Nieuws

Zonnepanelen bij Bladella

www.bladella.nl
Zes sportaccommodaties worden voorzien van zonne-panelen en isolerende maat-regelen. Deze week Bladella.

Afgesproken is dat alle Kempengemeenten in 2025 energieneutraal dienen te zijn. Of dat gehaald gaat worden, moet nog gaan blijken. In dat kader is de gemeente Bladel nu bezig om al haar gebouwen energieneutraal c.q. energiezuinig te maken. Onderdeel daarvan is de ‘verduurzamen/energie besparende maatregelen sportaccommodaties’, zoals dat dan in ambtenarentaal heet.
Deze investering bij sportvoorzieningen kost de gemeente € 215.000,-.

Op de Smagtenbocht worden eind deze week zonpanelen aangebracht op het dak van onze kleedaccommodatie en die gaan volgens planning vandaag (vrijdag 7 december) al ‘werkend’ opgeleverd worden.
Enkele nieuwgierige vragen aan onze energiek gestarte nieuw bestuurslid ‘facilitair’ Mark Priems.

De kleedaccommodatie (en de velden) worden gehuurd van de gemeente. Het andere gebouw (de kantine, opslag en woonhuis) is eigendom van de club. Wordt ‘ons’ gebouw in deze ‘verduurzamings’exercitie ook meegenomen?
In eerste instantie wordt de eigendom van Bladella niet meegenomen. Wij hebben wel een offerte ten grondslag liggen om dit alsnog uit te voeren maar zover zijn we nog niet. Tot nu toe hebben we één hoofdmeter hangen. Het is dus niet duidelijk wat het verbruik is van wat wij huren en van wat wij in eigendom hebben. De gemeente gaat een tussenmeter plaatsen voor de kleedaccommodatie. En wij hebben gevraagd of de gemeente ook een tussenmeter wil plaatsen bij de veldverlichting. Als dit gerealiseerd is kunnen we monitoren wat het exacte verbruik is van de kantine, opslag en woonhuis. En als we dat verbruik weten kunnen we bekijken of het rendabel is om zonnepanelen aan te leggen. We zullen te zijner tijd met diverse partijen, diverse opties bekijken.

Hoeveel panelen komen op de kleedlokalen te liggen?
‘Bal op het dak!’ We zijn tenslotte een voetbalclub. Wat gebeurt er dan, oftewel hoe mee om te gaan?

Er komen 114 panelen te liggen op het dak. Als blijkt dat dit onvoldoende is voor het verbruik van de kleedlokalen en eventueel de veldverlichting, worden er mogelijk panelen bij gelegd.
Een bal op het dak is geen probleem. Die kan men ‘gewoon’ van het dak halen.

Deze nieuwe energieverwekkers worden ingezet t.b.v. alle stroomverslinders op ons sportpark. Toch? Dus niet alleen voor verlichting, verwarming, warm water e.d., maar ook voor het kunstlicht op onze trainingsvelden?
Zijn er in dat kader ook al plannen om over te schakelen op ledverlichting?

In 2022 wil de gemeente Bladel de overige installaties zoals veldverlichting gaan aanpakken. Dit heeft te maken met de leeftijd van de huidige installatie en verlichting. Die zijn nog niet afgeschreven. Aangezien dat de gemeente 2025 energieneutraal wil zijn hebben hiervoor nog even tijd.

Ook Bladella dus stap vóór stap op weg naar energieneutraal.

 
www.bladella.nl
FC Eindhoven Av staat op het punt om definitief te degraderen uit 2D, waarin Bladella nu ook in de gevarenzone is beland Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven