Bladella

Aanknopingspunten

Bladella 9
Hapert 5
09-09-2018
1 - 5

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Vandaag opnieuw een kans om verder aan elkaar te wennen. De tweede oefenwedstrijd van dit seizoen spelen we tegen de rood-blauwen uit het Hapertse. Dat belooft opnieuw een zware pot te worden. Het is ons namelijk ter ore gekomen dat dit team bestaat uit louter oud-selectiespelers. Maar zoals gezegd: het is oefenen en dan is het natuurlijk lekker als je wat tegenstand krijgt… Het gaat pas om de punten zodra de competitie is begonnen.

Vandaag begroeten we wederom een nieuweling in onze gelederen. Vorige week was Jos ‘HoezHoez’ Hoezen nog afwezig maar vandaag zal hij zijn kunsten en kwaliteiten aan GBL komen tonen. Over GBL gesproken: het luxeprobleem van 21 spelers levert hem zo aan het begin van het seizoen de nodige hoofdbrekens op om een opstelling te formeren. Maar liefst acht spelers zullen vandaag een gedeelte van de wedstrijd reserve moeten staan. Dat is echter altijd nog beter dan het nu al moeten bedelen bij andere teams om spelers.

De elf uitverkorenen die van GBL aan de aftrap mogen verschijnen zoeken direct de aanval op. De eerste kans is dan ook voor ons. Een snelle aanval over rechts wordt voorgezet door Frijtje. Voor het doel staat Zoef Zoef Zidane die de bal perfect teruglegt op de inkomende Knøpert. Diens schot mist jammerlijk de juiste richting en verdwijnt hoog over het vijandelijke doel.
Als onze eerste mini-stormloop op het Hapertse doel is gaan liggen, waarbij de blaugrana’s rustig achteroverleunend toe hebben gekeken, geven zij ons een lesje in effectiviteit. Bij de eerste aanval wordt de bal in de voeten van hun spits gespeelt, die draait eenvoudig weg van zijn tegenstander en nog in de draai schiet hij op doel. Niets en niemand had dit verwacht en zo ploft de bal zomaar achter een versteende Nestor in het net: 0-1.
Na deze tegenvaller zoeken we direct na de aftrap weer de aanval op in een poging om de achterstand snel weg te werken. We verdienen halverwege de speelhelft van Hapert een vrije trap die Tim naar de tweede paal slingert. Daar staat Turbo maar die mist de bal volledig. Eigenlijk is dat vreemd; Turbo heeft vandaag eigenlijk niet te missen. Reusel kermis is daar, gezien zijn waterige oogjes, waarschijnlijk debet aan.
Met opnieuw een vrije trap van Frijtje creëren we het volgende gevaar voor het Hapertse doel. Eerst wordt de bal nog weggewerkt maar kan Bikkel Bax de hem opnieuw voor de pot gooien. Nu is het de beurt aan Prins om een schot op goal te vuren. Zijn inzet belandt in de handen van de keeper.
Meteen daarna volgt een snelle uitbraak van Hapert. Onze complete verdediging wordt eruit gelopen en als de bal dan breed wordt gelegd is het voor de Hapertse spits een koud kunstje om voor open doel de balt tegen de touwen te lopen: 0-2.
Ondanks dat in vroeg stadium deze wedstrijd al verloren lijkt, proberen we er nog het beste van te maken. Wederom zoeken we de aanval. En zowaar volgen er ook enkele kansjes. Maar geen van allen leiden ze tot een gewenst doelpunt. Turbo is op rechts maar weer eens diep gestuurd en geeft vanaf de achterlijn een haarscherpe voorzet. De Hapertse goalie laat de bal los die pardoes voor de voeten van Zoef Zoef Zidane valt. In een poging zijn fout te herstellen trekt de keeper Zoef Zoef Zidane onderuit. Penalty! Maar de scheids vindt van niet, hij brengt niet eens zijn fluit naar de mond. Even later wordt een kopbal van Prins gesmoord in een woud van spelers. In de rebound volgt een schotje van Frijtje dat zonder gevaar voorlangs verdwijnt. Voor onze grootste kans hebben we de hulp van Hapert nodig. Het is de laatste man van de rood-blauwen die, na een prachtige combinatie tussen Zoef Zoef Zidane en Dokter Wassiemann en een voorzet van die laatste, bijna zijn eigen doelman verschalkt. In een uiterste krachtsinspanning weet de goalie de bal nog van de lijn te halen waarna Turbo de bal ietwat wild over het doel jaagt.

De tweede helft starten we met een aantal verse krachten in de gelederen. En ook in dit tweede bedrijf zijn de eerste kansen voor ons. Eerst krijgen we een vrije trap te nemen nadat Bikkel Bax rand zestienmeter onderuit is gehaald. De inzet van Bultje belandt in de Hapertse muur. Even later een weergaloze actie van Turbo. In al zijn ijver om de ruzie met de bal in zijn voordeel te beslechten kapt hij terloops – zonder dat hij daar zelf waarschijnlijk erg in heeft – drie tegenstanders uit. Alleen de doelman trapt niet in alle schijnbewegingen en kan het schot van Turbo eenvoudig vangen.
Hapert heeft in deze tweede helft een tandje teruggeschakeld en komt er zo af en toe nog maar een keer uit middels een counter. De rest van de tijd laten ze ons rustig onze gang gaan. Veel gevaar levert dat nog niet op. Ook nu weer niet. Na een goede aanval door het midden belandt de bal voor de voeten van NetNie. In een halve omhaal schiet NetNie op het vijandelijke doel. Het schot spat uiteen tegen de paal.
Bij een volgende aanval legt Dokter Wassiemann de bal perfect in de voeten van NetNie. Balcontrole is er ditmaal bij NetNie net niet. Het leder stuitert voor de voeten van Moes en vindt daarna zijn weg richting de goal. Door deze carambole is de Hapertse goalie op het verkeerde been gezet. De bal verdwijnt nog via de keeper tegen de touwen. Ietwat gelukkig maar wie maalt daarom. Het is in ieder geval loon naar werken: 1-2.
Mochten we na deze aansluitingstreffer enige hoop hebben op een goede afloop vandaag dan is dat van korte duur. Hapert schakelt nu weer even een tandje bij en binnen vijf minuten is de marge weer twee. Maar ook hier komt enig fortuin aan te pas. Een hoge voorzet vanaf links waait boven de kruin van een verbouwereerde Nestor zomaar in het doel: 1-3.
Uithuilen en opnieuw beginnen. We krijgen opnieuw een enorme kans om weer een aansluitingstreffer te scoren. Zoef Zoef Zidane is over links ontsnapt aan de Hapertse verdediging en kan een vogelvrij staande NetNie inspelen. Die hoeft, met alleen de keeper voor zich, enkel een hoek uit te kiezen om te scoren. NetNie kiest wel een hoek uit maar dat blijkt degene te zijn waar ook een vlag staat... Kans verkeken.
Na nog wat speldenprikjes – een kopbal van Zoef Zoef Zidane uit een corner, eentje van Frijtje na een voorzet van Kapper en afstandsschoten van Frijtje en Bultje – is Hapert het wel beu en gooit de wedstrijd in het slot. Het is opnieuw een hoge voorzet, ditmaal vanaf rechts, die verkeerd wordt ingeschat en wederom pardoes achter Nestor in het doel ploft: 1-4.
Vlak voor het laatste fluitsignaal valt ook nummer vijf nog binnen. We zijn helemaal leeg gespeeld en zijn niet meer bij krachten om de Hapertse aanval te stuiten. Eenvoudig wordt een eindstand van 1-5 binnengeschoten.

Ondanks deze afgetekende nederlaag zijn er vandaag toch nog voldoende positieve zaken voor GBL te noteren. Voldoende werklust en veel kansen. Nu het scoren nog. Nog een oefenwedstrijd te gaan om alles te finetunen en daarna start de competitie. Daar gaat het pas echt om de punten. Vandaag alleen maar om de aanknopingspunten.
 

Verslagen

 
 
 
 
 
 

Belabberd

07-04-2019
 
 
 
 

VAR

17-03-2019
 

wedstrijdfoto's

16-03-2019
 
 

Bladella 7- Terlo 3

10-03-2019
 
 

Pako's weddenschap

17-02-2019
 

Angstgegner RKVVO

16-02-2019
 
 

Gatenkaas

10-02-2019
 
 

Spannende derby

09-02-2019
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven