SBC D3
Bladella D3
21-11-2015
1-2

Na de ruime overwinning op rode lantaarndrager SDO stond deze week de uitwedstrijd tegen SBC op het programma. Thuis wisten we na een moeizame eerste helft waarin we op achterstand kwamen in de tweede helft orde op zaken te stellen en wonnen we met 3-1. SBC zou zeker uit zijn op revanche hiervoor!

De eerste helft was nagenoeg een kopie van die in de thuiswedstrijd. SBC was de dominerende ploeg en omdat we onvoldoende van eigen doel af durfden te spelen was het druk voor het doel van Thijs. Echte uitgespeelde kansen leverde het echter nauwelijks op want ons defensieve blok met Niels, Menno, Thijmen, Stijn en Anne daar net voor is zo’n beetje te vergelijken met de Berlijnse muur destijds. Niemand komt er doorheen! Keeper Thijs hoefde dan ook maar één keer in actie te komen op een schot uit de tweede lijn dat hij vakkundig pareerde. In de slotfase van de eerste helft werd Seppe wat meer naar voren gestuurd en dat had direct resultaat. Na een mooie individuele actie schoot hij onberispelijk de 0-1 binnen. SBC was hierdoor wat van slag en we sloegen meteen opnieuw toe. Deze keer was het Max die goed naar binnen kwam en knap de 0-2 binnen schoof.

Na rust deed SBC er na een flinke peptalk van de leiders een schepje bovenop. Met name op rechts hadden we moeite met de snelle en behendige rechtsbuiten die een aantal keren goed mee opkwam. Na ongeveer 10 minuten schoot hij dan ook zeer knap de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Meteen hierop volgde nog een kans voor open doel die gelukkig voor ons overgeschoten werd. Met kunst en vliegwerk hielden we stand en we melden ons aangevoerd door onze turbo Miquel weer wat vaker op de helft van de tegenstander. Langs de lijn werd het jammer genoeg wat minder sportief tegen de prima leidende scheidsrechter die zich hierdoor gelukkig niet van de wijs liet brengen. Langzaam verstreken de minuten en we moesten nog één keer billen knijpen toen bij een scrimmage voor ons doel de bal over de lijn leek te gaan. Gelukkig was daar onze reddende engel Niels die met zijn kleine teen de bal nog voor de lijn wist te keren!

Na het laatste fluitsignaal was de blijdschap groot. De overwinning was weliswaar gelukkig maar omdat we effectief waren toen we de kansen kregen en bleven strijden hebben we dit geluk ook af weten te dwingen.

Volgende week spelen we thuis tegen koploper Vessem D1. Alle reden om weer net zo effectief en strijdvaardig aan de aftrap te verschijnen!