RKVVO 6
Bladella 7
02-09-2012
7-1

Bladella 7 maakte zich vandaag al weer op voor zijn derde wedstrijd. Na doordeweekse oefenwedstrijd tegen Netersel 2, die verdienstelijk gelijkgespeeld werd, stond vandaag RKVVO 6 op het programma. De gasten van RKVVO waren vorig jaar kampioen geworden, dus we moesten vol aan de bak.

Onze tegenstander begon meteen fel aan de wedstrijd en we konden meteen ervaren dat er een stuk meer voetbal in dit team zat. Een sterke as gecombineerd met snelle, behendige buitenspelers maakte dat de eerste kans van RKVVO al binnen de eerste minuut tot stand kwam. We waren dus gewaarschuwd. Toch liet deze tegenstander ons voetballen en daarmee maakten ze het ons ook mogelijk om af en toe er uit te komen. Ondertussen bleven de kansen komen voor RKVVO, maar deze werden stuk voor stuk niet afgemaakt. Een wonder dat het nog 0-0 stond. Na ongeveer een half uur kon onze keeper een schot niet klem pakken en de rebound werd beheerst binnengeschoten. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen wij ook steeds meer kansen. Er lag ruimte op de flanken alleen kwamen de voorzetten in eerste instantie nog niet goed aan. Vlak voor rust kwam een voorzet vanaf links bij de 2e paal op het hoofd van Erwin, maar hij mikte helaas niet scherp genoeg op het doel.

In de rust was er flinke discussie over waar het fout ging. Waren zij conditioneel zoveel beter, hadden ze meer kwaliteit of stonden wij niet scherp genoeg. Dat laatste was volgens ondergetekende de hoofdreden. We anticipeerden gewoon niet goed genoeg op hun diepe ballen. Toch begonnen we met opgeheven hoofd aan de 2e helft. We stonden immers maar met 1 goal verschil achter en er waren mogelijkheden. Ons begin was dus ook fel, maar het mocht niet baten. RKVVO ging nu wel scherp om met de kansen en prikte 2-0 binnen. Verbeten gingen we op zoek naar de aansluitingstreffer en deze kansen kwamen ook. Een stuk of 3-4 keer stonden we alleen voor de keeper vanuit een voorzet of pass, maar de voorhoede had duidelijk het vizier niet op scherp. Gevolg was dat de 0-3 daarna snel een feit was. Wat er toen gebeurde met het team was iets om van te leren. De koppies gingen naar beneden en het gevoel dat er wat te halen viel ebde in no time weg. De inzet verdween en de achterstand liep binnen 20 minuten op naar grote getallen met als eindstand 7-1.

Er is dus nog veel werk aan de winkel. Na de eerste wedstrijd riep één van onze jongens dat we er een stuk beter voor stonden als vorig jaar rond deze tijd. Hopelijk is nu iedereen wakker en beseffen we allemaal dat elke wedstrijd scherpte en hard werken nodig heeft. Volgende week nog een oefen(beker)wedstrijd en dan knallen voor de competitie.