Bladella

Wintertijd

SDO\'39 4
Bladella 9
28-10-2018
4 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd
We zijn inmiddels vier wedstrijden in de competitie onderweg en nog steeds wachten we op de eerste punten. Vandaag, op deze gure winterse dag, is de kans om die te halen. We spelen namelijk tegen SDO’39 die hetzelfde lot beschoren is als ons. In deze wedstrijd wordt dus uitgemaakt wie van de hatelijke nul af komt en wie voor de komende periode de rode lantaarn zal moeten dragen.

GBL heeft voor de gelegenheid de speelwijze enigszins op z’n kop gegooid. Prins, normaal gesproken laatste man is terug te vinden in de spits, Bikkel Bax en Qees vormen als halfvelders vandaag het centrale verdedigingsduo en Knøpert die normaal vanaf de linker- of rechter halfpositie opereert mag vandaag het spel verdelen. Dokter Wassiemann bewaakt de linksback plaats. Drie punten zijn dus gegarandeerd.

Nog een dingetje: HoezHoez attendeerde er gisteren iedereen er nog op dat men er rekening mee moest houden dat de klok verzet ging worden. Hij had daarbij geen hulp nodig omdat de klok niet zo zwaar was (copyright AltèUtLesteWoord) maar je mag raden wie er als enige vandaag te laat was…

Terug naar de orde van de dag. Door alle verschuivingen begint de wedstrijd onrustig. Passes zijn onzuiver en we begrijpen elkaar vaak niet. Toch zijn de eerste kleine kansjes voor ons. Prins heeft de bal op rechts ontvangen en geeft een scherpe voorzet. De bal valt voor het vijandelijke doel waar Zoef Zoef Zidane en de keeper tegelijk bij de bal komen. Het duel wordt gewonnen door de doelman. Even later gaat gelegenheidslinksback Dokter Wassiemann diep en geeft ter hoogte van het doelgebied de bal breed op Zoef Zoef Zidane. Diens schot wordt geblokt.
Ook SDO begint nu wat aanvallende activiteiten te vertonen. Na matig ingrijpen van onze verdediging volgt een eerste schot op het doel van Nestor. Gelukkig voor ons gaat dat voorlangs. Aan de overzijde is het Frijtje die de trekker een keer mag overhalen. Vanaf twintig meter eindigt zijn schot in het zijnet. Vervolgens is het weer de beurt aan SDO. Een gevaarlijke voorzet vanaf onze rechterkant wordt door Nestor nog weg gebokst maar als de bal daarna pardoes voor de voeten van een oranje aanvaller valt is het voor hem een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten: 1-0.
Ondanks deze teleurstelling zoeken we direct na de hernieuwde aftrap de aanval om de achterstand zo snel mogelijk ongedaan te maken. Dit levert opnieuw de nodige kansjes op. Als een verdediger van SDO de bal verkeerd terugspeelt op zijn doelman is Zoef Zoef Zidane er als de kippen bij om het leder te onderscheppen. Hij schiet echter te gehaast en daarvoor verdwijnt de bal aan de verkeerde kant tegen de touwen: zijnet. Even later verdienen we een vrije trap. Vanuit de inzet ontstaat een scrimmage voor het doel van SDO. Zoef Zoef Zidane wordt daarbij opzichtig vastgehouden en de scheidsrechter kan niet anders dan voor penalty fluiten. De pingel wordt feilloos binnengeschoten door – hij wel – Prins: 1-1.
Je zou denken dat de gelijkmaker ons vleugels zou moeten geven en dat we nu door zouden kunnen drukken om op voorsprong te komen. Dat lijkt er in eerste instantie ook wel op als we via ons snelle wapen Turbo een kansje krijgen. Turbo’s voorzet (of was het als schot bedoeld?) eindigt op het dak van het doel. Maar voordat we naar het kleedlokaal gaan voor de thee kijken we toch alweer tegen een achterstand aan. Aan de linkerkant geven we ter hoogte van de zestien een onnodige vrije trap weg. De bal wordt ingebracht en bij de tweede paal slecht verwerkt. In plaats van de bal over de achterlijn of de zijlijn te koppen gaat het leder recht omhoog, terug voor de pot. Nestor is de bal even kwijt en dat geeft de spits van SDO de gelegenheid om de bal in het doel te koppen: 2-1.

Zo halverwege de wedstrijd heeft de tactische aanpassing van GBL niet het gewenste effect gehad. Voor deel twee van de wedstrijd wordt het concept dus nogmaals omgegooid. Met drie verse krachten moet het alsnog lukken om de zo gewenste drie punten binnen te halen.
Inmiddels is ook HoezHoez uit zijn winterslaap ontwaakt. Hij wordt achter de hand gehouden om als supersub in geval van nood nog een doorbraak te forceren.

Ondanks alle goede bedoelingen kijken we echter direct na de aftrap tegen een 3-1 achterstand aan. Een slecht ingespeelde bal vanaf de linkerkant wordt door de spits van SDO onderschept. Hij kan vrij doorlopen op Nestor en deze met een schot over de grond kansloos laten. De bal gaat in de verre hoek binnen.
Afijn, nog 44 minuten te gaan om het tij te keren. De eerste kans is voor Bikkel Bax. Hij loopt inmiddels weer voorin en krijgt kans om uit te halen. Zijn schot eindigt echter bij de cornervlag. Even later is er een mogelijkheid voor Frijtje. Opnieuw probeert hij met een afstandsschot vanaf een metertje of vijfentwintig de keeper te verschalken. Die staat vooralsnog goed op zijn post en weet de inzet te keren. Niet lang daarna krijgt Frijtje opnieuw een mogelijkheid om uit te halen. Deze keer is de keeper kansloos maar mist de bal nét de juiste richting. Het leder zeilt rakelings over de kruising.
Ondanks dat het lijkt dat we de bovenliggende partij zijn spelen we geen geweldige wedstrijd. Volgens Slof, die de tweede helft vanaf de zijlijn bekijkt, is het zelfs zo belabberd dat hij er zelfvertrouwen van krijgt…
Bij alle pogingen die we doen om minimaal nog een gelijkspelletje uit het vuur te slepen mogen we achterin geen steekjes laten vallen om tegen een nóg grotere achterstand aan te lopen. Dat gebeurt toch. Nu wordt er over de rechterkant niet goed uitverdedigd. De bal wordt in de voeten gespeeld van een SDO- aanvaller die zich dit buitenkansje niet laat ontgaan en vanaf twintig meter direct op doel schiet. De bal zeilt richting de kruising en verdwijnt door de handen van Nestor tegen het net: 4-1.
We spelen nu een verloren wedstrijd maar we blijven pogingen doen om nog een doelpuntje te scoren. Deze keer geeft Frijtje vanuit een vrije trap vanaf rechts een voorzet tot bij de tweede paal. Brandweerman is ingelopen en probeert al vallend de bal binnen te koppen. Zijn inzet gaat rakelings naast.
Vlak voor het einde van de wedstrijd krijgen we alsnog loon naar werken. Op het middenveld weten we de bal te veroveren. Frijtje wordt aangespeeld en neemt vanaf een meter of veertig het vijandelijke doel nog maar eens onder vuur. Driemaal is scheepsrecht want nu suist de bal prachtig buiten bereik van de SDO-goalie in de kruising: 4-2.

Wederom is het ons vandaag niet gelukt om punten te pakken met als gevolg dat we nu alleen de rode lantaarn moeten dragen. Ondanks de slechte seizoenstart blijft er echter geloof in goede resultaten in de toekomst. Er zit voldoende voetbal in het team, alleen komt het er op dit moment nog niet uit. We moeten geduld hebben voor het zonnetje voor ons weer gaat schijnen. Nu is het nog even wintertijd.

Rest ons nog één ding om af te werken: De Toon Kiep Award.
Het zal niemand verbazen dat de award deze week opnieuw naar Frijtje gaat. Ditmaal niet vanwege een owngoal maar vanwege zijn wonderschone doelpunt.

 
 

Verslagen

 

VAR

17-03-2019
 

wedstrijdfoto's

16-03-2019
 
 

Bladella 7- Terlo 3

10-03-2019
 
 

Pako's weddenschap

17-02-2019
 

Angstgegner RKVVO

16-02-2019
 
 

Gatenkaas

10-02-2019
 
 

Spannende derby

09-02-2019
 
 

Zonder erg

02-12-2018
 
 
 
 
 

Het was niet veel

25-11-2018
 
 

Beauty Queen NetNie

18-11-2018
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven