Nieuws

Op naar het linker rijtje

www.bladella.nl
EMK is zondag op de Smagtenbocht de opponent voor de Tipmast Boys. Het geelzwart uit Nuenen heeft tot nu toe 15 punten vergaart en het blauwwit 14. Een spannende voetbalpot..!

Na de te moeizame winst bij buurman Hapert en een vrij voetbalweekend staat zondag EMK uit Nuenen op het affiche.
 
Eeneind Maakt Kracht
EMK (anno 1963) heeft zijn wortels in Het Eeneind, een buurtschap van een 800-tal inwoners in de gemeente Nuenen. Vincent van Gogh werkte in die omgeving en schilderde er in 1884 o.a. de Collse Watermolen.
Voetbalclub EMK kreeg in de loop der jaren steeds meer leden van buiten Eeneind en groeide binnen Nuenen uit naar een goed alternatief van de ‘professionele’ voormalige hoofdklasser Nuenen. EMK, met ruim 500 leden, brengt acht senioren-, een vrouwenteam en een kleine twintig jeugdteams op de been. Verder groeien naar een stabiele derde klasser met louter Nuenense jongens is de gezonde ambitie die wordt nagestreefd.
 
Kampioen met verdriet
EMK werd vorig seizoen met twaalf punten ‘los’ overtuigend kampioen in 4G. In dat kampioensteam waren Rick van den Bogaard en Ruud Bijsterveld, respectievelijk met 14 en 12 doelpunten, belangrijke pionnen. Van den Bogaard vertrok na drie seizoenen in de zomer weer terug naar Marvilde. Met het dodelijk treinongeluk bij de kampioensviering moest een inktzwarte bladzijde in de clubhistorie geschreven worden. Het niet te beschrijven verlies van Ruud Bijsterveld liet diepe littekens bij de EMK familie achter.
 
Historie
Bladella en EMK zijn onbekenden voor elkaar. Het archief vertelt dat op 11 mei 1986 (bijna dertig jaar geleden!) de laatste wedstrijd tegen elkaar gespeeld werd. ‘Toen EMK na 8 minuten middels Willy v.d. Dungen met verbluffend gemak 0-1 scoorde, werd het heel stil op sportpark De Smagtenbocht’. Het werd uiteindelijk 0-2. Dat was een degradatieduel. EMK had aan een gelijkspel voldoende maar Bladella moest winnen om niet te degraderen. Die degradatie, n.b. naar de 2e klasse van de ‘Brabantse Bond’, was een triest dieptepunt in de rijke Bladella historie.
 
Toon van der Loo
Vorige week werd bekend dat EMK nog tenminste een jaar met Toon v.d. Loo (51) als hoofdtrainer door gaat. Gepassioneerd voetbaldier Van der Loo is in Eeneind aan z’n tweede seizoen bezig. Hij probeert met zijn formatie een tussenweg te vinden tussen tactiek en verzorgd voetbal en het mentale en fysieke aspect. Hij kwam als voetballer uit voor De Spechten, Brabantia, Nuenen en RKGSV. Bij de laatste club sloot de legendarische spits in 2008 zijn carrière af, om vervolgens daar een aantal jaren trainer te worden. Toon was toen al vele jaren actief als jeugdtrainer bij Nuenen. Tien jaar geleden scoorde hij op z’n 40ste als invaller nog tegen Bladella en hielp toen het Nuenen van Jan Poortvliet (met in de basis o.a. Jurgen Streppel) mede aan een zwaar onverdiende 3-2 overwinning. Mark Antonius en Jeroen Schilders hadden voor Bladella gescoord. Maar ook dat is lang geleden...
 
Vijftien punten
Op het niveau van deze derde klasse kan de geelzwarte formatie heel aardig mee. Met de winstpartijen op Oisterwijk (5-0), Wilhelmina Boys (1-2!), Reusel Sport (4-2) en Hapert (2-3), daarbij opgeteld de drie gelijke spelen (Hilvaria, SBC en Woenselse Boys), leverde dat totaal 15 punten op uit 10 partijen. Voor een promovendus is die 8e plek met een doelsaldo van 21-17 tot nu toe een best aardige score.
EMK wordt bestempeld als een hard werkende en stugge ploeg met een goed middenveld o.l.v. van Johan Janssen. Deze maakte twee seizoenen terug als spits een uitstapje naar dorpsgenoot Nuenen, maar keerde daarna omgeturnd tot aanvallende middenvelder weer terug bij EMK. Het meeste gevaar komt op rechts van de rushes van Geert-Jan Kemperman maar vooral ook uit vrije trappen en hoekschoppen. In de spits is de kopsterke Tommie van Elst als goaltjesdief een handenbindertje.
 
De winst op beide buren levert een stuk meer vertrouwen op rondom het team van Huub Vermeulen, dat zondag versterkt wordt met mascotte Thijs Hendriks van E8. Om het lonkend linker rijtje te betreden is winst noodzaak. Dat geldt ook voor de Nuenense geelzwarten, die 1 puntje meer hebben dan blauwwit. IJs en weder dienende belooft dat daarom op het zware veld van de Smagtenbocht weer een spannende voetbalpot te worden. Support kunnen de Tipmast Boys hard gebruiken om tot een goed resultaat te komen. Jij bent er toch ook?!

 
www.bladella.nl
FC Eindhoven Av staat op het punt om definitief te degraderen uit 2D, waarin Bladella nu ook in de gevarenzone is beland Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven