Bladella 8
18-09-2022
0 - 1

Vandaag stond dé derby van de Kempen op het programma. Coach Brands heeft speciaal voor dit weekend een trainingskamp ingelast. Vanaf vrijdagavond werd er flink gebarbecued en de nodige alcoholische versnaperingen genuttigd. Op zaterdag hadden we nog een boerenovertrek van Luuk, dus aan de teambuilding kon het niet liggen.

Ronny wint de toss waardoor Reusel aftrapt. In de eerste tien minuten was het Reusel die wat sterker was. Het resulteerde in twee kansjes. Nadat we die eerste tien minuten door waren gekomen, werden we wat sterker. Echte kansen zijn er op een afstandsschot van Michel na echter nog niet. Na een klein half uur spelen kan Jan er al vanaf met een hamstringblessure. Thijs komt erin en dat blijkt een gouden wissel te zijn. Thijs schiet namelijk met zijn tweede balcontact de bal in de lange hoek waardoor Bladel op de verdiende 0-1 voorsprong staat. Met deze stand gaan we ook rusten.

In de tweede helft gaat het spelbeeld eigenlijk hetzelfde verder. Bladella is iets sterker dan Reusel Sport. Het hoogtepunt van de tweede helft was de prachtige actie van Mark (MS7). Hij schiet de bal tegen zijn andere been aan en geeft een dikke panna aan de speler van Reusel. Daarna blijft hij ook in balbezit, dus het was een loepzuivere panna. In de 75ste minuut wordt Mark uit de wedstrijd geschopt. Het is de vraag of die panna daarmee te maken had.

Er wordt niet meer gescoord, dus de drie punten gaan mee naar Bladel. Het is ook lang geleden dat we een ’10:00 uur wedstrijd’ gewonnen hadden. Misschien moeten we dus altijd een trainingskamp inplannen voor die wedstrijden. De overwinning betekent dat we door zijn in de beker. Het is de kortste weg naar Europa, dus coach Brands kijkt tevreden terug naar de drie wedstrijden waarin we zelfs geen enkele tegengoal hebben gekregen. Volgende week begint de competitie met een uitwedstrijd naar Spoordonk. Tot dan!