Steensel 4
08-12-2019
0 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
De 11-1 nederlaag van vorige week was wel het dieptepunt van dit seizoen. Althans tot nu toe. Aan het team om te bewijzen dat we niet nog dieper kunnen zakken. Te beginnen kan dat met een wedstrijd vandaag tegen Steensel.

Om niets aan het toeval over te laten heeft GBL een praatje voorbereid om iedereen op scherp te zetten. Strekking van het verhaal: we zijn bezig met een teamsport, moeten er voor elkaar zijn en elkaar niet in de steek laten. Serieus met je sport bezig zijn. Wil je dat alles niet, dan is voetbal geen sport voor jou!

De donderpreek van GBL lijkt direct zijn uitwerking te hebben. Er wordt een stevige warming-up afgewerkt en de wedstrijd wordt voortvarend gestart. Steensel komt meteen onder druk te staan en de eerste kansen voor ons laten niet lang op zich wachten. Een schot van Wielen eindigt op de kruising. Bij een volgende aanval zet Bury rechtsvoor zijn tegenstander in de hoek te kijk. Hij geeft een voorzet maar de bal waait door een stevige wind tot boven op de lat. Even later een goede onderschepping van Wielen op het middenveld. Na een actie tussen Wielen en Zoef Zoef Zidane wordt Bury in stelling gebracht. Diens schot zeilt over het vijandelijke doel. Enkele minuten verder een nieuwe aanval over onze rechterkant. Nu is het Dokter Wassiemann die een voorzet geeft. Voor het doel staat Zoef Zoef Zidane die de bal op zijn borst aanneemt en hem in één keer uit de lucht met een volley op doel jaagt. Jammer genoeg eindigt de bal op de keeper, die even naar adem moet happen om het kiezelharde schot te verwerken. Het levert niet meer op dan een corner. De inzet vanaf de hoekvlag wordt door Frijte scherp voor het doel geslingerd. Bij de tweede paal staat Dokter Wassiemann klaar om binnen te knikken maar het manneke is net te kort om de bal te raken.
We zijn ruim halverwege de eerste helft en hebben volledig controle over de wedstrijd. Steensel is nog niet een keer over de middellijn geweest. Onze verdediging heeft nog niets te doen gehad en Nestor staat moederziel alleen te blauwbekken in zijn doel. En wij gaan dus vrolijk door met aanvallen. Nu weer een vrije trap van Frijtje om een meter of twintig van het doel. De inzet gaan over de muur maar eindigt in de handen van de Steenselse doelman. En bij een volgende aanval puntert Morrie de bal vanaf rand zestien net naast. Niet veel later opnieuw een mooie aanval. Na een een-tweetje tussen Morrie en Zoef Zoef Zidane legt die laatste vanaf de achterlijn de bal terug. Morrie staat klaar om af te drukken. Hij jaagt de bal in een streep rakelings over de kruising.
Ook Issie, die ons wederom uit de brand helpt als gastspeler, doet een duit in het zakje. Zijn schot eindigt in de handen van de keeper. En ook een schot van Wielen leidt niet tot het gewenste resultaat. De pegel van Wielen spat uiteen op de lat.
Alle pogingen ten spijt staat er bij het rustsignaal door een goed leidende man in het zwart nog steeds een brilstand op het scorebord.

De tweede helft laat hetzelfde beeld zien als voor de thee: wij in de aanval, kansen bij de vleet, Steensel in de verdrukking. Het enige verschil is dat Steensel nu af en toe over de middellijn weet te komen en Nestor van een afstand probeert te verschalken. Maar de kansen blijven voor ons. Morrie haalt maar weer eens uit op het vijandelijke doel. De bal verdwijnt hoog over. Na een voorzet verdwijnt een kopbal van Issie in de handen van de Steenselse goalie. Grootste kans is na een minuut of twintig in het tweede bedrijf voor NetNie. Wielen heeft zich op links vrijgespeeld en geeft een perfecte voorzet richting NetNie. Die heeft de bal voor het intikken maar raakt het leder net…niet….En bij een tweede poging, nu een inzet van de rechterkant, overkomt NetNie hetzelfde.
Bij een van de sporadische aanvallen van Steensel komen we met nog minder dan een kwartier op de klok met de schrik vrij. De aanvaller van Steensel mag van grote afstand uithalen op het doel van Nestor. Nestor taxeert de bal en beoordeelt dat die langs zijn doel achter zal gaan. De schrik slaat hem – en ons – daarna om het hart als de bal op de paal belandt. Nestor kan opgelucht de bal oprapen. Het had een waarschuwing voor ons moeten zijn om Steensel niet vrijelijk te laten schieten maar dat is het blijkbaar niet. Met nog tien minuten op de klok krijgt Steensel opnieuw de kans om uit te halen op het doel van Nestor. Ditmaal is Nestor niet snel genoeg met zijn reactie. Hij kan het schot niet keren en ziet tot ieders schrik de bal in het net ploffen. Ondanks een gigantisch overwicht krijgen we tóch een doelpunt tegen. Wat een deceptie! Hier wordt een Cruijffiaanse uitspraak maar weer eens bewaarheid: als je zelf niet scoort dan valt het doelpunt aan de overkant: 0-1.
Het uitbundige gejuich van Steensel zegt daarbij genoeg over het beeld van de wedstrijd. En wat we ook proberen in de laatste tien minuten van de wedstrijd, de gelijkmaker valt niet meer. Balen!

Ook vandaag is het ons weer niet gelukt om de punten in eigen huis te houden. Dat is erg jammer. Maar vandaag stond er in ieder geval weer een team op het veld dat wilde vechten voor elkaar. Het was alweer een tijdje geleden dat we zo’n goede wedstrijd van Top Team Tien hadden gezien. Dat stemt dan weer tevreden. En het enige wat daarvoor nodig was, was een donderpreek.

Als laatste:
De KippenKop gaat deze keer volgens het team naar Bury. Hij werd door zijn acties en kansen gezien als man-of-the-match. En dan krijg je de KippenKop dus….