Vandaag starten we de 3e fase van de competitie met ons team JO13-1.

De 1e wedstrijd is op verplaatsing naar RPC (Eindhoven).

Jammer genoeg zijn er 5 afmeldingen door verkoudheid/griep.
Gelukkig zijn er 3 spelers van andere teams die graag met ons willen doen en gaan we met 13 spelers op pad.

We vertrekken uit Blaal en zijn mooi op tijd in Eindhoven, pakken een bakske koffie/thee en zien daar ook een bekende van weleer Aad (afkoopsom) de Mos.

De wedstrijd staat op punt van beginnen, het is prachtig weer en in het zonnetje is het goed toeven.

Opstelling:

Keeper: Ties
Achterhoede: Tijn, Mike, Tuur en Melle
Middenveld: Thijs, Bram en Mart
Voorhoede: Raff, Mamadi en Gijs
Wissels: Giel en Sebas

Het begin van de wedstrijd start RPC iets sterker, zonder echt gevaarlijk te worden.

Eerste wapenfeit van Bladella is een omhaal van Mamadi, hij schampt de bal waardoor de bal niet op goal gaat.

De eerste grotere kans is een schietkans voor Gijs. Die bal wordt geblokt.

Mamadi heeft een prima pass op Raff, die schiet op goal en de keeper heeft hem.

Onze vlagger Pieter heeft een buitenspelmoment, maar de scheidsrechter ziet het niet en op appel fluit de leidsman alsnog.

Hierna 2 wissels:
Sebas komt erin voor Gijs en Giel komt erin voor Mike.

Bram heeft net voor rust nog een schot en hierna volgt het wekelijks "Tuur" moment.
Omschrijving hiervan is:
Van achteruit heeft Tuur de bal, dribbelt op kracht en enige souplesse een groot deel van het veld over en met wisselend resultaat ontstaat hieruit een schot/kans of loopt het vast.

Knap is hoe Tijn op linksback in zijn eerste wedstrijd op een groot veld, zich prima zowel voetballend als fysiek staande houdt.
Daarbij gezegd dat deze jongen normaal nooit in de achterhoede speelt.

Net voor rust krijgt Sebas de bal, legt deze terug op Bram. Hij vuurt op goal, de keeper laat los en Mamadi is er als de kippen bij om de 0-1 te scoren.
Vlagger vlagt, maar de scheidsrechter keurt de goal goed: 0-1 ruststand.

De 2e helft begint mooi met de twee broeders Ties en Giel die, goed samenwerkend, een grote kans van RPC om zeep helpen.
Toch kunnen we jammer genoeg niet voorkomen dat RPC de 1-1 maakt.
Een goed schot van RPC en de bal is onhoudbaar voor Ties.

Voor de liefhebbers komt het mooiste moment van de 2e helft van Melle!
Met een schitterende Zidane beweging weet hij zich op de rechtsback positie uitstekend vrij te spelen!
Mooi gedaan Melle!!

Volgende wissel is Mike voor Tuur.
Mart gaat naar achteren en Tijn schuift door naar het middenveld.

Bij een volgende RPC aanval heeft Ties een prima redding.

Toch valt de 2-1 voor RPC.
De bal blijft hangen rond de 5 meter lijn - Ties kijkt in de zon - en speler van RPC tikt zo de 2-1 binnen.

Wissel die volgt is Gijs voor Tijn.

Op het middenveld krijgt Gijs de bal, deze passt op Mamadi met vervolgens een goede redding van de keeper.

Op het einde van de wedstrijd komt Tijn erin voor Giel en Bladella gaat voor een slotoffensief.

Een schotkans voor Tijn, die iets te snel schiet, maar we blijven aandringen en de 2-2 valt!
Bram krijgt de bal in de 16 meter en met een hard schot (nog wel via de keeper) valt de bal in de goal.

De laatste paar minuten is Bladella feller en gevaarlijker, maar jammer genoeg is het tijd en blijft de eindstand 2-2.

Wel een terechte uitslag die 2-2.

Moet ook gezegd worden dat de scheidsrechter prima heeft gefloten; complimenten!