Terlo 3
10-03-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   T.B.J. (Tom) Maas
De uitwedstrijd tegen Terlo 3 was een klinkende 5-0 overwinning voor Bladella. Ondanks deze uitslag was zeker de 1e helft uitermate slecht en niet om aan te zien. Zelfs het publiek weigerde om de kantine uit te komen en ging later met de rug naar het spel staan tijdens de wedstrijd. In eigen huis hebben we dus iets recht te zetten.
In de startminuten van de wedstrijd ontstaat direct een goede aanval van Bladella waaruit 2 kleine kansjes ontstaan. Hierna blijft het eenrichtingsverkeer naar de Terlo goal omdat Terlo geen aanvallende intenties lijkt te hebben. Vakkundig wordt de spelersbus voor de goal geparkeerd en vrijwel alle spelers bevinden zich op de eigen helft.
Totdat Terlo uitbreekt met een lange bal van achter uit. De linker vleugel aanvaller komt goed op snelheid en blijft knap aan de bal onder druk van Arie. De aanval wordt ook nog eens netjes afgerond en de 0-1 is een feit, enigszins tegen de verhoudingen in.
Na deze tegenslag blijft het 7e proberen om de georganiseerde verdediging van Terlo te doen wankelen echter wordt te veel de lange bal gehanteerd en het dichter bij de een bal op de lat (na een half uur spelen) en een bal op de achterlijn komen we niet.
Door de onnauwkeurigheid van de lange ballen (mogelijk door de harde wind) wordt er weinig tot geen gevaar gecreëerd, daarnaast worden er maar weinig duels gewonnen op de helft van Terlo en met vlagen zijn ze ons zelfs de baas.
Dit laten ze in de 35e minuut ook uitdrukken in de score. Een zondagsschot vanaf een meter of 20 belandt via onderkant lat en een touche van Jimmy in de goal. Deze mokerslag komt Bladella 7 deze helft niet meer te boven.
De tweede helft kent een iets anders beeld. De rust lijkt wedergekeerd en Bladella komt meer aan voetbal toe. Bij de eerste kans, na 5 minuten voetbal, is het direct raak voor Bladella 7. Via een klutsbal tussen meerdere spelers werkt Ronny toch de bal tegen de touwen. En de lelijk, maar welkome 1-2 is verdiend.
Aan de eerste Bladella-goal wordt goed gevolg gegeven wat een steeds aantrekkelijker wordende wedstrijd oplevert. Er is meer strijd en er worden ook meer duels gewonnen. Ook de technische staf van Terlo voelt dat er een omslag heeft plaatsgevonden de coach begint steeds nerveuzer langs de lijn te ijsberen.
Tijdens een van zijn uitstapjes richting de Bladella dug-out kon hij zich niet bedwingen en moest hij nog even aantekenen dat Erik een bedplasser is. Tot op heden weten we niet hoe hij hierachter is gekomen, we hebben er namelijk alles aangedaan om dit geheim te houden.
De grootste vrees van de Terlo-coach werd werkelijkheid doordat Thijs met een onnavolgbare poeier met links de 2-2 in de kruising schoot. De afvallende bal werd door hem vol op de pantoffel genomen en de keeper zag dit, net als iedereen, niet aankomen.
In de resterende tijd probeert Bladella alsnog de overwinning over de streep te trekken maar met onder andere de hulp van de eigen grensrechter weet Terlo de 2-2 stand te behouden. Deze wordt door de tegenstander dan ook gevierd als een overwinning wat vanzelfsprekend zou betekenen dat wij hier 2 punten verloren hebben.

Naar mijn mening hebben we ons goed teruggeknokt in de 2e helft ondanks de stugge tegenstander. Tot deze conclusie kom ik pas nadat ik een paar dagen heb gehad om alles te laten bezinken want direct na de wedstrijd overheerste enkel teleurstelling.
Joey kende een ander hoogtepuntje, hij won de Man-van-de-wedstrijd-Hoorn gevuld met “liquid gold” en de maandelijkse snack van de week. Gefeliciteerd!