Gesprekken in coronatijd deel 9

06 mei 2020
www.bladella.nl
Respect voor zorgwerkers en ondernemers, en gelukkig kunnen we met de kleinsten alweer een beetje voetballen…

De vraag van Noor was: wat doe jij voor Bladella als er niet gevoetbald wordt?
“Met het jeugdbestuur zijn we nu druk bezig met de voorbereiding van de eerste corona-trainingen van deze week voor de jeugd t/m O11. Daar komt veel bij kijken: de gemeente moet het plan goedkeuren en wij willen het helemaal veilig hebben voor spelers, trainers en ouders.”

Voor de mensen die jou niet kennen: wie is Mark Hakkens?
“Ik ben nu 50 jaar. Na werk in het bedrijfsleven ben ik nu twee jaar docent op het MBO bij Summa International Business. Mijn vrouw Monique en ik hebben vier kinderen: Lenne, Vic, Eef en Tess. Hobby’s? Voetbal, muziek en hardlopen. Lekker eten? Eigenlijk alles maar een broodje shoarma na een avondje bier drinken is altijd wel een hoogtepunt! Vakantie? Het liefst naar Oostenrijk.”

Wat merk jij van de anderhalve meter-maatschappij? Hoe gaan jullie ermee om?
“Wij houden ons tot nu toe vrij goed aan de regels, blijven zo veel mogelijk thuis, gaan minimaal naar winkels, zoveel mogelijk alleen. Ikzelf geef door de week online les. Op zondagmorgen ging ik normaal met vrienden hardlopen. Dat doe ik nu al een week of zes alleen en daar begin ik wel een beetje van te balen…”

Wat is je in de coronatijd opgevallen? 
“Ik stond ervan te kijken hoe goed ons land zich aan de regels houdt. Dat dat in China kan vind ik normaal. Wij zijn gewend om eerst wekenlang te polderen. Blijkbaar zag iedereen nu snel in dat de intelligente lockdown de enige manier was om de druk op de zorg te beperken. Ik heb heel veel respect en waardering voor de zorgmedewerkers en alle andere mensen die ons land draaiende houden. Ik ben ook erg onder de indruk van lokale ondernemers die vindingrijk nieuwe wegen vinden om hun bedrijf en hun medewerkers aan de gang houden.”

Jullie hebben in jullie gezin allemaal wel iets met Bladella. Toch? 
“We wonen nu 13 jaar in Bladel. Toen Lenne een jaar of 8 geleden ging voetballen ben ik bij de vereniging betrokken geraakt, eerst als supporter, al snel als jeugdtrainer en nu als coördinator van de meisjes in het jeugdbestuur. Vic en Tess voetballen ook en Monique kom je wel eens tegen achter de bar in de kantine. Alleen Eef, onze paardrijdster, is nog niet aan het voetballen. We doen ons best, maar ze gaat nog niet overstag.”

Hoe is jouw eigen voetbalcarrière verlopen? Heb je sportieve successen gehad? 
“In de jeugd voetbalde ik bij Dosko ’32 in Duizel. Op mijn 21e ging ik naar VV Hapert, in de tweede klasse. We promoveerden meteen naar de eerste klasse, voor mij een hoogtepunt. Na vier jaar Hapert kwam ik voor twee jaar bij UNA. Op mijn 27e was ik weer terug bij Dosko ’32. We werden in 2006 kampioen in de vierde klasse. Toen ben ik lager gaan voetballen. Ik heb nog eens in mijn voetbal-knipselmap gekeken. Erg leuk. Weet je dat we in 1993 met Hapert voor de beker wonnen van Bladella? Ik scoorde de winnende 1-0 tegen Pieter Abrahams.” 

Wat doe je nu bij Bladella? 
“Ik ben sinds 2013 jeugdleider en toen trainer van de F11 waar onze Vic voetbalde. In 2014 heb ik me met Mike Dickens sterk gemaakt voor een meisjesteam bij Bladella. Sindsdien ben ik nauw betrokken bij het meisjesvoetbal. Nu ben ik trainer van de MO-19, soms van de MO-11. In het jeugdbestuur ben ik meisjesvoetbal-coördinator.”

Volg je het damesvoetbal, nationaal en internationaal? 
“Ik concentreer me op het meisjesvoetbal bij Bladella. Ik volg de verrichtingen van het Nederlands Elftal. Het is leuk om te zien hoe ontzettend populair dat is geworden. Wellicht gaat dat als bij andere sporten: eerst amper aandacht maar als het nationale team ergens een finale haalt, zitten we met z’n allen enthousiast voor de televisie. Het damesvoetbal krijgt nu positieve aandacht en kan profiteren door de komst van nieuwe leden. De vergelijking met het mannenvoetbal kunnen we beter niet maken, zowel in voetbalspel, in de budgetten als in de media-aandacht. Dat is ook nergens voor nodig.”

Hoe staat het met het dames- en meisjesvoetbal bij Bladella? 
“Bij Bladella heeft het meisjesvoetbal een vaste plaats in de jeugdafdeling. Er voetballen nu zo’n 70 meiden in 4 teams en dat aantal groeit nog steeds. We hebben een enthousiaste groep trainers en vrijwilligers om deze meiden te begeleiden. Hopelijk blijven er voldoende vrijwilligers. De Bladella-dames zijn vorig jaar overgestapt naar een 7x7 competitie in de regio. Ik hoop dat we met de doorstroom vanuit de meisjes binnen een paar jaar weer een volledig damesteam voor de KNVB-competitie op de been kunnen brengen.” 

Moeten er nog andere onderwerpen besproken worden? 
“Nee, hoor! Ik ben blij dat we nu in ieder geval met de allerjongsten weer aan het trainen zijn. Hopelijk volgt de rest heel snel.”

Wie zouden we volgende keer voor een gesprek moeten vragen? Waarom?
“Ik zou Helma van Moll graag willen laten vertellen hoe het er nu tijdens de corona-crisis in het Verpleegtehuis en bij de thuiszorg in Bladel aan toe gaat.”

    

 
www.bladella.nl
Een enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren transportbedrijf ‘Van der Heijden  Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
www.bladella.nl
"Bestuur van Bladella doet géén verzoek om promotie bij KNVB." Voorzitter René Walen-berg: "Om misverstanden te voorkomen deel ik de… Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »