11-11-2023
2 - 1

Vandaag voor de 2e wedstrijd in dit prille seizoen de derby tegen Reusel Sport.

Ook deze keer spelen we een thuiswedstrijd.

Je merkt dat deze wedstrijd tegen Reusel nog meer leeft dan andere wedstrijden en het publiek stond dan ook in groten getale op deze zonnige ochtend langs de lijn.

Opstelling:
Keeper: Ties
Achterhoede: Bram L. , Tuur, Mike en Melle
Middenveld: Maxim, Mamadi, Thijn
Voorhoede: Raff, Niek en Gijs

Reserves: Bram P., Mart en Thijs

Voor de wedstrijd vroeg ik aan een van de vaste supporters een voorspelling voor deze kraker, de vader van Mamadi gaf aan dat hij een 3-2 overwinning voorspelde.

Hierbij het verslag van deze wedstrijd.

De wedstrijd start en meteen in de 1e minuut al een kans voor Reusel.

Hierna een aanval van Bladella. Een bal op Niek en Niek gaat start een actie en hier volgt een tackle van Reusel op de bal.

Reusel start wel sterker en na een 5-tal minuten krijgen ze een grote kans. Gelukkig voor Bladella wordt deze kans over geschoten.

Jammer genoeg valt hierna toch de 0-1, maar op dit moment een terechte tussenstand.

Er volgt nog een goede actie van Maxim. Hierna komen de eerste wissels en komen Mart en Bram P. na 15 minuten erin.

Reusel voetbalt beter, maar wij hebben Bram L, die met een perfecte sliding in de 16 metergebied de bal ontfutselt van een van de spelers van Reusel.

Door de (felle) laaghangende zon ziet een oplettende supporter dat onze keeper Ties moeite heeft met die zon in zijn ogen.
Niemand minder dan Woutje Poes staat zijn pet af en kan keeper Ties die Bladella-pet opzetten en heeft (blijkt later) daar profijt van.

Voor rust nog een schot van Mart met rechts en een kans voor Mamadi. We gaan met 0-1 achterstand de rust in.

Sinds deze week is Thijs ons team komen versterken en maakt hij begin 2e helft op het middenveld zijn opwachting.

De 2e helft speelt in het begin meer op het middenveld af.

De werklust is vandaag prima. Toch moet gezegd worden dat Reusel voetballend beter is, maar met de 0-1 is nog alles mogelijk.

Achterin bij Bladella worden veel duels gewonnen; complimenten aan Tuur, Mike, Bram L en Melle!
Diegene die er vandaag (vanuit Bladella oogpunt) boven uitsteekt is onze keeper Ties. Met de mooiste reddingen houdt Ties ons in de wedstrijd.

Rond de 15e minuut van de 2e helft gaan we in de aanval. De vlagger van Reusel Sport vlagt, maar de scheidsrechter laat door spelen.
Ingooi volgt voor Bladella en uit de ingooi volgt een actie van Mamadi. Hij gaat de 16 meter in, er volgt een duel, Mamadi gaat naar de grond en de scheidsrechter geeft een pingel.

Vanaf een afstandje is niet te zien of het buitenspel was. De grensrechter gaat naar de scheidsrechter, maar die blijft bij zijn beslissing en Bram P. schiet de penalty in de linkeronderhoek: 1-1.

Bladella heeft de wind mee en even later een vrije trap op 20 meter.
Tuur gaat achter de bal staan en schiet de bal mooi in de goal: 2-1.

Na deze goal volgt zowel van de Bladella supporters als van de spelers een luid gejoel. Wat een blijdschap.

Wat volgt is een slotoffensief van Reusel.
Er komen benauwde momenten voor de Bladella goal. Reusel gaat ervoor, maar wij ook en mede door goed verdedigen en goed keeperswerk blijven de 3 punten in Blaal.

Complimenten voor de spelers en de trainers, met deze knappe overwinning.