ZSC F3
05-12-2015
3-2

Scheidsrechter:   Duijvelaar, Jari… (+1)

Geen bekerwedstrijd, geen competitieduel. En toch staat F7 klokslag 10 uur op het veld. Om het ritme nog wat vast te houden vandaag een vriendschappelijke wedstrijd tegen F3 van de Zwaluwen Sparta Combinatie (ZSC) uit Westerhoven. Hoewel er niets op het spel staat dan de spreekwoordelijke eer, heeft Patrick vooraf even wat info doorgestuurd zodat we de kwaliteit van de tegenstander enigszins op waarde kunnen schatten. Want winnen zou toch wel leuk zijn. Bladella F8G heeft er in de competitie tegen gespeeld en er eenmaal een gelijkspel en een verloren wedstrijd aan overgehouden.

Vandaag start Yordi in het doel. De voorhoede bestaat uit Hille en Kurt terwijl Nick en Pepijn op het middenveld staan. Achterin staan Pim en Noah in de verdediging. Emiel en Tijn zijn de eerste wisselspelers. Direct vanaf de aftrap is niet te merken dat het hier een oefenpot betreft. Beide teams zijn bereid tot het uiterste te gaan om als winnaar uit de strijd te komen. ZSC heeft aanvankelijk duidelijk overwicht met grote en fysiek sterke jongens. Ze zijn dan ook vaker voor het doel van F7 te vinden dan andersom. Een paar aanvallen worden nog knap afgeslagen door de verdediging en onze sluitpost. Maar al snel is er een onfortuinlijk moment: in de drukte voor het doel wil keeper Yordi de bal wegtrappen naar voren, maar de bal caramboleert via Noah in eigen doel. 0-1. Bladella probeert die achterstand snel weg te poetsen, maar Hille moet te veel meters maken waardoor enkele schoten uiteindelijk de kracht missen om de keeper van de tegenstander te verschalken. Ook de sterke wind zorgt ervoor dat de bal meermalen van het doel van de tegenstander afdrijft. En zo waaien potentieel doelrijpe kansen als vanzelf weer weg. ZSC gaat ook verder met aanvallen. Een aanvaller breekt door en alleen voor Yordi faalt hij niet: 0-2. Oei. Met drie overwinningen en een gelijkspel uit de laatste vier wedstrijden is dit toch slikken. Maar Bladella blijft aandringen en er valt zowaar een doelpunt via Hille: 1-2 wat tevens de ruststand is. We hebben dus nog een helft om de stand te keren in ons voordeel.

Na rust staat Tijn in het doel en keert Yordi terug in de voorhoede. Hiermee komt er iets meer balans terug in de veldbezetting. De aanvallen van ZSC worden spaarzamer en als ze er al doorkomen, weten Pepijn (opvallend moment: goed blok tegen tegenstander die meer dan een kop groter is), Emiel en Noah ze goed te onderbreken. In aanvallend opzicht wordt Bladella sterker en met mooi combinatievoetbal verschijnen ze steeds vaker bij de keeper van ZSC. Een mooie voorzet van Noah wordt net niet bereikt door Hille en even later mist een schot van Yordi net de juiste richting na een vrijwel identieke voorzet van Hille. Toch kan een doelpunt niet uitblijven. Hille wordt vanuit achteren mooi vrij gespeeld en rondt de aanval alleen voor de keeper beheerst af: 2-2. Er komen kansen op meer. Een perfect genomen hoekschop van Noah belandt bij Hille, maar hij krijgt de bal net niet goed onder controle en daardoor niet tussen de palen. ZSC komt er zo nu en dan toch nog gevaarlijk uit en heeft zeker kansen op een derde doelpunt. Het blijft dan ook billen knijpen. Gezien het spelbeeld na rust zou dat niet helemaal terecht zijn. Maar goed, daar houdt het voetbal geen rekening mee: scoren is het enige dat telt. En juist dat scoren lukt Bladel gelukkig nog wel. Opnieuw alleen voor de keeper houdt Hille wederom het hoofd koel en schuift de bal langs de sluitpost: 3-2.

Hiermee wint Bladella ook dit oefenpotje. Een leuke opsteker zo vlak voor het kerstreces. Maar eerst volgende week nog een partijtje tegen F8G. Ook dat belooft op voorhand een leuke wedstrijd te worden. Want ja, je wilt toch graag winnen van je buurtjes op het trainingsveld. Maar dat geldt andersom natuurlijk ook....

Helaas moeten we Vlinder nog steeds missen omdat ze nog rust moet houden met haar gekneusde enkel. In 2016 is ze er weer bij!