RKDSV 6
Bladella 10
27-09-2015
4-2

Na het onnodige gelijkspel van vorige week gaan we vandaag aantonen dat we beter kunnen. Ditmaal trekken we naar Diessen om aldaar tegen de plaatselijke rooms katholieke voetbalclub te spelen. GBL en LTJ hebben het voor vandaag ook weer lastig gehad met het samenstellen van de selectie. Twee spelers, Slinger en WeeWee, hebben ze naar de tribune moeten verwijzen. Het is voor deze mannen des te pijnlijker om te constateren dat we op het afgesproken tijdstip van vertrek slechts 12 van de geselecteerde 16 spelers kunnen begroeten. Het argument ziekte is nog acceptabel, alcohol zeker niet en helemaal niets laten weten is totaal not-done! We zijn hier wel bezig met een teamsport!

Door al dat gedoe moet de technische staf op het allerlaatste moment de opstelling nog omgooien. Door de nodige represaille maatregelen komen spelers op posities te staan waar ze normaal niet spelen of geen zin hebben om te spelen. Het komt allemaal niet ten goede aan de voorbereiding. We starten de wedstrijd veel te slap en lijden veel onnodig balverlies. In alle ijver om het leder weer terug te veroveren maken we vervolgens weer domme overtredingen die veel gevaar voor het doel van Nestor opleveren. Een doelpunt van Diessen kan welhaast niet uitblijven. Na een voorzet vanaf rechts waarbij veel te laks wordt verdedigd, kan de spits van RKDSV voor onze verdediging kruipen en vrij eenvoudig binnentikken: 1-0.
Na acht minuten spelen is dat nog geen ramp. Het wordt nu tijd om te herpakken. Het enige wat we in aanvallend opzicht echter kunnen bereiken is een schotje van Bikkel Bax, dat door de keeper eenvoudig kan worden opgeraapt. RKDSV laat vervolgens zien hoe het wel moet. Een onnodige overtreding bezorgt hen een vrije trap op de zestien. Nog voordat de vrije trap genomen wordt voel je de bui al hangen. Het schot gaat langs de muur, onhoudbaar voor Nestor, in de verre hoek: 2-0.
Na deze nieuwe tegenslag lijkt het erop dat we wakker zijn geschoten en proberen we wat gevaar te stichten voor het doel van onze tegenstander. Er vallen wat speldenprikjes van SnelMoe en AltèUtLesteWoord te noteren, maar de keeper van RKDSV wordt hierdoor vooralsnog niet in de problemen gebracht. Onze aanvallen zijn te voorspelbaar. We willen gebruik maken van de snelheid van Zoef Zoef Zidane en spelen daarom van achteruit nagenoeg elke bal lang naar voren. Relatief makkelijk te verdedigen als je daarop ingesteld bent, maar blijkbaar zijn we in het eerste bedrijf niet in staat om iets anders te verzinnen.

De theepauze wordt door GBL en LTJ gebruikt om wat omzettingen te doen in het team en een drietal mutaties aan te brengen. Bij Koenie en Turbo is de genuttigde alcohol van gisteren net voldoende ingedaald om rechtop op het veld te kunnen staan (waarschijnlijk weten ze nog maar amper dat ze op een voetbalveld staan, laat staan dat dit veld in Diessen ligt…). Aan de arbeid die zij in het tweede bedrijf op de mat leggen is echter aan niets te merken dat ze nog geen bed hebben gezien.
We zijn nu in staat om andere aanvallende varianten te gebruiken als hetgeen we in de eerste helft hebben laten zien. Dit zaait enige paniek in de verdediging van RKDSV. Het is Zoef Zoef Zidane die Turbo diep stuurt op rechts. Zodra de achterlijn in zicht is gekomen geeft Turbo een voorzet. Van schik laat de keeper de bal door zijn handen glippen. Zo plopt de bal ineens voor de voeten van Frijtje die simpel onze aansluitingstreffer binnen kan tikken: 2-1.
We krijgen het gevoel dat we de achterstand die we opgelopen hebben in een zeer matige eerste helft nog wel recht kunnen zetten. Diessen is het hier blijkbaar niet mee eens. Uit de eerste de beste corner die we in de tweede helft tegen krijgen weten zij namelijk direct te scoren: 3-1.
De marge van twee doelpunten is een tegenvaller maar we hebben gezien de eerste tien minuten nog steeds het gevoel dat hier nog wel iets te halen valt. Het spel golft nu wat op en neer met kansen aan beide zijden. Tot het moment dat opnieuw Turbo een voorzet weet te geven op Frijtje. Met een perfecte sliding weet Frijtje opnieuw de aansluitingstreffer te realiseren: 3-2.
Vanaf dat moment zetten we alles op alles om in ieder geval een puntje mee terug naar Bladel te nemen. We drukken RKDSV terug op eigen helft en bestoken het vijandelijke doel eindelijk met wat gevaarlijke schoten. Een schot van AltèUtLesteWoord na een afvallende bal wordt gesmoord in een mêlee van spelers en een schot uit de draai van Bikkel Bax vanuit een corner vliegt rakelings naast. Doordat we vol op de aanval spelen om het zo gewenste puntje veilig te stellen verslappen we de verdediging. Hiervan profiteert RKDSV effectief. Die ene keer dat zij nog gevaarlijk voor het doel van Nestor komen wordt er slecht gedekt. De spits kan vrij uithalen en de bal vliegt prachtig in de linkerbovenhoek. Nestor heeft geen enkele kans om de bal nog te keren. Wedstrijd gespeeld!

Met de eerste nederlaag in deze competitie op zak keren we terug naar de Smachtenbocht. Hier lopen we WeeWee tegen het lijf. Hij heeft meegedaan bij het 11e en heeft daar tweemaal doel getroffen. Dat zijn de twee doelpunten die wij vandaag gemist hebben! Afijn, daar kopen we nu niets meer voor.
Om toch nog positief af te sluiten: vorige week was de eerste helft goed en de tweede slecht. Toen werd gesteld dat het tweede bedrijf beter moest. Hebben we vandaag laten zien, alleen nu ging het in de eerste helft fout. Nu nog een volledige wedstrijd goed spelen. Dat moet dan volgende week tegen Reusel Sport maar gebeuren. Hier is geen verdere motivatie voor nodig. Toch?