Bladella 8
Spoordonkse Boys 6
29-10-2023
4 - 2

Waar Bladella 8 de eerste 2 wedstrijden van het seizoen nog verliezend afsloot lijkt het tij definitief gekeerd. Op de vroege zondag ochtend kwamen de mannen van Spoordonk 6 langs op de smachtenbocht.
Al bij de warming up ging de ketchup fles van Freek Fiers terug de koelkast in, hij moest helaas afhaken met een hamstring blessure. John Seuntiens zou de eerste helft zijn vervanger zijn.
De wedstrijd begon zenuwachtig, de Blaalse jongens waren niet scherp en menig bal ging onder de voet door of werd zomaar bij de tegenstander in de voeten geschoven. Dit gebeurde ook bij de 0-1 voor Spoordonk. Na een slordigheid op het middenveld kon de verdediging en de vervangend keeper Bram Louwers de bal niet meer tegenhouden.
Maar het veld overwicht was duidelijk voor Bladella dat wakker geschrokken leek en steeds meer aandrong. Hier uit ontstonden ook de kansen die telkens afgevlagd werden door de grensrechter. Toch kon het arbitrale trio niets afdoen aan de goal van Joey doreleijers. Na een voorzet van Leon Ansems schoot Joey met zijn linkerbeen, waar iedereen dacht dat hij deze alleen maar had om op te staan, de bal hard in het doel van spoordonk waarna de 1-1 stand op het bord kwam.
Na de rust en de nodige wisselingen ging de tweede helft van start en bleef Blaal de boven liggende partij. Dit resulteerde in de 58ste minuut in een corner dit door teruggekeerde Thijs van Ham genomen werd. Willem Wijnen was de sterkste in de lucht en kopte de 2-1 tegen de touwen.
De 3-1 kwam op het conto van Harm van Beers die na een vrije trap van Rick Seuntiens de bal controleerde en de keeper van Spoordonk kansloos liet.
Er leek weinig aan de hand maar door het niet goed mee terug verdedigen vanuit de aanval kon de back van Spoordonk vogelvrij de voorzet geven waarna het simpel 3-2 werd en er toch weer een soort van spanning in de wedstrijd kwam
Maar al snel na de aansluitingstreffer was het wederom een vrije trap van Rick Seuntiens die voor het goal van Spoordonk kwam. Thijs van Ham ontving de bal en de 4-2 binnen werkte. Waarna hij de woorden ‘’guess who is back’’ hardop uitriep.
De volgende kansen waren niet meer besteed aan mister guess who is back. En de eindstand bleef dus staan op 4-2 in het voordeel van Bladella.