Bladella 8
Rood Wit V 5
26-11-2023
2 - 1

Vandaag stond de wedstrijd Bladella 8 – Rood wit 5 op het programma. De bladelnaren zijn bezig aan een mooie serie overwinningen en daar willen ze vandaag een vervolg aan geven.
De wedstrijd begon afwachtend, het balbezit ging over en weer en sporadisch kwam er een bal in een van beide 16 meter gebieden. Tot de 11de minuut. Na een overtreding op de rand van de doelgebied kreeg Bladella een vrije trap. Deze werd door Thijs van Ham op het doel gevuurd, waar de keeper van rood wit in eerste instantie nog redding wist te bieden was het John Seuntiens die de bal eenvoudig binnen kon tikken.
Na de 1-0 werden de blauw witte sterker en begonnen er meer kansen te ontstaan. Echter moest de verdediging goed alert blijven op de counters van Rood wit. Jorg Vroomen moest meerdere keren in duel met zijn rappe tegenstander en kwam telkens als overwinnaar uit het duel. Ook invalkeeper Bram Louwers kon met gevaar voor eigen leven de bal meerdere keren uit de goal houden.
Na 34 minuten spelen via een snelle uitbraak een verandering in de score. Keeper Louwers wist de bal na een aanval van Rood wit snel bij John Seuntiens te krijgen die via een snelle combinatie met Freek Fiers en Harm van Beers de bal voor het vijandige goal wist te krijgen. Freek kon de mooie aanval belonen met de 2-0. Wat tevens ook de ruststand zou zijn.
Na rust ging het spel aanvankelijk door zoals de eerste helft geëindigd was, veel spel op de helft van Rood Wit maar echte grote kansen bleven uit. Tot de 61ste minuut. Rood wit wist door de verdediging te breken en kon zo de 2-1 binnen schieten. Zo kwam er toch weer spanning in de wedstrijd. De Hangijzer mannen bleven toch zoeken naar de bevrijdende 3-1. Deze leek te vallen na een goed lopende aanval over rechts maar de grensjager van rood wit had vandaag niet zijn beste dag en vlagde de ene na de andere aanval af. Op zijn lichtst gezegd discutabel.
Mede hierdoor werd de sfeer aan de zijlijn grimmiger en grimmiger. Zeker toen de verdediging van Bladella de fout in ging en de spits van Rood wit vrije doortocht verleende naar het doel van Bram Louwers. Maar Bram toonde zich een volleerd keeper en wist de spits van Rood wit zover te krijgen om de bal naast het doel van Bladella te schuiven. Waarop een specifieke supporter zijn emoties even liet gaan richting de grensrechter met de ‘’legend!Arie!sche’’ woorden: ‘’F*ck you B*tch !!
De wedstrijd eindigde in het voordeel van de blauw witte met een verdiende 2-1 overwinning. Komende donderdag wacht het volgende bekertreffen met wederom Rood wit, alleen dan het derde.
Man of the match: Bram Louwers.