Bladella

Dubbel revanche!

Bladella 9
Hoogeloon 3
06-05-2018
5 - 2

Scheidsrechter:   J (Jos) Cosijns
Na het debacle van vorige week zit de angst er goed in. Bedroevend voetbal, terechte nederlaag, slechter kan het niet worden.
Hadden we vorige week de nummer vier op de kampioensladder als tegenstander, vandaag staat de nummer drie op het programma. In Hoogeloon kregen we behoorlijk klop. We keerden met een 8-2 nederlaag huiswaarts.
Twee goede redenen dus om ons vandaag te revancheren.

Door enkele laatkomers hoeft er niet gekozen te worden bij het formeren van het basiselftal. Het wordt GBL en LTJ dus een keer gemakkelijk gemaakt. Alhoewel…. Driftig strepend moet de vooraf beoogde formatie weer volledig op z’n kop gegooid worden. Daar gaat de voorbereiding!

Onder een stralend zomerzonnetje laten we in het begin van de wedstrijd al zien dat we niet van zins zijn om nog zo’n partij op de mat te leggen als vorige week. Eerst is het nog Hoogeloon dat de aanval kiest. En al snel wordt Nestor voor de eerste maal getest. Met kunst en vliegwerk kan Nestor zijn doel nog schoonhouden. Daarna is het onze beurt. Bikkel Bax stoomt op de rechterkant door. Hij laat zijn directe tegenstander achter zich maar wordt door een volgende speler in het blauw opgevangen. Bikkel Bax omver gekegeld, kans verkeken.
We houden de druk er bij Hoogeloon goed op. Bij een ingooi van Loon wordt de bal onderschept door Zoef Zoef Zidane. De verdediging van Hoogeloon is uit positie en Zoef Zoef Zidane kan vrij door op de keeper. Het komt echter niet vaak voor dat Zoef Zoef Zidane nog wordt achterhaald maar vandaag is dat dus het geval. Een nieuwe poging sterft dus in schoonheid. Een volgende aanval strandt ook. Dit keer niet in schoonheid maar in de handen van een Loonse verdediger. Niet gezien door de scheids dus doorspelen! Ook een tweede keer hands wordt door de leidsman – die overigens verder soeverein leidt – over het hoofd gezien.
Hoogeloon komt er maar sporadisch uit. Onze verdediging staat vandaag echter zo goed opgesteld dat de ze de blauwhemden ver van het doel van Nestor kunnen houden. Het enige wat Hoogeloon kan doen is Nestor vanaf afstand onder vuur nemen. Maar daar worden wij niet bang van!
Onze aanvallen zijn des te gevaarlijker. Nu is het Frijtje die zijn tegenstander op het middenveld de bal afhandig heeft gemaakt. Zijn schot smoort in de Loonse verdediging. De afvallende bal belandt voor de voeten van Bikkel Bax die zich niet bedenkt en direct uithaalt. Het schot gaat voorlangs.
Zal je altijd zien: wij de kansen die er niet in vliegen en zo dadelijk een lullige tegengoal incasseren zodat we tóch weer tegen een achterstand aankijken. We hebben het nog niet tegen elkaar gezegd aan de zijlijn of het is al zover. De spits van Hoogeloon heeft de bal ontvangen en puntert deze richting het doel van Nestor. Via de paal stuitert de bal over de lijn: 0-1.
Ondanks de tegenslag zoeken we na de hernieuwde aftrap weer de aanval in de hoop snel de stand weer gelijk te trekken. Er volgt een mooi aanval over de rechterflank. Borat brengt de bal tot bij Bikkel Bax. Die dribbelt met de bal naar binnen en haalt vervolgens met zijn chocoladebeen uit op het vijandelijke doel. De Loonse goalie is kansloos. Niet zozeer omdat het een nou zo’n geweldig schot is maar meer omdat de bal onderweg van richting wordt veranderd. Wij een lullige tegengoal, zij nu ook. Maar wie maalt daarom: we staan weer gelijk: 1-1.
Het spel golft nu evenwichtig op en neer. Aan beide zijden vallen kansen te noteren. Een voorzet van Hoogeloon wordt door Nestor met een katachtige reflex onschadelijk gemaakt, een schot van WeeWee die op snelheid door de verdediging is gebroken strandt op de vijandelijke keeper. Nu weer een voorzet vanaf rechts van Frijtje. De bal belandt bij de tweede paal in de voeten van Zoef Zoef Zidane. Die maakt een actie naar binnen en kegelt de bal in de verre hoek: 2-1.
Met een onverwachte maar terechte voorsprong gaan we vervolgens even later naar de thee.

De puzzel die GBL en LTJ voor aanvang van de wedstrijd dachten te hebben vindt nu plaats in de pauze. Wie moet er worden gewisseld nu het team zo goed draait? Er wordt besloten om twee verse krachten te brengen en twee troeven achter de hand te houden.

In de beginfase van het tweede bedrijf tracht Hoogeloon orde op zaken te stellen. Wij zijn echter vastbesloten om vandaag de drie punten in eigen huis te houden. Een gevaarlijke voorzet van Loon wordt door het kleinste manneke van het veld – Dokter Wassiemann – voor de neus van de boomlange Loonse spits weggewerkt. Direct daarna een corner. Na wat gerommel in onze verdediging krijgt Hoogeloon de kans om uit te halen. Gelukkig gaat het schot naast.
Als de ergste storm is gaan liggen is het weer de beurt aan ons om aanvallende intenties te vertonen. Eerst een vrije trap van Dextro Jo zo rond de middellijn. Zijn pass komt aan bij Frijtje die op zijn beurt uithaalt op doel. De inzet wordt ternauwernood van de doellijn gehaald. Even later een perfecte voorzet op Slinger. Hij mag dan wel lang zijn maar zijn benen zijn nu nét niet lang genoeg om zijn voet nog achter de bal te krijgen. Dan maar weer op snelheid geprobeerd. Zoef Zoef Zidane wordt diep gestuurd. Hij laat de complete Loonse verdediging zijn hielen zien en kan ongehinderd op de doelman af. Het is vervolgens een koud kunstje om de bal in de verre hoek tegen de touwen te schieten: 3-1.
We zijn nog geen vijf minuten verder of we leggen de volgende prachtige aanval op de rubberen mat. Wederom eentje op snelheid. Het is dus wel te raden dat het Zoef Zoef Zidane is die achter de bal aan moet rennen. Maar ook Slinger is met zijn zevenmijlspassen naar de punt van de aanval gesneld. Op het juiste moment zet Zoef Zoef Zidane de complete Loonse verdediging, inclusief de keeper, op het verkeerde been door de bal breed te leggen op Slinger. Die heeft een leeg doel voor zich om de bal in te deponeren: 4-1.
Wat een genot, in tegenstelling tot vorige week, om naar te kijken! Het gaat vandaag allemaal ongekend makkelijk met af en toe oogstrelend voetbal. En Hoogeloon is geen schim van de ploeg die we in de heenwedstrijd tegen hadden. Maar dat ze gevaarlijk blijven laten ze zien als bij ons de aandacht in de verdediging even verslapt. Op een hoge voorzet wordt niet adequaat ingegrepen en prompt ligt de bal achter Nestor: 4-2.
Niets aan de hand maar we moeten wel bij de les blijven om niet in het laatste deel van de wedstrijd onze comfortabele voorsprong nog weg te geven. Dus maar weer de aanval opzoeken. Een schot van Bikkel Bax wordt gekraakt en tot corner verwerkt. De inzet vanaf de hoekvlag wordt weggewerkt maar belandt voor de voeten van Dextro Jo. Die bedenkt zich niet en haalt vanaf een metertje of twintig uit. De bal verdwijnt een metertje of twintig over het vijandelijke doel. Bij een volgende aanval is het Slof die op rechts diep is gegaan. Op de achterlijn geeft hij een prima voorzet op Zoef Zoef Zidane. Die ziet op zijn beurt kans om het vijandelijke doel onder vuur te nemen. Tot zijn spijt ziet hij een hattrick door zijn neus geboord: de inzet wordt op het allerlaatste moment uit de korte hoek getikt. Even later zet WeeWee Bikkel Bax vrij voor het doel. Diens schot vliegt rakelings naast.
De wedstrijd is allang gespeeld. Er valt voor Hoogeloon vandaag niets te halen in Bladel! De frustraties lopen bij onze opponent danig op: niets wil bij hen lukken. De frustratie wordt botgevierd op onze spelers. Onnodig grove overtredingen. Jammer, want de wedstrijd is er helemaal niet naar. Slof is het grootste slachtoffer. Met blauwe ballen moet hij kreunend de dug-out opzoeken. Zelfs het omkieperen van de complete waterzak brengt geen verlichting. De vrije trap die volgt wordt snel genomen door Captain. Hoogeloon reageert te laat; men is in de veronderstelling dat de scheids eerst het spel weer vrij moet geven. Niet dus! Zo valt de bal bij de tweede paal pardoes voor de voeten van Frijtje. In gedachten heeft Frijtje een geweldig schot voor ogen maar in werkelijkheid raakt hij de bal volledig verkeerd. De doelman van Loon had daar niet op gerekend en ziet tot zijn schrik het leder tergend langzaam over de doellijn hobbelen: 5-2.
Zwaar protest van Hoogeloon volgt maar de stoïcijnse leidsman is onverbiddelijk: hij bepaalt de regels, het doelpunt staat. Nog meer frustraties volgen. De referee krijgt zelfs opzettelijk een bal tegen zich aangeschoten. Geel voor protest en rood voor het raken van de scheids zijn het gevolg. Het ontsiert de wedstrijd terwijl dat helemaal niet nodig was. Tijd om er een einde aan te maken.

Niemand had kunnen vermoeden dat we vandaag zo gemakkelijk zo’n ruime overwinning zouden behalen. Op een zonovergoten terras op de Smagtenbocht smaakt dan een pliske toch nét iets lekkerder als na een nederlaag. Hoe dan ook, er is niets aan gestolen. Met goed voetbal hebben we de eclatante nederlaag uit de heenwedstrijd weggepoetst en de dramatische prestatie van vorige week herinnert zich na zo’n pot ook niemand meer. In dat opzicht hebben we vandaag dubbel revanche.

Cheers!
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven