Bladella 6
02-09-2012
1-1

Vandaag stond de derby van de lage landen op het programma.
De gladiatoren van bladella 6 wisten wat hen te doen stond na de 3-3 van een week eerder. Om verder te bekeren moest er gewonnen worden.
De voorbereiding begon al met Bladel kermis. Tijdens de kermis is gebleken dat onze man van beton toch een pluisje blijkt te zijn. Door een onbekende oorzaak heeft hij zijn middenvoetsbeentje gebroken en is daardoor weken uitgeschakeld. De geruchten gaan dat hij het erg bont heeft gemaakt tijdens een ritje in de draaimolen.
De laatste training voor de wedstrijd werden we op scherp gezet. Marinier van de Zande is sinds dit jaar de nieuwe trainer van het 6e en heeft het buikspierkwartier ingevoerd. De geruchten gaan dat dit ons gaat helpen om het 6e 90 minuten volle bak te kunnen laten spelen.
Op de zondag van de derby werd er om 9 uur vertrokken richting het plattelandsdorpje Reusel. Daarna werd het veld geïnspecteerd en we waren er al snel uit dat we op dit kort gemaaide gras ons razend snelle tikkie-takkie voetbal konden spelen.
Tijdens de warming-up kon vervolgens iedereen de spieren los gooien die vast zaten na de training van marinier van de Zande.
Om 10 uur begon dan de “wedstrijd van de week”. Door de blessure van onze sluitpost van beton werd “Jorg “de tank” Vroomen gepromoveerd tot keeper. Het spel ging de eerste 10 minuten flink op en neer en er werden aan beide kanten kansjes gemist.
Daarna schakelde het 6e er een tandje bij en zette reusel flink onder druk. Dit leidde tot een aantal kansen van Der bomber, Bart “duracell” Halters en Sjakie Lopes.
Na een volgende aanval kregen we een corner. Zoals gewoonlijk neemt der Bomber deze ballen met een fabelachtige traptechniek. De bal kwam hoog voor en bij de 1e paal stond Erwin van Spreuwel die de bal hard binnenkopte.
Na de 1-0 zakte we in, waardoor Reusel steeds meer ruimte kreeg op het middenveld. Dit leidde tot een aantal kansjes voor Reusel, en wij wisten dat we gewaarschuwd waren.
Na enkele kansen van Reusel werd er op het middenveld flink gestreden. Dit leidde tot een blessure bij een speler van Reusel, Spelers van Reusel en Bladella riepen dat de bal uit geschoten moest worden, Maar de speler van Reusel die aan de bal was, vond het nodig om na een halve minuut stil te staan om toch maar eens richting het doel van Jorg te lopen, terwijl iedereen met de speler van Reusel bezig was. Hiermee leidde hij een overtreding in van Erwin, die het hier niet mee eens was. De arbiter gaf hem meteen een gele prent, zodat de knvb weer gesponsord werd.
In de blessuretijd van de 1e helft zette Reusel nog 1 aanval op. De bal werd diep gespeeld en de speler van Reusel ging alleen op doelman Vroomen af. Onze nieuwe aanwinst Willem Wijnen zette hem netjes van de bal af. Echter zag het de arbiter anders. Omdat de arbiter vergeten was om mee te lopen stond de arbiter nog in het andere doelgebied, maar hij zag van die afstand wel een overtreding die er niet was. De penalty werd verziverd, en zo stond er een 1-1 op het scorebord tijdens de rust.
In de rust werd Afrikaan Holleman gewisseld voor marinier van de Zande, en Paul Blankers kwam in het veld voor nieuweling Koen Panjoel.
De 2e helft werd gespeeld op een hoog tempo. Het spel ging op en neer van het ene doel naar het andere doel. Dit leidde tot kansen aan beide kanten. Na wederom een charge op Bart “duracell” Halters besloot de arbiter om ook een gele prent te geven aan een speler van Reusel. De laatste 15 minuten bleef het 6e vol op de aanval spelen en creëerde nog een aantal kansen, De grootste kans kwam in blessuretijd van Der bomber, maar oog in oog met de doelman van Reusel werd hij naar de zijkant gedwongen, waardoor hij op de keeper schoot.
De 1-1 vandaag was een terechte uitslag gezien het spel van de 2e helft. Na 2 bekerwedstrijden staan we op 2 punten, waardoor het moeilijk word om ons te kwalificeren voor de volgende ronde. Echter is het doel om dit jaar voor de titel te gaan strijden, en daarom zijn dit mooie “oefen wedstrijden” om op een hoog niveau te komen.