Bladella 7
16-10-2016
5-2

Scheidsrechter:   Hurk, A vd
Na twee nederlagen en een weekje rust tijdens de interlandperiode stond voor Bladella 7 de derde wedstrijd van het seizoen op het programma. Wederom was het een uitwedstrijd, ditmaal in Son tegen het vijfde elftal van SBC. SBC had voorafgaand aan de wedstrijd negen punten verzameld uit 4 wedstrijden. De gemiddelde leeftijd lag weer begin twintig. Wederom een echte testcase dus voor het zevende.

Coach Brands besloot dat er wederom de intentie moest zijn om druk te zetten. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden lukte dit nu zeer aardig. Bladella nam direct het initiatief en drong SBC terug. Het leverde ook meteen een aantal kasjes op, de grootste was voor Zwimpie. Hij werd goed weggestuurd op rechts en schoot goed in richting de verre hoek. De keeper was echter attent en redde met de vingertoppen.

Na een kwartier pressie en kansen kwam SBC er voor de eerste keer echt uit. Aan de linkerkant kwam SBC door. De linksbuiten gaf strak voor, Michel probeerde de bal weg te werken om de bal niet bij de man achter hem te laten komen, maar raakte de bal jammerlijk verkeerd: Keeper Michiel was kansloos, 1-0.

Bladella was even de weg kwijt, maar herpakte zich snel. SBC werd weer teruggedrongen en Bladella maakte het spel met hier en daar leuke combinaties. De beste kans was voor Sjakie met een hard schot recht op de keeper. Effectief was het echter niet wat Bladella liet zien, in tegenstelling tot de Sonse Boys. In de 31e minuut viel uit een snelle counter op links de 2-0.
Bladella bleef er echter terecht van overtuigd dat men beter was en continueerde de druk. Voor rust zat de aansluitingstreffer er niet meer in. Sterker nog, onoplettendheid in de blessuretijd leidde zelfs de 3-0 in.

De rust bracht twee wissels en het voornemen om va banque te spelen. Na drie minuten lag de bal echter alweer achter Michiel. Knullig uitverdedigen bij de cornervlag leverde een niet te missen kans op: 4-0. Dit leek de genadeklap voor het zevende.

Na een uur kreeg het zevende echter een goede mogelijkheid om iets terug te doen. Michel kreeg de bal op de rand van de zestien, versnelde goed en werd neergehaald: Penalty. Sjakie was koelbloedig en schoot de bal gedecideerd laag langs de keeper: 4-1. Vervolgens kreeg Bladella een aantal kansjes, waarvan de beste voor Sjakie. Na een goede actie kwam de bal via de keeper op de paal. De bal wilde er dus weer niet in, en nadat SBC een vrije trap vanaf 30 meter hoog over keeper Michiel in het netje had geschoten, was het daadwerkelijk gedaan: 5-1.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd moest echter nog komen. Zeven minuten voor tijd nam Hoeks de bal goed aan de rechterkant van het zestienmetergebied. Hij gaf de bal met een boogje aan Boemaars die de bal bij de tweede paal schitterend binnen volleerde: 5-2.

De wedstrijd eindigde in mineur. In het laatste duel van de wedstrijd bleef Hoeks met zijn vinger achter de tegenstander halen, waardoor zijn vinger scheef stond. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat het gelukkig niet om een breuk ging maar om een vinger uit de kom. De uitstekend leidende scheidsrechter floot direct voor het einde.

Nog steeds nul punten, niet echt positief. Maar Bladella 7 is er deze wedstrijd achter gekomen dat het, wanneer het wat zuiniger omspringt met de kansen en de duels in de laatste fase van de tegenaanvallen nog wat feller ingaat, mee kan doen om de plaatsen boven in de middenmoot. Volgende week moeten dan ook echt de eerste drie punten van het seizoen binnen gehaald worden in de eerste van vier achtereenvolgende thuiswedstrijden!