Wat opvalt: Het Bekervoetbal

Sensatie
Bekervoetbal. Een garantie voor spektakel. De strijd om de landelijke bokaal brengt altijd verrassingen met zich mee. Is het niet in de eredivisie dan is het wel in het buitenland. ADO Den Haag blameert zich binnen onze landsgrenzen. SC Genemuiden, een club uit de landelijke hoofdklasse, weet de ploeg van Henk Fraser te verslaan na penalty’s.
Na negentig minuten staat het 2-2. Een stunt is aanstaande. Genemuiden komt op voorsprong in de verlenging maar geeft die weg in de allerlaatste minuut. ADO grijpt de laatste strohalm om de derde ronde te halen.  Drie spelers van de uitploeg missen een strafschop. Het is gedaan. Een blamage voor de eredivisionist die 25 schoten loste op doelman Albert Flier. De held van de strafschoppenserie doordat hij twee pingels pareert.

En wat te denken van Liverpool? The Reds nemen het op tegen Carlisle United. Een ploeg uit de League Two, de laagste profdivisie van Engeland. Ook hier moet de stip de beslissing brengen wanneer het 1-1 is na verlenging. De mannen van Brendan Rodgers falen niet vanaf elf meter. Bij hen is keeper Ádám Bogdán de held van de avond door drie penalty’s de stoppen. Het zou wel eens de laatste wedstrijd van Rodgers kunnen zijn geweest als hij verloren had. Jürgen Klopp is volgens de supporters de ideale vervanger van de Noord-Ier. Zij schreeuwen om de komst van de Duitser.
Normaal gesproken zou een club uitkomend op het hoogste niveau een laagvlieger degraderen tot figurant. Een nulletje of zes is een logische uitslag. Maar niet in het bekertoernooi. Een garantie voor spektakel. You gotta love it.  Ieder jaar weer sensaties. Wie gaat de volgende ronde de boot in?