Bladella 8
Oirschot Vooruit 12
12-11-2023
3 - 2

Vandaag stond het duel Bladella 8 – Oirschot vooruit op het affiche, voorafgaand aan deze wedstrijd was Bladella bezig aan een prima serie van 4 competitieoverwinningen op rij. Nu zou het Oirschot zijn dat aan de zegekar gebonden moest worden.
De mannen van het hangijzer begonnen redelijk aan de wedstrijd waarbij de bal veel rond gespeeld werd zonder dat er echt grote kansen gecreëerd werden. Dit was mede door het teruggetrokken Oirschot dat het op de counter gemunt had.
Na 18 minuten werd een 100% doelpunt van Bladella door een verdediger van Oirschot van de lijn gehaald. Als een volleerd keeper deed hij dit echter met zijn handen waardoor de leidsman niet anders kon dan een strafschop toe te kennen. Deze werd beheerst binnengeschoten door Roel Wijnen.
De wedstrijd leek los want Oirschot kwam meer richting het doel van Jimmy Roubos. Na niet doortastend genoeg verdedigen vanuit de blauwe witte zijde kon de spits van Oirschot 1 op 1 naar de keeper en verschalkte deze in de korte hoek. Waardoor de stand weer gelijkgetrokken werd.
Nu was het de beurt weer aan Bladella. John Seuntiens zette Bladella spits Willem Wijnen vrij voor de keeper. Willem wipte behendig de bal over de keeper heen en zorge voor de 2-1. Zo blijkt maar weer dat Willem echt goed is in wippen.
Toch was het weer een foutje achterin bij Bladella dat er voor zorgde dat er weer een 1 op 1 situatie ontstond voor het Bladelse goal en weer was het raak. Met de 2-2 op het scorebord gingen we richting de thee.
Met de nodige wissels in de rust werd het spel vanuit Bladelse kant meer aanvallend en dominanter. Echter lukte het de voorwaartse niet om een van de vele kansen in een goal om te zetten. Maar in de allerlaatste minuut kon er toch nog gejuicht worden. Freek Fiers stuurde Willem Wijnen weg bij de corner, gaf deze daarna voor en de boomlange Roel Wijnen kopte de 3-2 tegen de touwen.
Door de overwinning in de laatste minuut kunnen de Bladella mannen naar boven blijven kijken.
Paul Blankers werd benoemd tot man of the match.