Nieuws

Alpe d'HuZes-fietsers terug met veel verhalen

10 juni 2012
www.bladella.nl
Stralend, vol verhalen en vooral dankbaar fietsten Patrick, Arno, Gitte, Paul en Marcel het Bladella-terras op na hun heftige Alpe d’HuZes-week. Ze waren er vol van.

Hieronder vertellen ze aan elkaar en aan jullie over hun belevenissen.



Het is de dag na de openingswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK-toernooi tegen Denemarken. De uitslag is bekend, de reactie van het Oranje-voetbalvolk ook. Marcel de Kroon kan niet nalaten de Nederlandse spelers een dwingend advies te geven. “Als alle spelers die gisteren bij de wedstrijd betrokken waren een maandsalaris afgeven aan het KWF kankerbestrijding doen ze daarmee tenminste iets goeds tegenover de wanprestatie die zij daar gisterenavond hebben neergezet.”
Het blijkt wel weer: fietsers en voetballers liggen elkaar niet altijd even goed. Maar deze vijf Alpe d'HuZes-fietsers, leden van voetbalvereniging Bladella hebben dit jaar, en speciaal deze week op hun fietsjes een topprestatie geleverd. Daarover komen ze op deze zondagmiddag, ze zijn net één dag thuis, vertellen.


Patrick Pijnenburg

Patrick heeft afgelopen woensdag de berg vier keer beklommen. “Ik ben dan wel een rasechte voetballer maar het fietsen heeft me gepakt. Ik zal op mijn fiets nog veel meer in de bergen te vinden zijn, denk ik. De Mont Ventoux lijkt me wel iets. In de voorbereiding wist ik allemaal niet hoe het zou lopen. Maar de mensen van ons bedrijf waar ik mee gefietst heb zijn echt naar elkaar toe gegroeid. Dat was een mooie ervaring. Op de berg ook, deze week, al die Nederlanders daar bij elkaar, dat geeft een heel aparte sfeer. Dat is hier allemaal wat moeilijk uit te leggen. Om dat te ervaren zou je een keer mee moeten gaan.”


Paul Hooijen
Paul moest door de loting ook op woensdag fietsen. Daardoor mocht hij niet eerder dan om tien uur starten en maar tot zes uur doorrijden. “Omdat we meer wilden ben ik met een maat al een keer voor tien uur naar boven gereden. Daarna moesten we achter aansluiten. En toen begon het hard te regenen. Daardoor reden we achteraan en waren we helemaal koud en nat. Maar ik heb de top nog vier keer gehaald die dag. In totaal dus vijf. Ik was helemaal kapot, ik heb op de top een paar keer moeten overgeven. Voorlopig hoef ik niet meer te fietsen maar het is wel een onvergetelijke ervaring om zo met collega’s te kunnen samenwerken.”


Gitte Snellen
Gitte heeft donderdag drie keer de top gehaald. Ze raakt niet uitgepraat over het enthousiasme van het publiek dat iedereen naar boven schreeuwt. “Ik zag een ouder echtpaar aan de kant van de weg. Zij hadden de hele dag, van vijf uur s’morgens af, ieder een pan en een potpepel in hun handen en trommelden de hele tijd. Ik heb zelf ook vrijwilligerswerk gedaan: ik heb op woensdag in de grote tent eten mee opgeschept voor een hele rij mensen die kwamen eten. Het is zo dankbaar om daaraan mee te kunnen doen. Ik vind het enorm dat ik zelf heb meegedaan. Maar ik vind het zo ook wel weer genoeg. Het was een onvergetelijke belevenis."


Arno Vosters
Arno heeft de top twee keer gehaald. “Ik had me voorgenomen dat het me toch zeker één keer zou moeten lukken. Ik had ook een flinke achterstand tegenover de anderen toen ik begon. Ik ben door de trainingen heel wat kilo’s kwijtgeraakt. Dat was ook mede de bedoeling. Ik ben twee keer boven geweest dus ik ben heel erg tevreden. De mensenmassa daar aan de kant van de weg zorgt voor een heel speciale entourage. Je wordt als het ware naar boven geroepen. Maar nu ga ik me toch maar weer wat meer met voetbal en Bladella bezig houden. En met andere zaken, en mensen, die het laatste jaar wat aandacht tekort gekomen zijn." 


Marcel de Kroon
Waarschijnlijk had Marcel van de vijf de meeste trainingskilometers in de benen. Hij ging vijf keer naar boven. “Maar de temperatuur was enorm. Als je afdaalde was het alsof je in een bakoven terecht kwam. Ik ben tevreden over mijn prestatie. Eigenlijk is het wel te doen, je moet je er wel enorm voor inzetten. Dan kan iedereen het wel. Ikzelf had het moeilijk, emotioneel gezien, toen ik lichamelijk echt moe werd. Toen realiseerde ik me heel goed voor wie ik het allemaal had gedaan. En ja, dan ga je ook geestelijk echt diep. Maar dat was tegelijk een enorme ervaring. En dan al die vrijwilligers die allemaal voor het goede doel in touw zijn. Enorm. Ik blijf in ieder geval fietsen. En als ze me nog eens vragen, misschien ga ik nog wel een keer voor Alpe d’HuZes.”


Meer verhalen over de Bladella-helden zijn te lezen op de Bladella-site (www.bladella.nl). Daar is binnenkort ook een uitgebreid gefilmd verslag van Ad van Korven van deze bijeenkomst te zien. Een samenvatting daarvan komt op Kempen TV. De foto’s bij deze reportage zijn gemaakt door Elly Heesterbeek.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven