Dommelen 6
24-03-2024
5 - 2

Bladella 8 en Dommelen 6 kruisten vandaag de degens op een koud en nat sportpark de Smachtenbocht. Bladella draait bovenin mee, waar Dommelen meer in de onderste regionen acteert.
De wedstrijd wordt in gang gefloten door stand-in scheidsrechter Pako van Gompel. De leidsman liet zich van zijn goede kant zien door het toch al uitgedunde scheidsrechters groepje van Bladella wat meer body te geven. Doordat er veel blessures waren hadden we vandaag ook een debutant, Gijs Bontjer kon zijn kunsten laten zien om zo te solliciteren bij Coach Brands.
Dommelen had zichzelf voorgenomen om vandaag vooral achteruit te lopen en Bladella de bal te laten hebben. Om zo vanuit de counter eventueel toe te kunnen slaan. Hierdoor begon de wedstrijd wat stroef. Toch lukte het Freek om in de 27ste minuut de 1-0 binnen te werken op aangeven van debutant Gijs Bontjer.
2 minuten later was het weer raak, de groene uit Bladel wisten door de verdediging van Dommelen te komen en John Seuntiens was niet zelfzuchtig en assisteerde Joren Brent voor de 2-0.
Nog voor rust was het op zijn beurt Joren Brent de assist geeft op Harm, grombeer, van Beers die zo de 3-0 kon maken. Dommelen deed nog net voor rust iets terug en maakte in de blessure tijd de 3-1.
De tweede helft was het ook vooral balbezit voor Bladella. Toch werd Dommelen steeds gevaarlijker uit counter. Dit zorgde ook voor de aansluitingstreffer waardoor het toch weer een wedstrijd werd 3-2.
Dommelen kreeg nog een grote kans om zelfs de score gelijk te trekken. Maar wist deze kans niet te benutten. Dan treedt de wet van het voetbal in werking, wanneer je zelf niet scoort maken zij hem wel. Zo ook nu, John Seuntiens was zijn tegenstander te snel af en dribbelt de 16 meter in. Alleen zijn tegenstander ging dusdanig aan zijn shirt hangen dat scheidsrechter van Gompel niets anders kon dan een strafschop toe kennen. Freek Fiers benutte deze kans voor zijn 2de van de dag.
Ongeveer 5 minuten later lag de bal weer op de stip, Joren schoot de bal op goal waar de speler van Dommelen de bal met de hand uit het doel werkte. Echter was deze speler niet de keeper. Freek ging op voor zijn 3de, dus de hattrick. De spelers van Dommelen kropen in het hoofd van Freek en de druk werd hem toch te veel. De tweede pingel ging naast. Toch geen hattrick.
Toch kwam er nog wel een 5-2. In de laatste seconden van de wedstrijd legt Johnny Bakayoko aan voor een schot buiten de 16 meter en knalt deze onderkant lat achter de doelman.
Eindstand 5-2.
Motm: Freek Fiers