ODC A2
13-10-2012
7-0

Scheidsrechter:   Soetens, Jesper… (+1)
‎13-10-2012 een groot spektakel! Het ging erom hangen gaan we door voor de beker of worden we eruit gekickt. Ookal hing het niet van ons af maar van de wedstrijd st michestel-acht, Toch gingen we voor de volle winst.

Van te voren even gekloot te hebben met de telefoon van Sjefferd, hier zijn strikte regels aan verbonden vanaf vandaag (Rik, Niels enz). Toen we de stemming erin hadden en we een top preek gehad hadden van onze trainerds zijn we begonnen aan de wedstrijd. Deze begonnen we zeer sterk, ookal hadden we een dure bank waar Bas S, Tom Turk, en Bart V plaats hadden genomen. We speelde goed, de bal werd goed rond getikt en de kansen kwamen langzaam aanbod, maar zoals gewoonlijk wilden ze er weer niet in. Tot de verlossen de streep van onze laatste man/ aanvoerder op goal werd gericht en volle bak de keeper passeerde 1-0. Na deze goal waren we los, we speelde goed maar onze voorhoede hield het spannend.

Onze topscoorder Stefan (die btw nu gelijk staat met onze penalty killer Niels) moest geblesseerd aan zijn hamstring het veld verlaten, heeft helaas geen goaltje meer mee kunnen pikken, eerst even het shirt uit op het veld en daarna eervol het veld verlaten, hiervoor in de plaats kwam onze millioenen aankoop Bart V.

Na het goede spelen brak de rust aan. Hier werden we zeer teleur gesteld, er stond namelijk thee in plaats van RANJA! ik wil geen namen noemen voor deze grote fout maar het had iets te maken met Peter?! Na de complimenten van Sjef en de teleurstelling in ons achterhoofd betraden we het veld weer, vol goede moed om de volgende goals erin te knallen. Tijdens de rust zijn de overige wissels het veld opgestuurd. Bas S om de mid mid Jasper H te vervangen en Tom Turk onze links back Rik W.

Ook de 2e helft gingen we er weer volle bak tegen aan en dit met resultaat. Na enige tijd kregen we waar voor onze aankoop en schoot onze spits Bart V de bal prima binnen 2-0. Even later werd onze voorsprong mooi uitgebreid naar de 3-0 dit met dank aan ons potenieel talent Niels v/d H. Enige tijd later werd een mooi schot van Thomas S door de keeper langs het doel getikt waardoor een corner volgde. Deze werd genomen door Bas S die een op maat geschoten bal op het hoofd van Jeroen B schoot en deze via de laat over de doellijn kopte 4-0. Maar dit was nog niet het einde, om de reeks van vorige week door te zetten vond onze tank het nodig een penalty te krijgen en dit met succes. Volle bak werd hij naar de grond gewerkt waarop de scheidsrechter goed ingreep en naar de stip wees.
Uit volle enthousiasme kwam onze ADHD keeper Bas W, naar de middellijn gerend om te smeken of hij deze kans mocht benutten. Hier besteede Niels geen aandacht aan en schoot de bal moeiteloos in de linker onderhoek waarop de keeper kansloos was 5-0.
We speelden verder maar de tegenstander had er weinig vertrouwen meer in. Waarbij ze bij de aftrap de bal meteen met een direct schot inleverderen bij onze keeper. Even later zijn we doorgegaan met onze regen aan goals (haha woordgrapje want het regende heel hard). Hierbij zorgde Pim S voor de 6-0 met dank aan prachtige assist van Thomas S ( dit moest ik erbij zetten). En om de wedstrijd af te maken zorgden onze spitsen met een mooi samenspel voor de 7-0.

De scheids floot af en de volgende overwinning was binnen, we waren natuurlijk heel benieuwd wat onze rivaal had gepresteerd tegen Acht. Maar deze hadden helaas in de laatste minuut gewonnen met 14-0. Daardoor waren we helaas uitgeschakeld voor de bekercompetitie, maar hadden deze met een mooie wedstrijd afgesloten.

Auteur: Jeroen Bax