Bladella JO17-1 is weer fit aan het raken!

Dommelen JO17-1
06-11-2021
1 - 0

Scheidsrechter:   A. (Ali) Elmessaoudi
Bladella was vroeg uit de veren voor de competitiewedstrijd tegen de aartsrivaal van de trainers; RKVV Dommelen JO17-1.
Er werd vroeg afgetrapt op het koude en natte hoofdveld van 't Smagtenbocht.

Opstelling Bladella: Jasper, Milan Jelle Tijn Felix, Gijs Kay David, Cas Sjoerd (C) Gianni.
Wissels: Jim, Lucas, Tijs, Nick.

Eerste helft:
De fit rakende formatie van trainers Adrie Hoskens en Wesley Winkel begon matig aan de wedstrijd. Het was even zoeken naar de defensieve afspraken. Aanvallend was het al snel duidelijk dat er veel ruimte achter de verdediging van Dommelen lag. De gevaren van de tegenstander waren snel onder controle en de kansen om te scoren waren helder. Nu de taak: Scoren en de wedstrijd vroegtijdig beslissen.
Corner Dommelen werd omgezet in een razend snelle counter; Spits Sjoerd Meijer werd scherp aangespeeld vanuit achteren en kwam in een 1 tegen 2 duel op de linkerflank. Zijn Messi lijkende acties werkte waardoor hij ruimte had om de voorzet over de grond te spelen naar de inlopende matchwinner; Kay van Erkel, die de bal hard en hoog tegen de touwen werkten. Een verdiende voorsprong voor de jonge Schippers mannen. Bladella gaf geen kans weg in de gehele eerste helft en ging door met kansen creƫren. Gianni Smolders kreeg de uitgelezen kans om in minuut 38 de wedstrijd een boost te geven. De razendsnelle linksbuiten kwam in een 1 tegen 1 situatie met de keeper van Dommelen; maar hij kreeg het voor elkaar op de bal op de lat te stiften.
2 minuten na deze grote kans floot de uitstekend fluitende arbiter Ali Elmassaoudi af voor de eerste helft.

RUSTSTAND: 1:0 (Minuut 30: Kay van Erkel)

Tweede helft:

Bladella bracht veel energie binnen het verdedigen, de lini's stonden kort op elkaar, tweede ballen werden gewonnen en de dreiging om uit te breken lag op de loer. Een van die uitbraak kwam op naam van captain Sjoerd Meijer, kwam 1 op 1 met de keeper, maar het stifje ging langs het doel................................
Bladella koos in balbezit nog te vaak de lange bal waar er veel mogelijkheden lagen voor de voetballende oplossing.
Gelukkig kwam er in minuut 70 verandering in, Gianni Smolders brak door, gunde de bal aan de locomotief Kay van Erkel, maar laatstgenoemde had te veel tijd nodig om zijn geliefde rechtervoet te zoeken... Grote kans om de wedstrijd op slot te gooien. De betrouwbare doelman Jasper Ploeg ook wel de 'middeleeuwse rots' genoemd, hield zijn doel met overtuiging schoon waardoor de 1:0 op het scorebord stond na het laatste fluit signaal. 3 belangrijke punten voor Bladella JO17-1 in de loodzware Divisie 7.

Matchwinner: Kay van Erkel
Supporter van de wedstrijd: Pieter Abrahams
Clubvrouw van het weekend: Ingrid Leermakers