Top Team Tien 2.0

Beerse B 10
Bladella 10
01-09-2019
1 - 2

Scheidsrechter:   H. (Harm) van Luijtelaar
Eindelijk! Na drie maanden droogte is het nieuwe seizoen weer begonnen. We hebben weer een doel om op de zondagmorgen uit bed te komen om een potje te gaan voetballen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Op naar het kampioenschap!

Traditiegetrouw wordt het seizoen aangevangen met een aantal bekerwedstrijden. Niet dat we nu echt voor die cup met de grote oren moeten gaan; die drie wedstrijden moeten meer gezien worden als oefenwedstrijd zodat we na de zomerslaap weer wat kunnen wennen aan elkaar. In ons geval zal dat zeker nodig zijn om dat het halve elftal wederom is verbouwd. We verwelkomen dit seizoen maar liefst zes (!) nieuwelingen. Maarten van den Borne, Pawel Burchacki, Thomas Duijve, Jens Mariën, Bas Schepens en Samadar Mohammed (jawel, Kapper heeft als een ware Heintje Davids zijn comeback aangekondigd), van harte welkom in ons team.

Nog een grote verandering. Vanaf dit seizoen trekken we weer als Bladella 10 over de Kempische velden. Met alle vernieuwingen en de verjonging van het spelerspotentieel zijn de verwachtingen hooggespannen. Vandaar dat we ons Team opnieuw omdopen tot Top Team Tien, maar dan wel de 2.0 versie. Aan de mannen op het veld om dat te bewijzen en te voorkomen dat men ons straks uit gaat maken voor Tob Team Tien.

De eerste kans om te bewijzen dat we Top zijn is in de wedstrijd tegen Beerse Boys van vandaag. Voor GBL de eerste uitdaging om alle nieuwelingen op de goede plek te zetten. Zo gaat Thomas Duijve (Duifje) beginnen als laatste man, gaat Jens Mariën (Morrie) zijn kunsten vertonen op het middenveld, naast hem staat Bas Schepens (..?..) en neemt Pawel Burchacki (BuryPool) plaats naast Zoef Zoef Zidane in de punt van de aanval. Allemaal op hun favoriete stek. En natuurlijk staat Nestor gewoon weer onder de lat. Onder grote hilariteit constateert NetNie dat hij ook weer op zijn favoriete positie staat, of beter gezegd: zit.

Genoeg gedold. Tijd om de bal te laten rollen.
Het begin ziet er veelbelovend uit. De bal gaat soepeltjes van voet naar voet en de eerste kansjes dienen zich al snel aan. Een corner van aanvoerder Frijtje wordt nauwkeurig op het hoofd van Zoef Zoef Zidane gelegd. De inzet kan gepakt worden door de Beerse keeper. Een tweede kans gaat verloren als Zoef Zoef Zidane een perfecte voorzet van BuryPool niet onder controle kan krijgen. Bij een derde kans hebben we meer succes. Opnieuw geeft BuryPool vanaf de rechterkant een prima voorzet. De bal gaat voor iedereen langs en belandt achterin het zestienmetergebied in de voeten van Frijtje. Eerst zet Frijtje zijn directe tegenstander opzij en vervolgens weet hij met een krullend schotje de vijandelijke doelman te verschalken: 0-1.
Ook na deze verdiende voorsprong blijven we de aanval zoeken. Zoef Zoef Zidane en BuryPool weten elkaar telkens gemakkelijk te vinden. Vaak BuryPool als aangever en dan moet Zoef Zoef Zidane het afmaken. Nu eindigt zijn schot in de handen van de keeper.
Achterin lijkt het of Duifje er al jaren staat. Vakkundig maakt hij alle gevaar onschadelijk en als er dan een keer een balletje tussendoor glipt dan is er altijd Nestor nog om met zijn vuisten redding te brengen. Beerse Boys komt bij de meeste aanvallen daarom niet veel verder als enkele schoten van afstand. Alle inzetten verdwijnen naast het doel van Nestor.
Bij ons gaat dat wat dat betreft beter. Opnieuw is het BuryPool die Zoef Zoef Zidane in stelling brengt. Ditmaal met een slim steekballetje. Zoef Zoef Zidane pikt het leder op, laat met een sleepbeweging zijn tegenstander achter zich en schakelt met een leep stiftballetje de goalie van Beers uit: 0-2.
We hebben de wedstrijd totaal onder controle. Alleen vlak voor de thee is het nog even billenknijpen. Het zoveelste afstandsschot van Beers wordt deze ene keer niet goed door Nestor verwerkt: hij heeft de bal niet klemvast. Het leder stuitert op twee meter van het doel uit zijn handen voor de voeten van een tegenstander. Die schrikt daar zo van dat hij in een schrikreflex de bal voor open doel, op twee meter (!) nog over weet te schieten.

In de tweede helft golft het spel wat meer op en neer. We hebben niet zoveel overwicht als in het eerste bedrijf. Logisch natuurlijk als je in de rust vijf nieuwe spelers inpast en we dus eigenlijk opnieuw moeten beginnen met zoeken waar iedereen staat en hoe iedereen aangespeeld moet worden. Maar goed, daar zijn het tenslotte oefenwedstrijden voor.
Eerste kansen zijn voor Beerse Boys. Het eerste schot van Beers eindigt op de vuisten van Nestor. Even later krijgt op rand zestien een makkelijk gegeven vrije trap. De inzet spat boven Nestor uiteen op de lat. Maar geen paniek. Ook als de bal 15 centimeter lager was geweest had dat geen doelpunt opgeleverd. Nestor zet erbij!
Nu zijn de kansen weer voor ons. Met een fantastische actie op het middenveld weet Morrie de bal vrij te spelen en een voorzet te geven op Zoef Zoef Zidane. Die heeft opnieuw geen geluk met het controleren van de bal. Even later weer een voorzet. Ditmaal vanaf links van Frijtje. Voor het doel staat BuryPool die met een weergaloze omhaal (een echte bicycle kick) de bal richting doel jaagt. De bal verdwijnt rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Jammer, want anders hadden we in de allereerste wedstrijd van het seizoen al het doelpunt van het jaar kunnen noteren.
In deze fase van de wedstrijd zetten we vol in op de aanval om nog een doelpunt te scoren. Een afstandsschot van BuryPool gaat via paal en keeper net naast, een schot van Frijtje wordt gered door de Beerse doelman en een ziedend schot vanaf een meter of vijfentwintig van Wielen spat uiteen op de lat.
Veel kansen maar geen doelpunten. Een oude voetbalwet treedt dan in werking. Beerse Boys plaatst een counter over onze linkerflank. De voorzet wordt door de Beerse spits mooi aangenomen waardoor hij zich vrij speelt. Met een lob wordt de uitgekomen Nestor – die er vandaag op gebrand is om de nul te houden – kansloos gelaten: 1-2.
Na deze aansluitingstreffer zet Beerse Boys nog eenmaal aan. Op één ingreep van Nestor na komt hier echter geen gevaar meer uit. Wij krijgen daarentegen nog een aantal kansen om de marge weer te vergroten. Grootste kans daarop is bij een aanval over de rechterkant. BuryPool weet een prima voorzet te geven. Voor het doel staat NetNie die de bal probeert te controleren. Dat lukt maar half maar het blijkt dat hij daarmee de bal panklaar legt voor Frijtje. Vanaf zestien meter haalt Frijtje uit maar ziet zijn inzet geblokt door een Beers been. Nu valt de bal opnieuw voor de voeten van NetNie maar ook diens uithaal wordt geblokt. Maar ook nu is de kans nog niet verloren. BuryPool krijgt ditmaal de kans maar ziet zijn poging naast het vijandelijke doel belanden.
Ondanks alle verwoede pogingen vallen er in het resterende deel van de wedstrijd geen doelpunten meer en eindigt dit duel in een mooie overwinning voor ons.

Voor een allereerste wedstrijd was dit een prima start. Tevreden zoeken we de douches op. Iedereen heeft het gevoel dat we ondanks de vele nieuwelingen een goede wedstrijd hebben gespeeld. Sommigen beweren zelfs dat we het hele vorige seizoen niet zo’n goede pot op de mat hebben gelegd. Dat ziet er veelbelovend uit! De lat wordt direct aan het begin dus al hoog gelegd. Als we deze lijn door kunnen trekken mogen we ons met recht omdopen tot Top Team Tien 2.0!
 
 

Verslagen

 
 
 
 
 

Donderpreek

08-12-2019
 

A la Gilardino

08-12-2019
 
 
 

Ploeteren in Reusel

01-12-2019
 
 
 

Bitterzoet

24-11-2019
 
 
 

Stijgende lijn

17-11-2019
 
 
 

Voorbereiding

10-11-2019
 
 
 

KippenKop

03-11-2019
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven