Waalre 4
Bladella 5
09-09-2012
4-3

De derde bekerwedstrijd was er een die ons meer duidelijkheid zou verschaffen over de krachtsverhoudingen in de 4e klasse. Waalre 4 is namelijk ook dit jaar in de competitie een van onze tegenstanders. Dit team is afgelopen jaar kampioen geworden en volgens mij zijn ze dat dit jaar ook weer van plan. Volgens hun eigen woorden de “ Wolderse All Stars” , een verzameling van oud eerste spelers van een paar jaar geleden.
Het was dan ook van begin af aan een pot die op het scherpst van de snede gespeeld werd met stevige charges en hoog tempo. Dat ondervond onze keeper al na 5 minuten. Emile , onze 18 jarige sluitpost, meende een voorzet even uit de lucht te plukken maar werd door de spitsen van Waalre dusdanig belaagd dat hij de bal niet klemvast kreeg. In de ontstane scrimmage voor het doel werd uiteindelijk de bal over de lijn gewerkt, 1-0. Waarschijnlijk zijn er wel een 3-tal overtredingen aan voorafgegaan in het beschermd keepersgebied, maar dan nog was het slimmer geweest om de bal gewoon weg te stompen. Een mooi leermoment voor onze keeper, het gaat er hier iets harder aan toe dan bij de jeugd. Even later hield hij ons dan ook gewoon op de been door 2 a 3 ballen prima uit te duiken.
Kansloos tegen dit team? Integendeel, de meeste kansen waren voor ons en het ontbrak een beetje aan scherpte of geluk. Maar na een kwartier kregen we dan toch waar we recht op hadden. Onze op leeftijd zijnde scheids zag met zijn bionisch oog vanuit de middencirkel dat Rob Evers werd vastgehouden in de 16, dus penalty. Normaal gesproken een peulenschil voor Erik Moeskops, zo ook nu, 1-1.
Zelfs een paar minuten later werd Louis Broers prima vrijgespeeld, en hij maakte het karwei dan ook koelbloedig af. We bleven kansen creeren maar uiteindelijk was het een messcherpe kopbal van Waalre die de wedstrijd weer op gelijke hoogte bracht. Maar dat zou van korte duur zijn. Op het moment dat we ons af stonden te vragen waarom die kopbal van Louis er in godsnaam niet inging was het aan de andere kant wel raak, 3-2. Niet dat Louis slecht inkopte maar omdat die keeper een op het oog onmogelijke bal uiteindelijk toch pareerde.

Na de rust moesten we al snel verder zonder Rob van de Put, die zichzelf in de eerste helft blesseerde door iets te fanatiek het duel aan te gaan….tsja hij is ook geen 30 meer!
Waalre kwam al snel in de 2e helft op 4-2 na een snelle uitbraak van hun “ superspits” . Hij staat nu al bij alle teams van Waalre bovenaan de topscorelijst. En na die goal vond hij het ook wel weer welletjes geweest, zeker nadat de Bladella grensrechter hem een keer buitenspel had gegeven omdat hij met zijn buik buitenspel liep.
5 Minuten voor tijd toch nog een hoogtepunt voor ons: een prima breedtepass van Erik over 30 meter werd door Rob Evers in een keer op de slof genomen en de keeper van Waalre was kansloos, 4-3.
De minuten daarna hebben we het nog geprobeerd maar de pijp was langzaamaan leeg aan het raken…en ik denk dat we hier tegen een kampioenskandidaat hebben gespeeld..dus dan mag dat!
Een mooie serie bekerwedstrijden moet ervoor zorgen dat we a.s. zondag klaar zijn voor Rood Wit V 3.