06-09-2020
6 - 1

Scheidsrechter:   H (Maan) vd Sande
Bekerderby tegen de Kempische Blaugranas
Zonder “Goedemorgen” van de afwezige coach Brands stond het 8e vandaag onder leiding van assistent Arie. Vandaag de derby tegen de Kempische Blaugranas, bij sommige ook wel bekend als Wan-Sing versus Bamboo Inn. Vanwege de Corona maatregelen werd er als een tweeploegendienst omgekleed en werd de voorbespreking op het veld gehouden. Een voorbespreking met tevens een terugblik op de afgelopen maand waarin welgeteld 2 hoogtepunten konden worden aangemerkt als actie van de maand (maandactie vind ik toch beter klinken): de goals van Luuk en Thijs in de 1e bekerwedstrijd. Keuzestress bij de commissie leidde tot beide winnaars van een mooi samengesteld bierpakketje. Goed nieuws trouwens dat Thijs weer terecht is, nadat hij afgelopen donderdag zo het bos in werd gestuurd, dat men op het punt stond om een Amber alert (voor volwassenen) uit te sturen.

De 1e helft startte zoals was afgesproken met vroeg druk zetten. Dit leidde tot een duidelijk overwicht voor het 8e maar door zelf onzorgvuldig om te gaan met balbezit was het met name in het eerste half uur wat rommelig. Toch was het wederom Luuk die de wedstrijd in de 17e minuut opende met een fraaie individuele actie en een uitstekend schot, hoog in de verre hoek: 1-0! Ondanks een balbezit-percentage van 70% waren er slechts kleine kansjes voor het 8e, met name in de laatste tien minuten toen er wat beter gecombineerd werd. Jimmy had tegen de felle zon geen pet nodig, en eigenlijk ook geen hand- of voetbalschoenen, want Hapert bakte er weinig van en creëerde helemaal niets, niet eens een loempiavel zonder inhoud, zoiets als sambal dat naar ketchup smaakt, duidelijker kan ik het niet verwoorden.

Terwijl de WAG’s nog aan hun thee zaten kregen we in de 47e minuut een corner. Een lage voorzet van Thijs, werd goed binnengeschoten door de goed vrijgelopen Joery, 2-0! Het 8e bleef ook in de 2e helft veel sterker en dat resulteerde in diverse kansen. Nadat Harm eerder al van dichtbij via de keeper naast kopte volgende in de 60e minuut alsnog de 3-0, na een prachtige dieptepass van Pako op Erik, die vakkundig zijn tegenstander opzij zet en de bal koelbloedig langs de keeper tikt. Een kleine onoplettendheid in de 67e minuut levert prompt de 3-1 op voor Hapert. Het was pas de tweede (en tevens laatste) schot van Hapert in de hele wedstrijd. Het 8e was echter nog niet klaar met de wedstrijd en na een aantal grote kansen van Thijs, Ronny en Erik, werd Erik in de 80e minuut goed vrijgespeeld waarna de verdediger van Hapert aan de noodrem moest trekken en dus strafschop! Door de keeper de verkeerde hoek in te sturen maakt Harm zijn 1e (van velen) van dit seizoen. Enkele minuten later kreeg de mee opgekomen Bart alle ruimte om uit te halen en met een fraai schot in de linkerbovenhoek zorgde hij voor 5-1. Het slotakkoord was voor Thijs die de einduitslag op het scorebord zette: 6-1.

Man of the Match: Joery

Een makkelijke en dikverdiende overwinning die nog veel ruimer had kunnen en moeten uitvallen. Samenvatting van één van onze vaste toeschouwers: ”Da elftal kon écht nie”.

Opstelling: Jimmy, Bram, Ronny (46’ Bart), Joery, Mark (70’ Ronny), Jan (46’Thijs), Geert (55’ Pako), Paul, Luuk, Leon (38’ Erik), Harm.