BES 2
04-02-2018
3 - 1

Scheidsrechter:   Heeswijk, Pieter van… (+1)
De eerste zondag van februari, de eerste wedstrijd na de winterstop. De week voor carnaval mocht het zevende weer aan de bak.
Tegenstander BES 2 stond een stukje hoger op de ranglijst, maar leek het lastig te hebben tegen lager geklasseerde teams, gezien de uitslagen. Het eerste team van BES speelt bij Bladella 1 in de competitie, dus er was voor het 7e absoluut geen reden voor onderschatting.

Bij de wedstrijdbespreking kreeg het team direct wat extra motivatie. Helaas stopt onze vlaggen Erwin van Spreeuwel door omstandigheden al iets eerder dan aan het einde van het seizoen. De eerste wedstrijd van 2018 is daarmee meteen de laatste van zijn jarenlange carrière. Waarschijnlijk zal het gemis pas echt hard aankomen als de spelers vanaf volgende week continu zelf met de vlag langs de lijn mogen hobbelen. Reden genoeg om dus Erwins afscheid met 3 punten glans te geven.

Dat leek nog niet zo makkelijk. De eerste kans was voor Bladella, toen Erik de tegenstander voor de eerste keer kennis liet maken met zijn snelheid. Daarna was het echter BES dat de bal had en Bladella dat aanvallend moeite had om iets te creëren. Gelukkig stond de organisatie achterin ook erg goed. Daardoor kwam BES in de eerste helft ook niet tot noemenswaardige kansen.

Johan hoefde zich ook niet te vervelen, want de buitenspelval van de achterste linie werkte zo goed, dat de aanvallers van het team in rood er meerdere malen in trapten.

Met een goede organisatie en hard werken werd zonder problemen de rust gehaald.

In de rust werd aangehaald dat er zeker kansen komen als we de organisatie zo vast konden houden. Met iets meer rust op het middenveld en voorin, zouden we ook tot kansen moeten komen.

Met Leon voor Tim in de aanval en Pako kort daarachter bracht coach Brands twee gouden wissels in het veld.

Binnen enkele minuten in de tweede helft stond het immers al 2-0. Eerst kreeg Pako de bal van Rob, die de bal net kon binnenhouden. De keeper stond wat uit zijn goal, en met de traptechniek en het inzicht van Pako is dat dodelijk. Met een schitterende boog vloog de bal van afstand tegen het net.
Een paar minuten later werd de tegenstander goed vastgezet in de eigen verdediging. Pako kon de bal wegtikken bij een verdediger uit Borkel (of Schaft). Erik pikte de bal op en snelde de 16 in. Met een beheerst passie vond hij Leon, die een zee van tijd had om rustig zijn hoek uit te zoeken en van dichtbij binnen te schuiven.

Na de 2-0 schrok BES wat wakker en begon het meer aan te dringen. Tot grote kansen kwam het nog niet, met name omdat Jorg weer overal in de verdediging te vinden was en Roel alles goed neer zette en veel diepteballen kon onderscheppen.
Toch kwam BES halverwege de tweede helft wat dichterbij, na een goed lopende aanval werd het 2-1.

BES probeerde wat meer aan te dringen, waarop coach Brands nog een laatste keer ingreep. Ronny had wat last van zijn knie, waardoor Michel naar achter zakte. Loopwonder Joey mocht als verdedigende middenvelder alles dichtlopen en Michiel kwam in het veld op de rechterkant.

Bladella leek het evenwicht weer wat te herstellen en kwam weer vaker van eigen helft af, onder andere via een gigantisch afstandsschot van Roel dat net over vloog. Toen Erik weer eens doorbrak over links en alleen op de keeper af kon, werd hij van achter neergesabeld door de laatste verdediger van BES. De scheidsrechter kon niet anders dan hem een kaart geven van dezelfde kleur als zijn tenue. Het duel zou dus met 11 tegen 10 eindigen. De vrije trap werd helaas door Roel gepromoveerd tot raket richting hoofdveld.

Even later werd op het middenveld de bal veroverd en kon Rob worden vrijgespeeld op links. Met een pass perfect op maat kon Erik vrij op de keeper af. Dit maal zonder verdediger met noodrem in de buurt en dus kon hij binnenschuiven voor de 3-1 en de tweede assist van Rob.

Direct na de aftrap werd het nog even hachelijk toen Jimmy iets te lang wachtte om de bal op te pakken, maar er werd goed opgelet en de aanval van BES werd wederom onschadelijk gemaakt. Zonder problemen werden ook de laatste minuten uitgespeeld en werden de eerste 3 punten van 2018 binnengesleept. Hard gewerkt met zijn allen en daarmee verdiend de 3 punten in Bladel gehouden.

De 'Man van de Wedstrijd' was natuurlijk vooraf al beslist. Een eerbetoon aan vlaggen Erwin kon namelijk niet uitblijven. Erwin, bedankt!