Nieuws

ED: 'Rebsch zocht entourage van dorpsclub'

www.bladella.nl
Een jaar geleden maakte Norbert Rebsch als toeschouwer voor het eerst dé derby mee. Nu de Tilburger trainer is van Bladella voelt hij de spanning voor de kraker van de Kempen vandaag in Bladel (17 uur).



In de kraker van de Kempen staat voor beide aartsrivalen lijfsbehoud in de tweede klasse op het spel. Reusel Sport bezet met negentien punten de tiende plaats en Bladella is met een punt minder elfde. "Dit is een cruciale wedstrijd", beseft Bladella-coach Norbert Rebsch (46). "Voor sommige supporters is het seizoen al geslaagd als we Reusel Sport verslaan, maar we zijn pas tevreden als Bladella zich handhaaft. Een zege op Reusel Sport zou een mentale opsteker zijn voor de vier resterende duels."
Vorig jaar eindigde Bladella onder trainer Mark den Brok met 34 punten op de zevende plaats. Rebsch: "De doelstelling was om het op alle fronten beter te doen. We hadden dan ook niet verwacht vijf duels voor het einde in degradatiegevaar te verkeren." Door blessures waren er veel wisselingen in het team, dat ook moeizaam tot scoren komt. Rebsch: "Maar onze jonge ploeg, de gemiddelde leeftijd was zondag 22,6 jaar, boekt wel progressie. We spelen mooi voetbal en worden geroemd om ons positiespel."
Voor dit seizoen werkte de Tilburger als trainer alleen in zijn woonplaats, bij Gudok, NOAD en 't Zand. "Als beginnend coach was het logisch om dicht bij huis te blijven, maar nu ik over veertien jaar trainerservaring beschik had ik de wens om eens de entourage en sfeer bij een dorpsclub te beleven." Joris Fiers, lid van de technische commissie van Bladella, voetbalde in de regio Tilburg bij VOAB en LONGA en had goede verhalen gehoord over Rebsch. "Ik mocht daarom op gesprek komen bij Bladella en gelukkig viel de keuze op mij."
Rebsch groeide op in Tilburg, maar werd geboren in Trier. "Mijn moeder was als jazz-zangeres populair in Duitsland en trad daar ook op. Ze kwam een Duitse meneer tegen en bleef bij hem plakken. Twee maanden na mijn geboorte keerde mijn moeder met mij en mijn twee jaar oudere broer terug naar Nederland, omdat de relatie ten einde was. Mijn vader heb ik daardoor nauwelijks gekend. Zijn achternaam behield ik, maar ik en mijn broer verruilden wel de Duitse nationaliteit voor de Nederlandse, om daar niet in dienst te hoeven."
In de jeugd van LONGA ontpopte Rebsch zich tot een talenvolle aanvaller. Hij verkaste als A-junior naar NAC, slaagde daar niet en keerde na een jaartje Family Boys in 1984 terug bij LONGA. "We draaiden een goed seizoen en handhaafden ons in de hoofdklasse. Ik stond voorin met Frank van Straalen, die vervolgens naar Willem II vertrok en ik kon naar RKC."
Met de Waalwijkse club promoveerde Rebsch in 1988 naar de eredivisie. "Peter Bosz en Marcel Brands speelden destijds ook bij RKC. Ik viel regelmatig in, maar stond in de kampioenswedstrijd thuis tegen Emmen plots in de basis. Rechtsbuiten Gerrie Kleton was ziek en trainer Leo van Veen stelde mij als vervanger op. Ik scoorde en dwong ook nog een strafschop af, waardoor we met 2-1 wonnen. 'Rebsch schiet RKC naar eredivisie', stond er een dag later groot in de krant. Dat was wel een hoogtepunt."
Door de komst van veel nieuwe spelers moest Rebsch wijken bij RKC. Hij werd daarna met Turnhout kampioen en promoveerde met die club naar de tweede divisie. "Het seizoen erop speelden we voor promotie naar de hoogste klasse. Ik vormde de aanval met aanvoerder en topscorer Luc de Rijck, die na een training door een behandeling met bloeddoping van de clubdokter ineens overleed. Dat was een drama." Turnhout verkocht Rebsch aan Herentals. Hij sloot daar in 1993 zijn Belgisch periode af en speelde nog vijf jaar bij WSC. Nadat Rebsch een seizoen speler/coach was bij Gudok richtte hij zich op het trainersvak.
Vorig seizoen ruilde hij bij 't Zand zijn functie als trainer in voor die van technisch manager. Maar Rebsch miste het veldwerk zo dat hij na een halfjaar stopte. "Juist op dat moment diende Bladella zich aan. Ik had nog een half seizoen de gelegenheid om wedstrijden van Bladella te bekijken en de sfeer te proeven. Ik tekende een tweejarig contract, zodat ik de gelegenheid heb om mijn stempel op de club te drukken. Mochten we onverhoopt degraderen dan is dat geen ramp en raakt niemand in paniek. Dan zorgen we er gewoon voor dat Bladella volgend jaar sterker terugkomt in de tweede klasse."



bron: Eindhovens Dagblad / Pascal Snijders

 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven