Hoogeloon 6
Bladella 8
24-09-2023
3 - 0

Alle ingrediënten voor een heerlijke pot voetbal waren deze zondag aanwezig. Goede grasmat, een ochtendzonnetje en een supportersschare om bang van te worden. Met Joren hebben we een nieuw gezicht op het wedstrijdformulier bijgekregen. Kortom genoeg keuze voor onze coach.
Nog voor de aanvang van de wedstrijd kreeg Bladella zijn eerste tegenslag. Nestor Soeng moet de wedstrijd vanaf de zijlijn wat later blijkt met lede ogen toezien.
Het fluitsignaal klonk en de intenties van tegenstander vv Hoogeloon werden direct duidelijk. Het moet een strijd gaan worden om iedere cm. Het goede druk zetten van de mannen in het oranje resulteert in veel balverlies en een slordige openingsfase. In de 12e minuut werd de druk ons te machtig en wist Hoogeloon door de verdediging van Bladella te glippen. Hoogeloon bleef te eerste helft de bovenliggende partij en Bladella 8 moest zich beperken tot verdedigen. Na een halfuur tijd werden er door coach Brands wat omzettingen doorgevoerd. Wat nog niet direct effect bleek te hebben op het voorgeschotelde spel. Kort voor rust had Jorg genoeg van het vertoonde spel. De scheidsrechter had op zijn beurt genoeg van Jorg zijn vertoonde spel. Gevolg een gele prent en 10 minuten brommen. Al met al mogen we met een tussenstand van 1-0 niet klagen en valt er in de 2e helft nog genoeg om voor de 3 punten te strijden.
Met maar liefst 6 spelers wisselingen aan Bladella kant gaat de 2e helft van start. Na een hoopvol begin krijgen we de deksel op onze neus. Een vroege 2-0. Nu kunnen we aan de bak. Na de eerste vlot lopende aanval van de dag werd Freek met een lage voorzet van rechts gevonden. Helaas kwam Freek een teenlengte tekort om de bal tussen de palen te sturen. Met de nieuwe krachten in het veld werd de bal stukje bij beetje langer in de ploeg gehouden. De wil was er om de wedstrijd te doen kantelen maar de tegenstander in kwestie wist iedere aanval in een vroeg stadium al onschadelijk te maken. Toch lukte het Bladella één keer via Jan die gevaarlijk in het strafschopgebied opdook. Hij ging over de knie bij zijn tegenstander, maar de scheidsrechter van vandaag had geen zin om de wedstrijd nog een spannend slot te bezorgen. Zo naderde het einde van de wedstrijd waarin de ruimtes groter werden. Hiervan wist Hoogeloon te profiteren en zodoende de 3 treffer van de dag aan te tekenen. Conclusie van de dag is: Hoogeloon is een gelijkwaardige tegenstander die vandaag wat beter voor de dag kwam. In eigen huis gaan we ze pakken!
Man of the Match was de goed keepende Roel Wijnen die zijn ploeg lang op de been hield.