Hapert 5
01-09-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   H (Maan) vd Sande… (+1)
Vandaag stond de eerste (oefen)wedstrijd op het programma van het nieuwe seizoen. Dit seizoen mogen we beginnen met twee derby’s. Allereerst mogen we vandaag tegen Hapert aantreden en volgende week mogen we onze kunsten in en tegen Reusel vertonen. We hebben dit seizoen afscheid genomen van GI Joey (die het graag hogerop zocht) en Middel Stoel. Ter vervanging hebben we onze oud-sponsor weer opgeroepen.

Met de oud-sponsor op de bank en de nieuwe sponsor (Bar ’t Hangijzer – voor al uw feesten en partijen) langs de lijn trapten we om 09:45 uur af op de Smagtenbocht. De gehele eerste helft bleek maar weer eens dat wij niet gemaakt zijn voor wedstrijden die rond die tijd aftrappen. Dit resulteert dan ook in een 0-1 achterstand. Bladella heeft wel wat kansjes gehad, maar Hapert was duidelijk sterker.

In de tweede helft doen we al gauw terug. Een corner van Jan werd voor de goal geslingerd en Roel Wijnen knikt hem binnen. In de periode hierna raakt Hapert voor de tweede keer de paal en ook nog een keer de lat. Er zijn echter ook nog wat kansjes voor Bladella. Erik kan vrij voor goal binnen schieten, maar hij heeft het vizier nog niet op scherp. Ook Jan had een vrije schietkans nadat Wouter de bal goed teruglegde, maar de keeper bracht goed redding. Toch is het Hapert dat na 75 minuten op voorsprong komt. Gelukkig maken wij tien minuten later gelijk na goed doorgaan van Erik die hem teruglegt op Thijs en Thijs schiet hem goed binnen. In de slotminuut gebeurt er nog een hachelijke situatie waarbij Willem als vlagger uiteindelijk zijn gelijk krijgt en het (gelukkig) 2-2 blijft.

Terugkijkend op de wedstrijd spelen we een erg slechte eerste helft. De tweede helft was een stuk beter, maar we zijn er nog niet. Zowel Hapert als de nieuwe sponsor zal hebben gebaald van het gelijkspel. ’s Avonds hebben we het nog even goedgemaakt met de sponsor door nog even een potje te keuen in ’t Hangijzer. Volgende week moeten we het weer rond dezelfde tijd proberen in Reusel. Afgelopen seizoen speelden we tegen hetzelfde team en kregen we in de slotminuten de 3-3 tegen terwijl we 70 minuten met 10 man hebben gespeeld. Komend weekend maar eens kijken of we met elf kunnen eindigen en de drie punten mee naar Reusel kermis kunnen nemen.