Bladella

Het goede voorbeeld

Bladella 9
Bergeijk 6
15-04-2018
6 - 2

Scheidsrechter:   J (Jos) Cosijns
Zondag 15 april. Een belangrijke dag. Vandaag kan de landskampioen van 2018 bekend worden. Vandaag is óók de derby van Ut Urste tegen de geel-zwarte aartsrivaal. En vandaag gaan wíj weer drie punten toevoegen aan ons totaal. Da’s nodig ook, willen we Bergeijk – onze tegenstander – achter ons houden op de ranglijst. We doen dat vandaag met vijftien spelers. GBL en LTJE hebben dus keus genoeg. Turbo kan zelfs uitgeleend worden aan het tiende.

Na het onterechte teleurstellende gelijkspelletje in de heenmatch is het vandaag tijd om dat recht te zetten. Direct na het eerste fluitsignaal maken we onze intenties duidelijk aan Bergeijk. De eerste de beste aanval is meteen gevaarlijk. We zetten een aanval door het midden op. Frijtje komt in balbezit en geeft een perfecte steekpass op de mee opgekomen Bassie Knie. Die kan verwoestend uithalen op het vijandelijke doel. De Bergeijkse goalie is kansloos. Drie minuten gespeeld en al 1-0, een beter begin is niet mogelijk.
Er staan nog geen tien minuten op de klok of ook nummer twee ligt al binnen. En ook ditmaal is Bassie Knie bij de aanval betrokken. Nu geeft hij na een diepe bal van Zoef Zoef Zidane een prima balletje breed voor het doel. NetNie, die mee op is gekomen, hoeft er maar tegenaan te lopen. De bal verdwijnt in het dak van het doel: 2-0.
Ook na deze verdubbeling van onze voorsprong zijn we nog steeds niet verzadigd. Bij vlagen met weergaloos voetbal wordt het vijandelijke doel telkens opnieuw gezocht. Na wat tikkie-takka voetbal op de linkerkant verdwijnt een voorzet in de handen van de keeper. Even later een dubbel een-tweetje door het midden tussen Dokter Wassiemann en Zoef Zoef Zidane. Zoef Zoef Zidane krijgt de bal daarna in de kluts mee en kan vrij op de keeper van Bergeijk af stormen. Bij zijn eerste schot kan de keeper hem nog de voet dwars zetten maar als Zoef Zoef Zidane voor de herkansing uit mag halen is de arme doelman kansloos. De inzet van Zoef Zoef Zidane vliegt buiten zijn bereik in het lege doel: 3-0.
Ongekende weelde. Het gaat allemaal zo makkelijk vandaag. Het lijkt erop dat de wedstrijd na een half uur al in de pocket is. Maar daar schuilt nu net het gevaar. Doordat het allemaal zo makkelijk gaat worden we wat slordig. En daar profiteert Bergeijk direct van. Na slecht uitverdedigen onderschept de spits van Bergeijk de bal. Iedereen is uit positie. Het schotje valt in een carambole via de eerste en de tweede paal over de lijn: 3-1.
Nog geen vijf minuten later is onze comfortabele voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Opnieuw zorgt slap uitverdedigen voor balverlies. Ditmaal vliegt het schot vanaf zestien meter boven het hoofd van Nestor binnen: 3-2.
GBL en LTJ staan luid coachend langs de lijn om iedereen weer bij de les te krijgen. Dat lijkt te werken. Er wordt in ieder geval weer druk gezet op de Bergeijkse verdediging. Prompt leidt dat tot balverlies bij Bergeijk. Zoef Zoef Zidane is attent en kan de te korte terugspeelbal eenvoudig onderscheppen. De arme doelman van de geel-blauwen is uit positie en Zoef Zoef Zidane kan de bal zonder moeite in het lege doel werken: 4-2.
Nog voor rust hebben we de marge van drie doelpunten hersteld. Frijtje legt een corner bij de tweede paal. Dokter Wassiemann is ingelopen en neemt het leder met een halve omhaal ineens op zijn slof. De bal vliegt als een kanonskogel tegen de touwen. De verdediging en de keeper van Bergeijk hebben de bal alleen maar gehoord: 5-2.
Bergeijk krijgt voor de thee nog één kansje maar het afstandsschot wordt door Nestor met een prachtige zeefduik klemvast gepakt. En dat op zo ’n leeftijd!

Na de thee tracht Bergeijk ons te verrassen door meteen de aanval te kiezen. Nestor brengt echter opnieuw redding. Even later knikt de spits van Bergeijk een vrije trap met het hoofd binnen. De goal wordt echter afgekeurd wegens buitenspel.
Het blijken slechts een speldenprikje van de geel-blauwen te zijn. Al snel nemen wij het aanvalsscepter weer over. Op het middenveld krijgen we een vrije trap. Frijtje brengt de bal hoog voor. Slinger staat bij de tweede paal klaar om binnen te knikken. Helaas gaat zijn kopbal net naast.
Ook het afjagen van de verdediging pakken we weer goed op. En zie, opnieuw leidt dat tot balverlies bij Bergeijk. En opnieuw is Zoef Zoef Zidane er als de kippen bij om dit cadeautje te incasseren. Ditmaal prikt hij de bal in de verre hoek voorbij de verbouwereerde Bergeijkse doelman: 6-2.
Vanaf nu is het slechts eenrichtingsverkeer. Nestor kan net zo goed alvast gaan douchen!
Bergeijk verdedigt met hand en tand om het debacle niet nóg groter te laten worden. Er is echter tot driemaal toe een overtreding op Frijtje nodig voordat de man in het zwart ervoor wil fluiten. De inzet vanaf rechts belandt bij Qees in kansrijke positie voor de voeten. Hij laat echter deze goede kans verloren gaan door de bal van zijn voet te laten springen.
Niet veel later zien we weer een mooie combinatie tussen Bassie Knie en Zoef Zoef Zidane. Het schot van Bassie Knie – hij is in vorm vandaag! – gaat maar rakelings naast.
Vervolgens zijn het Zoef Zoef Zidane en Slinger die door de verdediging van Bergeijk heen slalommen. Zoef Zoef Zidane legt de bal daarna perfect breed op Slinger. Die lijkt echter zijn dag niet te hebben want voor open doel werkt hij de bal naast. Wanhopig vraagt hij daarom maar om een wissel. Doornroosje Bikkel Bax is zijn vervanger.
In al zijn ijver om de minuten die hij niet mee heeft gemaakt goed te maken gaat Bikkel Bax op zoek naar een doelpunt. De eerste poging schiet hij voor open doel naast (het lijkt aan de positie te liggen, niet aan de speler die er staat…). Poging nummer twee schiet Bikkel Bax pardoes in de handen van de keeper. Kans nummer drie gaat na een te gehaast schot ruimschoots naast.
Al met al zijn er kansen genoeg om de dubbele cijfers te halen vandaag. Het mag echter niet zo zijn. Een schot van Zoef Zoef Zidane suist rakelings over het vijandelijke doel, een inzet van de mee opgekomen Borat is een prooi voor de keeper, een schot van Bikkel Bax toucheert de cornervlag en ga zo maar door.
De onmacht van Bergeijk, of beter gezegd: het overwicht van ons, leidt tot frustratie bij de geel-blauwen. Wegtrappen van de bal en commentaar op de leiding zorgen ervoor dat de referee zich genoodzaakt voelt om geel te trekken. Eigenlijk niet nodig.
Maar ook tegen tien man krijgen we geen doelpunt meer gemaakt. Een schot van Dokter Wassiemann kan ternauwernood door de doelman worden weg gebokst. De bal valt voor de voeten van Bikkel Bax maar ook nu knalt hij naast. Een afstandsschot van Frijtje vanaf twintig meter zeilt rakelings over. Vervolgens perst Zoef Zoef Zidane er nog maar eens een solo uit. Ditmaal is hij echter niet zo koelbloedig en verdwijnt het schot in de handen van de keeper.
Laatste kans van de wedstrijd is voor Borat. Met de bal aan de voet is hij over de rechterflank opgestoomd tot aan het vijandelijke doel. Met buitenkant voet denkt hij – oog in oog met de doelman, een PSV-shirt onder zijn blauwwitte tenue – als een ware prof de goalie te verschalken. De bal eindigt jammerlijk in het zijnet. Het is te hopen dat zijn idolen het vanmiddag in Eindhoven iets beter doen.
Enkele momenten later blaast de man in het zwart voor de laatste keer op zijn fluit.

Voldaan kunnen we na afloopt een welverdiend pintje pakken op het zonovergoten terras. Geen Schrobbeler vandaag maar toch smaakt deze onverwacht eenvoudige overwinning zoet. Laat dat een voorbode zijn voor wat er voor de rest van de dag op voetbalgebied nog op het programma staat. Bladella 9 heeft in ieder geval het goede voorbeeld gegeven.
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven