Nieuws

Topmatch voor Schippers' mannen in Valkenswaard

www.bladella.nl
De Bosuilen maken fel jacht op plek vier en Bladella wenst het anker achter ‘kampioen’ Hilvaria voorlopig niet meer te lichten.

Aller waarschijnlijkst gaan de nummers 2, 3 en 4 straks in juni de nacompetitie in voor promotie. Voor de strijd om die drie ereplaatsen hebben zich vooralsnog vier ploegen gemeld. Twee en vijf bekampen mekaar zondag op Den Dries. De andere topper tussen nr. 3 Reusel Sport en nr. 4 Braakhuizen staat dan ook op de rol.
Na ‘kampioen’ Hilvaria heeft Bladella de minste verliespunten (11), met kort daarachter Braakhuizen (12). Aartsrivaal Reusel heeft een verliespartij meer op haar conto staan dan blauwwit. Om afhaken te voorkomen mogen de 17 verliespunten van de Bosuilen niet verder oplopen.

DBS
Een reguliere 2-0 overwinning die feitelijk veel te laat tot stand kwam. Daarom bleef ook deze wedstrijd lang ‘spannend’. Keeper Nick hoefde weer nauwelijks in actie te komen en onze voorwaartsen oogden als zo vaak wel dreigend maar met een laag productiegehalte. Achterin was de blauwwit defensie o.l.v. veldheer Tom Maas baas. Met het inbrengen van debutant Tim Beerens diep in de tweede helft werd de druk op de Eindhovense verdediging nog verder opgevoerd. De overwinning kon niet uitblijven. De verdedigers Rob Wouters en Tom Maas konden daarvoor de trekker overhalen.

Bosuilen
Hilvaria heeft in deze klasse een ‘status aparte’. Na die ‘kampioen’ komt V’waard als meest productieve ploeg tevoorschijn, maar krijgt ook opvallend veel doelpunten tegen. Daarmee zorgen De Bosuilen wel dikwijls voor spektakel. ‘Uit’ werden de meeste punten gehaald: 5x winst, 2x verlies en dat was goed voor 15 punten en een saldo van 17-8. Thuis op het uilennest wordt nog veel meer gescoord (6,9 goal per duel!), maar minder competitiepunten gescoord. Winst 4x, 3x verlies en een gelijkspel leverden 12 punten op met dat opvallende doelsaldo van 28 vóór en 27 tegen. Dat is gemiddeld 3,5 vóór en 3,4 tegen per negentig minuten!

Pijn
De thuisscore had voor Valkenswaard de reguliere 13 punten op moeten leveren. Maar de bosuilen gingen in de fout door goalgetter Isbouts op te stellen in de derby tegen Dommelen (3-3), terwijl hij nog een wedstrijd ‘uitsluiting’ had staan. De nieuwe regel dat een competitieschorsing niet meer in de beker kan worden weggepoetst, was niet binnen gekomen. Zo’n puntaftrek doet pijn, zeker als daarmee de 2e periodetitel verder afdrijft. Bladella (en wellicht Reusel Sport) kunnen daarvan gaan profiteren. Als er geen gekke dingen meer gebeuren gaat pas op 10 mei, op Hemelvaartsdag, die beslissing vallen.

Sv Valkenswaard
Dit weekend wordt gestart met de laatste negen speelrondes die samen de derde periode vormen. Nieuwe ronde, nieuwe kans. Tegen medekanshebber Braakhuizen werd vorige week verloren. Voor de fanatieke coach Peer van Kemenade is het wel duidelijk dat zijn ploeg zich geen nieuw verlies kan permitteren. Blauwgeel staat dus op scherp. Ster in die ploeg is ongetwijfeld Erwin Isbouts (ex FC Eindhoven, 6 jaar UNA, Lutlommel, Marvilde). Hij scoorde tot nu toe al weer 14 maal. Samen met voorin rechtspoot Nick Thijssen (8 goals), de linksbenige Ron Bakermans, en met Martijn Bax daar achter, maakt V’waard tot een bijzonder gevaarlijk aanvallende ploeg. Bladella daarentegen heeft de sterkste verdediging in deze klasse. Alleen daarom is deze topper al een boeiende krachtmeting. Niet voor niks is sv Valkenswaard - Bladella bij 'amateurvoetbaleindhoven.nl' wedstrijd van de week.

Weerbericht
Alleen sneeuw op het kunstgras van sportpark Den Dries kan nog roet in het eten gooien. Enkele graden boven nul, maar een gevoelstemperatuur van rond de -6 door de vrij krachtige (noord)oostenwind wordt er dan voorspeld. ‘Vrij zonnig’ dient tijdig het regionale weerbericht aan te geven om het kunstgras zondagmiddag bespeelbaar te maken.
Mascotte Jelle Duis uit Onder 11-2 heeft zijn tas met warme spullen al wel klaar staan. Jelle heeft er alle vertrouwen in, ook in een goeie afloop!
We zien mekaar zondagmiddag dus op sportpark ‘den Dries’ in Valkenswaard!

 

 
www.bladella.nl
FC Eindhoven Av staat op het punt om definitief te degraderen uit 2D, waarin Bladella nu ook in de gevarenzone is beland Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven