Bladella 8
EFC 6
22-10-2023
3 - 3 (5 - 4)

Vandaag staat de bekerwedstrijd tegen het sterke EFC 6 op de rol. Met 2 overwinningen op rij kunnen we met vertrouwen de wedstrijd in en wordt er een mooie strijd verwacht. Een leuke bijkomstigheid is dat we vandaag de echte Freek Fiers in actie gaan zien is ons door hem verteld. Met wederom Tom Maas als leidsman vangt de wedstrijd op het nieuwe veld 2 aan. Amper een minuut onderweg dacht Roel op zijn dooie akkertje een bal uit te verdedigen. De bal werd door de spits van EFC overgenomen, maar gelukkig was Roel op zijn hoedden. Niet veel later was het kleinzerige Roel die het veld moest ruimen met Joery als zijn vervanger. Een sterker Eersel was in de beginfase van het duel duidelijk op zoek naar de openingstreffer. Gelukkig voor ons viel deze in de 20e minuut aan de andere kant. Na een goede actie over rechts komt de bal bij Rick die met een leep balletje het hoofd van Freek weet te bereiken. Vrij voor de goal bleek dit een koud kunstje te zijn 1-0. Luttele minuten later trok EFC de stand weer gelijk. Een mee opgekomen middenvelder dook ineens achter de verdediging van Bladella op. Hij had alleen geen rekening meer gehouden met Joery die zich voor het schot wierp. De scheidsrechter besloot echter anders en kende een strafschop toe 1-1. Nog geen 5 minuten werd het 1-2 door een diepe bal waar een rappe Aziaat de defensie verschalkte. EFC bleef de eerste helft sterker waardoor de rust als geroepen kwam.
Na wat omzettingen in het elftal van de teruggekeerde Coach Brands begon Bladella de 2e helft sterker. Combinaties begonnen soepeler te lopen en de aanvallers werden vaker gevonden. In de 57e minuut werd dan ook verdient de 2-2 gemaakt. De aanval werd door Roel opgezet die via Roel bij Roel terecht kwam hij legde af op Freek die niet aarzelde en leder in de bovenhoek krulde. Het spelbeeld bleef onveranderd in deze fase van de wedstrijd. Nadrukkelijk werd de aanval gezocht en in de 65e minuut was het Luukske die sneller was dan zijn directe tegenstander, maar van achter onderuit werd geschoffeld. Wat restte was een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Harm creƫerde slim een gat in de muur waarna het voor hattrickhero Freek een eitje was om de bal de verre hoek in te sturen 3-2. Een kwartier voor tijd begon het intensieve spel zijn tol te eisen en de vermoeidheid werd zichtbaar. Het fitte en getergde EFC weigerde zich neer te leggen bij een nederlaag en zette nog maar eens aan in de slotfase. Na enkele goede reddingen was 1 uitbraak de goed keepende Jimmy toch te machtig en kon de bal weer naar de middenstip 3-3. Het duel kon in het restant van de reguliere speeltijd niet meer beslist worden waarna een bloedstollende Penaltyreeks uitslag zal bieden.
Met penaltynemers Luuk, Roel Wijnen, Jorn, Harm en Michel was het vertrouwen groot, zeker met een beer van en Keeper op doel. Alle strafschoppen werden van Bladella-kant feilloos ingeschoten de 10e en beslissende strafschop werd door Jimmy gekeerd en daarmee werd een prima resultaat veilig gesteld. Een zwaarbevochten overwinning en op basis van inzet verdiend.
MOTM Freek Fiers die een echte hattrick maakte. Met Links, rechts en met het hoofd. Dik verdient en toch nog aan tieten mogen zitten op zondag.
Roel van de Weijer en Roel van Gisbergen bedankt voor de geleverde strijd!