13-04-2014
2-0

Scheidsrechter:   MariĆ«n, Jan… (+1)
Van onze vaste reporter T Boemaars:

Na 8 punten in de laatste vier wedstrijden gingen de gladiatoren van Bladella 5 vol vertrouwen de strijd aan met het 3e van DOSKO. Uit werd er kansloos verloren maar dat kwam met name door de personele bezetting van DOSKO die met enkele spelers van het eerste aantraden omdat die toch een weekendje vrijaf hadden.

Die wedstrijd had menig speler gemotiveerd om de Duizelnaren thuis op een sportieve revanche te trakteren. Deze gretigheid had op de training alleen tot gevolg dat trainer Brands, na de laatste weken weer in beeld voor de Rinus Michels award, de ene na de andere speler geblesseerd af zag haken. Tel daarbij een paar afwezigen ivm een weekendje Praag op en we moesten bij andere elftallen bedelen om twee spelers om onze selectie compleet te maken. Uiteindelijk konden we gelukkig met 14 min of meer fitte spelers de strijd met de rood-gele brigade aangaan. We hadden echter ook weer een zzt-er nodig om de goal te bezetten, onze dank gaat uit naar Kees Duivelaar die zijn zondagmiddag opofferde om ons uit de brand te helpen.

Dosko begon furieus en probeerde snel druk te zetten om het vijfde te overrompelen. Dosl had dat vorige week ook geprobeerd en kwam van een koude kermis thuis toen de eerste tegenstoot een treffer opleverde voor de blauw-witten. Vandaag was het niet anders. Na tien minuten werd Bart Halters in stelling gebracht en zoals zo vaak 1 op 1 met de keeper faalde hij niet en vond hij de korte hoek. 1-0 na tien minuten.

Hierdoor groeide het vertrouwen bij het vijfde en er kwam meer lijn in het spel. een oplettende supporter stelde vast: "ik heb jullie nog nooit zo vaak achter elkaar naar elkaar zien overspelen". het was dan ook een kwestie van tijd tot de 2-0 zou vallen en even voor rust gebeurde dat ook. Halters was nu de aangever toen hij de watervlugge Erik Holleman wegstuurde. De man die een uur hiervoor zijn handtekening had gezet onder een nieuw jaarcontract bij Bladella 5 profiteerde van de hem geboden ruimte en tike de 2-0 in de lange hoek. Alweer de zevende goal van Holleman en bijna allemaal maakte hij ze na de winterstop, de man in vorm dus. Dosko stelde er weinig tegenover: enkele afzwaaiers van afstand konden keeper Duivelaar, in zijn prachtige gele tenue, niet verontrusten. 2-0 was ook de ruststand.

Coach Brands stelde vast dat elke wissel eigenlijk een verzwakking zou zijn, omdat het team als een huis stond. De verdediging had na de eerste tien minuten zijn zaakjes goed op orde en met name Jorg Vroomen en Erwin van Spreuwel dreven hun tegenstanders tot wanhoop met hun kenmerkende felle strijdwijze. Besloten werd, met consensus van de bank, om het team ongewijzigd aan de tweede helft te laten beginnen. Achteraf bleek dit een goede keuze, want DOSKO kwam niet meer in de wedstrijd en door blessures van Jorg, Nick en Sjakie moesten alle drie de reserves alsnog het veld in in de tweede helft.

Dosko geloofde het wel en drong niet meer echt aan, het vijfde kreeg nog wat kansen om de score te verhogen maar Holleman, van Spreuwel en Boemaars kregen de bal niet achter de doelman. De wedstrijd ging daardoor als een nachtkaars uit maar niemand bij Bladella 5 die daarom maalde: de 5e wedstrijd op rij ongeslagen, tegen een tegenstander die hoger op de ranglijst staat, de nul en de sportieve revanche op Dosko: een prestatie van formaat.

Over twee weken wacht Eindhoven av, die na een hele slechte seizoensstart de laatste weken veel punten pakken. Thuis werd er vrij kansloos met 3-0 verloren tegen het toen nog laag geplaatste Einhoven av, dus het vijfde is gewaarschuwd. De vorm en het vertrouwen zijn er echter, dus Coach Brands zal pas tevreden zijn als er een resultaat wordt behaald op de Genneper Parken.