EFC F8
Bladella F10
24-04-2013
3-1

Na een fraaie 7-1 overwinning op Terlo waar uw verslaggever helaas niet bij kon zijn stond jl. woensdagavond de laatste competitiewedstrijd op het programma tegen onze vrienden van EFC F8. We hebben dit seizoen al 3 keer eerder tegen elkaar gespeeld en het zijn altijd mooie wedstrijden waarbij de tussenstand in overwinningen 2-1 is in het voordeel van de Eerselnaren. Alle reden dus om er vol tegenaan te gaan!

Onder een schitterend zomeravondzonnetje met een enorme schare supporters langs de kant gingen we dan ook furieus van start.We wisten EFC terug te dringen op eigen helft en met name Max wist met grote regelmaat richting het doel van Eersel te dribbelen. Helaas konden we hieruit niet echt uitgespeelde kansen creëren. Hein was nog het dichtst in de buurt maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. We bleven druk zetten en met onze stofzuiger Tim op het middenveld werd nagenoeg elke poging van EFC vakkundig onschadelijk gemaakt omdat hij de ballen iedere keer wist af te pakken. Ook Jens en Mees heersten op het middenveld en wisten iedere keer met mooie passjes langs de zijlijn onze aanvallers te bereiken maar we wisten niet door de solide Eerselse defensie te breken om ook écht gevaarlijk te worden. Na zo’n 10 minuten met krachten gesmeten te hebben ging de Bladelse storm een beetje liggen en kwam EFC beter in de wedstrijd. Jammer voor ons resulteerde dat ook nagenoeg meteen in een tegentreffer waarbij de bal onhoudbaar voor keepster Pien in de korte hoek geknald werd. We raakten hierdoor van slag en moesten nog voor de rust een tweede tegentreffer noteren waardoor we met een 2-0 achterstand gingen rusten.

Na een flinke peptalk in de rust en een verfrissend slokje water uit de bidon vlogen we er vanaf de aftrap weer meteen vol in. Onder aanvoering van Pien en Nina gingen we op zoek naar de verdiende aansluitingstreffer en de vreugde was dan ook bijzonder groot toen Joran zijn eerste van het seizoen maakte door de bal alleen voor doel uiterst subtiel met een lobje over de keeper te stiften; een mooie beloning voor onze immer ijverige pitbull! Zo’n mooie goal zorgde natuurlijk voor inspiratie. Zeker bij de overige verdedigers die, net als Joran, nog wel een doelpuntje wilde maken op het einde van de competitie. Onze andere mannetjesputter Bram ging dan ook geregeld mee naar voren en wist zich een aantal malen knap vrij te spelen maar helaas wilde de bal door prima keeperswerk van de EFC keeper er niet in. Zelfs de paal moest er aan te pas komen om ons van de gelijkmaker af te houden. Ook de snelle jongens van EFC wisten het ons nog een paar keer lastig te maken maar onze keeper Hein is gelukkig niet bang om uit te komen waardoor hij het gevaar vaak tijdig kon bestrijden. Tot die keer dat hij niet helemaal recht voor zijn goal stond waardoor EFC vrij makkelijk in een leeg doel binnen kon schieten en de eindstand op 3-1 bepaalde.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter waren we het er opnieuw over eens dat we weer een spannende pot gevoetbald hadden tegen EFC F8. Jammer voor ons dat we ook deze keer aan het kortste eind trokken.

Door deze uitslag zijn we uiteindelijk op een vierde plaats geëindigd met 12 punten. Een groot compliment aan onze helden en heldinnen voor een geweldig eerste seizoen bij Bladella. We rekenen erop dat we ook volgend seizoen weer van ze kunnen genieten!