Spoordonkse Boys 6
Bladella 8
17-03-2024
1 - 7

17 maart een datum die bij menig één in het geheugen staat gegrift en bij Roel ook in zijn wenkbrauw. Tevens de dag dat onze keeper Jimmy van de aardbodem is verdwenen. Desalniettemin betreden tot weer 11 enthousiaste strijders het strijdtoneel. In deze open wedstrijd was het niet lang wachten op de eerste serieuze kansen. En als de wedstrijd nog geen 5 minuten oud is ligt de bal al bij de Spoordonkse goalie in het mandje. Het is Rick die de laatste weken goed op schot is die het 1e doelpunt noteert. Niet veel later weet Joren van randje 16 meter gebied de marge te verdubbelen. Toch liet spoordonk daarna even de voeten spreken en sneed dwars door de defensie van de sjannie boys heen. Even leken de gastheren nog te geloven in een resultaat. Met strijd over en weer werd er voor iedere meter gevochten. Bij één van de vele duels die uitgevochten werd liep Roel Wijnen een wond op boven zijn oog en moest helaas gewisseld worden. Michel kwam voor hem in de plaats en mocht op zijn vertrouwde stek plaats nemen. Niet veel later werd Luuk voor de zoveelste keer deze ochtend naar het gras gewerkt op de rand van het strafschop gebied. Johnny wist de bal prima in de onderhoek te plaatsen, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een vrije trap. Deze ging vervolgens over. In de 23e minuut was het Johnny die alsnog zijn gram haalde en de marge weer op 2 doelpunten verschil bracht. Na de rust ging het bladella voor de wind en met goed verzorgd voetbal werd er flink aan het doelsaldo gewerkt. De snelle 1-4 van Willem “koud in het veld” Wijnen werd door de trouwe supportersgroep zelfs gemist. Hij bleek hoog boven de verdediging uit te torenen om het leer tegendraads binnen te koppen. Het verzet was hiermee wel gebroken bij de tegenstander. In de slotfase van de wedstrijd waren het de gebroeders Seuntiens die nog even aan het doelpuntenmoyenne wisten te werken. Ze waren vandaag samen goed voor 5 doelpunten waardoor ze een groot aandeel hadden in de 1-7 overwinning. Men kan wel stellen dat de mannen van Spoordonkse Boys 6 de bietenbrug op zijn gegaan. Met deze overwinning blijven we in het spoor van de top 3. Zowel De Raven als Hoogeloon morste dit weekeinde namelijk dure punten. Volgende week komt Dommelen op bezoek. Het verwende publiek kijkt vol goede moed uit naar dit duel.
MOTM was Johnny of Rick Seuntiens die beide een flinke duit in het zakje deden.