Nieuws

De druiven zijn zuur: Heeswijk - Bladella 3 - 2

www.bladella.nl
In deze boeiende en spannende zespuntenwedstrijd waren de gastheren uiteindelijk de gelukkige winnaars. En voor deze mening hoefde je bepaald geen blauwitte Bladella-bril op te zetten.

Een mooie voetbalzondag?
Het veld was nog wat nat van de regen, het herfstzonnetje zorgde zowaar nog voor een beetje warmte, mascotte Luuk Maas, keeper van E1, zat op de bank en de twee ploegen lieten vanaf het begin zien dat ze voor de punten wilden gaan. Een prachtig decor voor een mooie voetbalzondag. Helaas voor het Bladella-kamp bleven de drie punten in Heeswijk. Daardoor staan de blauwwittten nu teleurstellend op de voorlaatste plaats in de tweede klasse F.
 
Een fase van ‘net niet’
In de 14de minuut was Bladella kort bij een voorsprong. Na een schot van nieuweling Tom Ansems sprong de bal via de binnenkant van de paal het veld weer in. In de zelfde minuut gebeurde bij een Heeswijk-aanval hetzelfde maar werd de bal wel in het doel gelopen: 1 – 0. Assistent-scheidsrechter Frank van de Sanden vlagde resoluut voor buitenspel maar de scheidsrechter besliste anders. Daarna brak voor beide teams een periode aan van allemaal ‘net niet’: een vrije trap die bijna doel raakte, een pass die bijna aankwam, een voorzet die bijna in het 16-meter gebied terecht kwam. Bladella kreeg verder in de eerste helft meer kansen dan de gastheren maar kwam zelden echt gevaarlijk voor het vijandelijke doel.

 
Meer dreiging
Na de thee had het zware veld invloed op de kwaliteit van het spel. Met linksbuiten Nicky Buis, hersteld van een blessure, kwam er meer dreiging in de Bladella-aanval. Er werden enkele gevaarlijke aanvallen ‘gebouwd’ maar de gelijkmaker kwam uit een door Rick Antonise genomen vrije trap. De bal verdween via het hoofd van Ruud Leermakers met een draai in het doel: 1- 1. Gerechtigheid, eindelijk. De dreiging van Bladella bleef maar balbezit bleek te vaak een moeilijk onderdeel van het voetbalspel. In de 70ste minuut tikte doelman Peter Bons een vrije trap knap uit de benedenhoek. Eén van de Heeswijk-voorwaartsen snelde toe tikte de rebound in het netje: 2 - 1. Alles wat Bladella heet baalde verschrikkelijk.

 
Zinderend spannend
Vijf minuten later slalomde Nicky Buis dreigend het keepersgebied van Heeswijk binnen en werd daar aangetikt. Ruud Leermakers trapte de penalty zuiver binnen: 2 – 2. Met nog 15 minuten op de klok beloofde het een spannend slot te gaan worden. Nicky Buis schoot een keer rakelings voor het doel, Heeswijk kon na een scrimmage net niet intikken en Rick Antonise dwong de Heeswijk-doelman met een scherp genomen vrije trap gestrekt naar de hoek. In de 89ste minuut ging de bal stuiterend via Peter Bons toch weer in het Bladella-doel: 3 – 2. De extra tijd was zinderend spannend. Bladella kreeg nog een uitgelezen gelegenheid maar invaller Roel Segers kopte een bal uit vrije positie aan de verkeerde kant langs de paal.
Daardoor bleef de hatelijke stand van 3 – 2 op het bord. Bladella kan in het komende vrije weekend zijn wonden likken. Het kan ook hopen, in de eerstvolgende wedstrijd op 2 december thuis tegen PSV-amateurs, op meer fortuin om te ontsnappen uit de degradatiezone.

lees ook het verslag op de Heeswijk-site

2012-11-19

VV Heeswijk - Bladella 18 oktober 2012


 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven