1 - 4

Basis spelers:
Jimmy Roubos  -
Scheidsrechter:   K (Kevin) Gijbels
Vandaag de derde en beslissende bekerwedstrijd tegen Reusel Sport 7! Op basis van de uitslagen in de andere poulewedstrijden beloofde dit een spannende pot te worden. Reusel met een iets beter doelsaldo, waardoor alleen winst telde voor Bladella. Oftewel “Der Tod oder die Gladiolen”! Bij Jan kwam het één en ander nog niet echt binnen, maar alleen naar buiten. Daardoor offerde hij zichzelf uit teambelang op, om zich uit het basisteam te laten schrappen en vrijwillig de vlag te hanteren.

Vanwege financiële belangenverstrengeling (toto) was Harm buiten de selectie gelaten. Samen met Hoekie deed hij vandaag met het 4e mee. Coach Brands had daardoor nog voldoende spelers (15) tot zijn beschikking. Echter met de fysieke en mentale gesteldheid van sommigen had hij even geen rekening mee gehouden. Met wat lastminute aanpassingen lukte het toch om 11 fitte spelers aan de aftrap te krijgen.

Voor de toss gebruikte de scheidsrechter een rood/zwart muntje. Die kleurencombinatie komt Ronny erg bekend voor, vanzelfsprekend dus dat deze toss werd gewonnen.

De 1e helft ging aardig op en neer waarbij Reusel (met hun “twaalfde man” iets meer balbezit had. Ondanks de gevaarlijke voorhoede leverde dat hen geen grote kansen op. Achterin stond de organisatie goed, was Jimmy scherp en werd er fel verdedigd. Aan de andere kant twee behoorlijke kansen voor John, één die voorlangs ging en de ander 1 op 1 met de keeper, wat resulteerde in een simpele terugspeelbal van Johnny op de keeper. Ik heb het even nagekeken, maar hij had toch echt een 2 ingevuld op het toto formulier.

In de rust drie wissels, een vierde (Joery) bleek toch niet helemaal fit. In de 48e minuut krijgen we een vrije trap aan de linker kant van het veld. Thijs neemt deze zeer scherp, waarna een Reuselse verdediger deze vermoedelijk onbewust knap in de verre hoek kopt: 0-1! Helaas voor Thijs geen doelpunt en ook geen assist op zijn naam, al beweert hij anders tegenover zijn kinderen.

De voorsprong geeft ‘t 8e meer vertrouwen, waardoor we meer en meer de overhand nemen. In de 56e minuut wordt er ter hoogte van de middenlijn goed gecombineerd waarna de bal bij Ronny terecht komt. Hij ziet Bram langs de lijn een loopactie maken en met de precisie van een Ron O’Sullivan die een zwarte bal in de verre pocket pot, geeft hij een steekpass recht door het midden. Bram komt op tijd naar binnen en weet de bal te verlengen richting de korte hoek: 0-2! Een verdediger van Reusel was zo beduusd van dit staaltje voetbal dat hij op de arm ging staan van Bram, waardoor hij (even) ter verzorging gewisseld moest worden.

In de 70e minuut is het opnieuw raak als Willem aan de rechterkant goed doorkomt. In eerste instantie stuit hij op de keeper, maar in de rebound ziet hij de geheel vrijstaande Mostafa voor een leeg doel staan. De eerste goal van Mostafa in het 8e is hiermee een feit. In zijn uitzinnigheid at hij bijna zijn beugel op.

Vijf minuten later komt Reusel even terug in de wedstrijd. Een bal wordt knap de kruising binnen gekopt, zelfs onhoudbaar voor de uitstekend keepende man van beton. Reusel probeert het nog even, maar het is in de 80e minuut Leon de kogel die de Reuselse hoop op doorbekeren definitief aan flarden schiet. Een afvallende bal komt voor zijn voeten en met een bekeken tegendraads schot bepaalt hij de eindstand op 1-4.

Vlak voor tijd laat Jimmy nog even zijn klasse zien door een knappe redding op een schot van dichtbij. Zelfs de tegenstander had hier bewondering voor. Als Man of the Match werd Mark uitgeroepen die voorop de strijd in ging en vele fysieke duels wist te winnen.

Met deze uitslag halen we 9 punten uit drie wedstrijden in onze bekerpoule wat dus betekent we ons mogen verheugen op de ballen van Heinrich Welling.

Opstelling: Jimmy, Jorg, Michel (46’ Jan), Bram (58’ Michel), Mark (68’ John), Ronny, Mostafa (72’Leon), Thijs, John (46’ Luuk (75’Bram)), Leon (46’ Willem), Roel W.