Gesprekken in coronatijd deel 11

13 mei 2020
www.bladella.nl
Bloedfanatiek!! Met betere jeugdtrainers naar een nog hoger voetbalniveau!!!

Voor de mensen die jou niet kennen: wie is Wesley?
“Zijn er echt mensen die mij niet kennen? Ik ben er bijna elke dag! Vooruit, mijn naam is Wesley en ben momenteel jeugdtrainer bij VV Bladella. Ik woon thuis bij mijn ouders en rijd meestal 30 minuten van mijn thuisadres naar de club. Ik ben daarin nog een jong bloempje van 22 jaar en behoor nog onder het kopje ‘jeugd’. Ook al sta ik vijf dagen in de week op het voetbalveld, ik heb ook nog een fulltimebaan in een zorginstelling in Brabant. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om me bezig te houden met het spelletje FIFA, met fitnessen en met tijd doorbrengen met mijn familie en vrouw(en)……. ?”

Wat merk jij van de anderhalve meter-maatschappij? Hoe ga jij, bij jullie thuis, hoe gaan je vrienden ermee om?
“Ik merk veel van de anderhalve meter-maatschappij. Op het werk ben ik enorm op mijn hoede op momenten waarbij ik afstand kan houden van mensen. Het blijft daarentegen moeilijk. In een zorginstelling zijn er ook momenten waarbij dit niet kan en dan is het een kwestie van oppassen en hopen dat je het niet overgedragen krijgt. Gelukkig zijn er genoeg preventiebenodigdheden. Thuis houden we er wel rekening mee maar de hele familie moet in deze tijd doorgaan omdat we in een vitale sector werken. Gelukkig mogen we getest worden en houden wij het gezond!”

Wat is je in de coronatijd opgevallen? Waarom?
“Het is mij opgevallen dat er toch mensen zijn die de regels niet opvolgen met als argument: “Ik krijg het toch niet” of “Het is maar een matig griepje”. Er zijn zelfs mensen die protesteren tegen de regels. Onbegrijpelijk! Tijdens een pandemie had ik verwacht dat iedereen de ernst begreep en rekening met elkaar hield.”

Stel dat jij de baas was van de KNVB, afdeling jeugd. Wat zou je in het jeugdvoetbal dan zeker willen veranderen en waarom zou je dat doen?
“Als ik de baas was van de KNVB jeugd zou ik meteen een vrijwilligersvergoeding inzetten voor alle scheidsrechters die elke zaterdag en zondag klaarstaan om alles in goede banen te leiden. Niet alleen een flesje AA-drink of pilsje na een wedstrijd… Je ziet steeds meer dat er geen, of in ieder geval weinig, scheidsrechters zijn die een jeugdwedstrijd willen begeleiden. 

Ook zal ik de overstap van kleine goal naar megagrote goal aanpassen. Ik vind dat als je van de 0nder 11 komt de overstap, naar de 0nder 13, met een megagoal te groot is. Een tussenoplossing invoegen is wenselijk. Dan het tijdrekken… maar dat geldt ook in het profvoetbal. Bal uit of tijdrekken? Tijd stil zetten. Een wedstrijd duurt 90 minuten, niet 70 minuten zoals nu als je de tijd eraf haalt wanneer de bal niet rolt. Verder zou ik zal de kosten van de trainerscursussen omlaag halen… Hoe meer trainers geschoold en gediplomeerd zijn, hoe betere spelers er op het voetbalveld komen staan. Wie weet leest Ron Francis, Eric Gudde, Art Langeler of Jan Dirk van der Zee dit wel en gaan ze actie ondernemen… (Je weet nooit..)”

Ben je ook geïnteresseerd in andere sporten? Heb je een favoriete club? 
“Leuke vraag natuurlijk maar ik hou het echt alleen bij voetballen. Ik heb eigenlijk ook geen tijd om andere sporten te volgen. Wat mij wel opvalt binnen deze vereniging is dat er behoorlijk veel PSV-fans zijn maar ook een aardig aantal spelers die voor die ploeg uit Amsterdam staan. Dat vind ik apart omdat Bladel toch echt een ‘boers’ durpke is…. Misschien toch een puntje voor de vergadering over volgend seizoen, filteren op mensen met verstand is toch wel wenselijk, denk ik.. (Sorry Sepp…. en Leon…). Mijn favoriete clubs zijn toch wel Bladella, PSV en Juventus. Bladella en PSV hebben geen uitleg nodig, Juventus is een ploeg die ik nadrukkelijk volg. Mensen die mij kennen weten natuurlijk waarom ik dat doe.”

Wat doe je bij VV Bladella? Welke zijn je ambities, voor je team, voor jezelf?
“Momenteel ben ik hoofdtrainer van de getalenteerde Onder 13-1 lichting die uitkomt in de hoofdklasse, na kampioen te zijn geworden in de eerste klasse! Dit doe ik samen met de altijd goed gehumeurde Rob Schilders en leraar Bartje Panjoel (en m’n team vlaggers natuurlijk).Ook assisteer ik bij de Bladella Techniek Opleiding (BTO) die weer opgestart is door Onder 21 aanvoerder Niels Krekels. Mooi om te zien dat ook de selectie en veel vrijwilligers klaar staan voor de gedreven jeugd uit Bladel. In mijn overige vrije tijd geef ik nu een jaartje techniektraining bij PSV Campus de Hertgang. Hierbij geef ik training aan voornamelijk grotere groepen voetballers die willen meemaken hoe er volgens de PSV-gedachten wordt getraind. Deze kans is kreeg ik van oud-bekende Roland Roefs waarvoor ik hem nog steeds erg dankbaar ben. 
Mijn doel nu is om het niveau van de jeugdopleiding naar een hoger peil te krijgen en de spelers zich met plezier te laten ontwikkelen. Mijn eigen ambitie is toch wel om later aan de slag te gaan in de jeugdafdeling van een betaald voetbal organisatie (BVO). Maar nadat mijn mannen (JO13-1) Willem II uit de beker schoten ben ik toch lichtelijk gaan twijfelen. Misschien moet ik dan toch maar eens kijken wat er intern mogelijk is: assistent van het eerste misschien?”

Wat is jou als jeugdtrainer bij Bladella mee- en/of tegengevallen?
“Waar zal ik beginnen, bij de manier hoe ik ben verwelkomd bij de club? Nou, dat was een manier waarop elke club jaloers mag zijn. Er werd mij zo snel een thuisgevoel gegeven dat ik eigenlijk nooit meer weg wil bij dit warme cluppie. Ik ben door jeugdvoorzitter Rob Leermakers goed begeleid en kon 24/7 rekenen op zijn hulp. Ook de trainers van de oude 11-1,13-1 en 13-2 stonden meteen klaar om mij een goede overdracht te geven over hun talenten. Ik denk dat ik in één maand meer dan 200 mensen heb ontmoet en van iedereen hoorde ik een mooi verhaal over de club en kreeg ik informatie over wat ik echt moest weten. (Ik mocht bijvoorbeeld niet uit Reusel komen…….. dat is mij inmiddels duidelijk ).
Ook de communicatie onderling binnen deze vereniging is iets waar ik vrolijk van word. Ik kan me geen enkele negatieve verrassing herinneren. De lijnen binnen deze club zijn duidelijk en iedereen zet zich 105 procent hiervoor in. Als ik dan toch een ‘verbeterpunt’ mag benoemen.. de kokosnoten (ballen) zijn wel aan vervanging, toe lijkt me. Zelfs ik krijg last van mijn voet als ik ermee schiet, of ligt dat aan mijn eigen kwaliteiten ? Laten we het erop houden dat naar mijn mening de trainingsbenodigdheden uitgebreid mogen worden ?. Daarbij kan ook de rode draad in de jeugdopleiding verbeterd worden. We moeten met zijn allen hetzelfde spelbeeld creëren en dezelfde denkwijze hanteren waardoor er ‘nog meer’ spelers vanuit de jeugd later te bewonderen zijn in dat blauwwitte Schippers tenue. 
Maar ik weet zeker dat de club hier al enorm mee aan de slag is en ik zal hieraan ook mijn steentje bijdragen.

Wat ga je volgend seizoen bij Bladella aanpakken? 
“Ik heb mijn voorkeur ingediend bij de personen die hierover gaan, er lopen gesprekken en dus nog maar even afwachten tot alles rond is. Het liefst wil ik bij alle spelers blijven die ik dit seizoen heb getraind….  Maar het is natuurlijk ook goed dat talenten als Milan, Roel, Jasper, Mike, Bram en Bjorn een stap zetten richting de Onder 15. Wat ik wel kan verklappen is dat er een 3-jarig dienstverband is ondertekend en zo zal ik langer aan de club verbonden zijn. Volgend seizoen zal ik ook de functie van Coördinator Onderbouw gaan bekleden. Mijn taak zal het dan voornamelijk zijn om jeugdtrainers te begeleiden tot nog betere trainers. En zodoende kunnen we ook het niveau van de jonge mennekes en vrouwkes nog hoger tillen. Ook zal ik proberen het UEFA-B diploma te gaan behalen.” 

Wat is jouw mooiste moment wat je mee hebt gemaakt bij Bladella?
“Waow.. Dan kan ik veel benoemen, oprecht. Ik heb ik drie opties gekozen. Het eerste moment is toch wel het ongeslagen kampioenschap in de eerste klasse in mijn eerste seizoen bij Bladella. Met mooi voetbal hebben wij de eerste klasse laten zien dat we daar niet thuis. Ook in de hoofdklasse zijn we nog steeds ongeslagen en daarbij zijn vier spelers uit het team uitgenodigd voor de voorselectie van de KNVB.

Het tweede mooie moment was de winst op mijn oude club SV Valkenswaard JO13-1. Het werd een spannend ‘vriendschappelijk’ potje met als eindstand 2-3. Ik heb mijn team vaak goed zien voetballen maar dat ze dit konden opbrengen tegen een 3de divisie team had zelfs ik niet verwacht. Als ik die instelling altijd zag….wauw. Ik heb nog steeds kriebels als ik eraan terugdenkt. Die goal van Milan… in de bovenhoek….. de 2 - 3……. Pff…. Volgens mij hebben de oren van vlagger Adrie Hoskens en assistent Rob Leermakers nog steeds een pieptoon van mijn geschreeuw die dag.

Het derde mooie momentje staat nog kort op mijn netvlies. Het was de kwartfinale bekerwedstrijd tegen BVO-team Willem II 13-2. Met een 2- 0 voorsprong gingen we de rust in en we eindigden teleurgesteld met 2 - 2. En dan met penalty’s winnen. Het bomvolle veld twee… Het applaus van de selectie van Bladella…. De vele appjes die we hebben mogen ontvangen en al die complimenten. Niet normaal. De knalpenalty van Roel Abrahams en de reddingen van penaltykiller Jasper Ploeg zal ik nooit, maar dan ook nooit, vergeten…
Ik kan dus eigenlijk niet kiezen welke van deze momenten het mooiste was… kiezen jullie maar! ?”

Welke vrijwilligers verdienen volgens jou een extra waardering?
“Harrie Korsten (die altijd op de club en in de kantine is). Ik weet nog goed dat ik eens om 17:20 op het sportpak klaar stond voor het opzetten van mijn eerste training. Harrie zei met verbazing: “Bende gij er nou al?”. Ik heb na die training nooit hoeven vragen van: “Harrie, wil je dit of dat even openen?”. Nee want dat had hij al lang en breed gedaan. Respect voor deze man. Bladella is Harrie en Harrie is Bladella. Ook onthou ik van jou, Harrie, dat je altijd vraagt: “Met hoeveel heb je gewonnen? Op de zaterdagmiddag.” En natuurlijk had ik mijn antwoord klaar. Ook mijn excuses, Harrie, voor het vele pinnen… Ik zal contant geld meenemen voortaan. Ik vond het wel jammer dat je, toen je hoorde dat het penalty’s werden tegen Willem II, gespannen in de kantine ging zitten. Wat spanning toch niet met je kan doen! Maar het is je vergeven, je bent een topper.

Iemand waar ik ook veel respect voor heb, en enorm waardeer, is Christian van Gorp (die man van de site!). Ik weet niet hoeveel mails ik heb verstuurd in verband met de site en de stipformulieren. Je mag best zeggen Christian, dat je een beetje gek van me werd. Mooi dat door jou alles binnen enkele seconden geregeld was. Veel mensen vergeten soms vrijwilligers die niet vaak in beeld zijn maar toch ook op de voorgrond zouden moeten komen. Christian, wat jij voor de club doet mag wel is even zwart op wit worden gezet. Wat ik dit seizoen van jou onthoud is dat je elke thuiswedstrijd langs de lijn stond, ook op je vrije tijd dagen en ons met het spel complimenteerde. Ook ik blijf leren en zal de scheidsrechter nooit meer in een negatief daglicht zetten in een wedstrijdverslag. Hopelijk heb je mij vergeven, je bent een topper.”

 
www.bladella.nl
Een enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren transportbedrijf ‘Van der Heijden  Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
www.bladella.nl
"Bestuur van Bladella doet géén verzoek om promotie bij KNVB." Voorzitter René Walen-berg: "Om misverstanden te voorkomen deel ik de… Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »