SV Budel 6
28-10-2018
1 - 1

Scheidsrechter:   T.B.J. (Tom) Maas

Zondag 28 oktober 2018, de dag is aangebroken. De dag waarnaar wij, en geheel voetbal-lievend Nederland, zo erg naar hebben uitgekeken. De dag waarop wij eindelijk weer kunnen genieten van de aanwezigheid van een zeer speciaal persoon tijdens een officiële wedstrijd van Bladella 7. Die aanwezigheid waarvan wij zo lang verstoken zijn gebleven en waar wij maar met moeite mee konden leven. De terugkeer van deze grootheid bracht natuurlijk veel publiek op de been ondanks de ijzingwekkende temperaturen van deze zondagmorgen.

Het publiek werd het eerste deel van de wedstrijd tegen Budel 6 getrakteerd op veel balbezit, snelle kansen, een doorbrekend zonnetje en bovendien zeer aantrekkelijk voetbal. In de eerste 10 minuten kwam Budel 6 nauwelijks in het verhaal voor. In de 10e minuut leidt het veldoverwicht, na een zeer fraaie combinatie via Thijs, tot de eerste echte kans voor Willem. Deze wordt helaas vakkundig voorlangs getikt door de W.

Al snel kreeg WW de kans om zich te revancheren toen een vrije trap van links op zijn hoofd belandde. Dit resulteerde echter niet in een goal maar wel in versterkte kater-verschijnselen. Even later besloot de coach van Budel 6 al in de 16e minuut in te grijpen met een tactische wissel. Of dit te maken had met het vertoonde spel om met de fitheid van de speler is onduidelijk maar het leidde wel tot verandering bij de tegenstander. Beetje bij beetje kwamen ze beter in de wedstrijd maar echte kansen bleven uit.

Na een half uur spelen gebeurde het ondenkelijke; bij een schermutseling tussen Jan en zijn tegenstander werd Jan met rood van het veld gestuurd en de ander kreeg slechts geel. Bewust van zijn fout (natrappen nadat de ander natrapt blijft natrappen), maar enigszins geschrokken van de beslissing van de dienstdoende scheidsrechter voegde Jan zich bij de 5 wisselspelers op de bank.

Op het veld bleef Bladella 7 onvermoeid doorzetten. Zelfs nadat de 8 minuten straf van de Budelnaar erop zaten bleef Bladella de bovenliggende partij in de eerste helft. Jammer genoeg kun je niets kopen voor “bovenliggende partij” en de brilstand stond ook na de 45e minuut nog op het scorebord.

Na de rust bleken de teams wat meer aan elkaar gewaagd te zijn. Het spel snel ging op en neer en vooral aan de rechterflank van het veld ontstond meer ruimte. Goed werk van Johnny bezorgde Bladella een ingooi die door Roel Stoel op de stropdas van zijn kleine broertje werd geworpen. Mark twijfelde geen moment en met een geweldige semi-volley schoot hij de bal van grote afstand over de keeper die de hele wedstrijd zijn doel had schoon weten te houden. Deze fantastische uithaal was hem uiteraard te machtig en de 1-0 werd luid gevierd door de thuisploeg.

Niet heel veel later deed Budel iets terug. Gefrommel achterin biedt Budel een halve kans en een van richting veranderd schot krijgt nog meer effect door de aanraking van Michel waardoor deze plots in het Bladelse doel verdwijnt, 1-1.

De 11 van Budel krijgen ook na deze gelijkmaker niet meer klaargespeeld dan de 10 van Bladel. Wel ontstaan en kansen over en weer en soms moet de tegenstander ver gaan om de aanvallen van Bladella het hoofd te bieden. Een serie overtredingen is het gevolg en de bijbehorende vrije trappen variëren in hun gevaar. De één gaat maar nauwelijk langs de paal en de ander komt niet in het 16-meter gebied. De nummer 16 van Budel ontvangt in deze periode ook nog eens een gele kaart na een charge op Joey.

Ondanks de druk van Bladella blijft de verdediging van Budel 6 op de been en blijft het 1-1. Het gevoel van verslagenheid overheerst omdat er meer in heeft gezeten. Positieve geluiden zijn er gelukkig ook:
Lavrijsen Zonwering heeft ons voorzien van tassen en trainingspakken
Het tietenglas geniet steeds grotere aandacht en ging dit keer naar Joey
Na meer dan 2 jaar speelde uw verslaggever weer zijn eerste minuten
En Jimmy heeft zich na nog langere tijd eindelijk weer eens op tijd bij een wedstrijd gemeld.