Unitas'59 6
19-02-2017
1-3

Scheidsrechter:   Tom Maas (Scheidsrechter)
Deze zondag stond het weerzien met de jongens van Unitas ’59 op het programma voor de mannen van Bladella 7. Jongens tegen mannen, aangezien de oudste speler van Unitas (22 jaar) jonger is dan de jongste speler van Bladella. De openingswedstrijd van dit seizoen leverde een pak slaag op voor Bladella (5-1). Reden om deze keer minder opportunistisch de wedstrijd in te gaan.

Coach Brands besloot verdedigend te starten. De tegenstander mocht voetballen tot de middenlijn. Vanaf dat moment moest er kort op de man worden gezeten. Zo moest Unitas het voetballen onmogelijk worden gemaakt. Uit de counter zou gevaar worden gesticht.

Het begin van de wedstrijd was bemoedigend voor Bladella. Unitas startte voorzichtig en liet het initiatief een beetje aan Bladella, mogelijk mede ingegeven door de smalle selectie: Unitas startte de wedstrijd zonder wisselspelers en zelfs zonder vlagger. De eerste kans was dan ook voor Bladella: Hoeks haalde uit van randje 16. De bal belandde via de hand van een tegenstander jammerlijk op de paal. In de rebound had Arie net te weinig tijd om goed af te kunnen drukken.

Unitas leek wakker geschud en langzaamaan veranderde het spelbeeld. Inmiddels waren er nog twee spelers van Unitas gearriveerd en had ook één van de ouders de vlag ter hand genomen. Na een kwartier leverde dit het eerste gevaar voor Unitas op, maar ook zij raakte de paal. Bladella werd steeds verder teruggedrongen, maar op die ene kans na kon Unitas weinig uitrichten. Tot het in de 24e minuut ineens 0-1 werd. Tot twee keer toe werd er door Bladella over de bal heen gemaaid, waarna Jimmy met een listig lobje werd verschalkt.

Drie minuten later was het al 0-2. Een schot vanaf de zijkant ging via het been van Roel over Jimmy heen in de verre hoek. Een behoorlijke domper, maar Bladella bleef geconcentreerd voetballen. Zo werd de rust ingegaan met een kleine achterstand.

Drie frisse krachten moesten er voor zorgen dat de energie in de wedstrijd werd gehouden. Tactiek bleef ongewijzigd, om eventueel het laatste kwartier nog een keer aan te kunnen zetten.

Ook in de tweede helft was Unitas duidelijk de bovenliggende partij. Maar ook nu bleef Bladella goed overeind. Mede door voortreffelijk keeperswerk van Man van de wedstrijd Jimmy. Want hoewel Unitas het voetballen goed lastig werd gemaakt, kon niet voorkomen worden dat er het nodige keeperswerk was.

In de 64e minuut zorgde de ruimte voetbalervaring van de mannen van Bladella ervoor dat er aansluiting werd gevonden bij de jongens van Unitas. Een vrije trap aan de zijlijn op 40 meter van het doel werd door Pako snel voor de goal gelegd. Hij zag Hoeks al diep gaan en legde de bal keurig op het hoofd. Hoeks knikte de bal vakkundig over de doelman: 1-2. Er gloorde hoop voor Bladella en de mouwen werden opgestroopt. Unitas werd wat onzekerder en het voetbal werd wat rommeliger.

Met nog een kwartier te gaan ging Bladella 1-op-1 spelen om zo de gelijkmaker te forceren. Dit resulteerde in nog wat meer paniek bij Unitas, maar ook in meer ruimte voor de rappe voorwaartsen van de jeugd uit Eindhoven. Bladella kreeg nog een kansje met een kopbal van Pako, maar uiteindelijk zorgde een onzorgvuldigheidje in de achterhoeden één minuut voor tijd uiteindelijk voor de genadeklap en einduitslag: 1-3.

Ondanks het verlies, was er sprake van redelijke tevredenheid bij Bladella. Het was namelijk, in tegenstelling tot de eerste ontmoeting, een echte wedstrijd waarin Unitas het vuur aan de schenen is gelegd. De komende maand wachten drie wedstrijden met teams waarmee we concurreren om de plaatsen in de middenmoot. Als we de selectie zo fit kunnen houden als nu en de instelling iedere wedstrijd gelijk is aan de wedstrijd van vandaag, dan moet een 6e plaats in de competitie mogelijk zijn!