Nieuws

Gesprekken in de coronatijd deel 8

www.bladella.nl
Noor van de Loo. Noor is erg actief bij de Bladella-dames. Zij is speelster bij MO19 en tegelijk trainster van MO11.

Voor de mensen die jou niet kennen: wie is Noor?
“Ik ben Noor van de Loo, ik ben 20 jaar oud en ik woon samen met mijn ouders en broertje hier in Bladel. Ik zit nu voor mijn studie in het laatste jaar van de opleiding ‘sport- en bewegingsagogie’. Daarbij help ik mensen met een lichamelijke of een geestelijke beperking om meer en beter te bewegen, in een sporthal of bij de fysio. Mijn hobby is voetballen, natuurlijk. Verder ben ik bij l’Union, bij de jeugd en ook het grote orkest. Ik speel daar saxofoon. Verder ga ik af en toe mountainbiken.”

Wat merk jij van de anderhalve meter-maatschappij?
“Ik probeer het fysieke contact met anderen wel zoveel mogelijk te beperken. Met mijn vriendin Irene Wils, en ook anderen, heb ik contact via whatsapp en we doen ook af en toe aan videobellen. En we zijn nu natuurlijk hier met zijn vieren thuis, meer dan normaal. Want ‘normaal’ was ik bijna elke avond eigenlijk wel van huis weg voor de muziek, voetbal of iets anders.” 

Wat is je in de coronatijd opgevallen? Waarvan ben je onder de indruk?
“In deze coronatijd is mij opgevallen dat mensen meer tijd en geduld hebben. Het gaat allemaal wat kalmer. En ik ben natuurlijk onder de indruk van de mensen in de zorg die zo hard werken. Zij zijn de helden omdat ze zelf ook risico lopen op het virus.” 

Wat doe je bij Bladella? 
“Ik ben al vroeg, in 2007, begonnen met voetballen. Toen was ik nog maar zeven jaar. Ik zit nu ondertussen bij het team van MO19, met dispensatie, omdat ik 20 ben. Eén keer in de twee weken speel ik op woensdag met dames in een Kempische seniorencompetitie van 7 tegen 7. Mijn positie in het veld is laatste man (vrouw). Verder geef ik bij Bladella samen met Joris Fiers training aan de groep van MO11.” 

Heb je al sportieve successen gehad? Wat is er tegengevallen? 
“Toen ik jonger was ben ik regelmatig kampioen geworden. De laatste jaren helaas niet meer. Verder heb ik eigenlijk altijd met plezier bij Bladella gevoetbald en gelukkig zonder al te veel blessures. Een tegenvaller vind ik wel dat het damesteam op zondagochtend helaas moest stoppen omdat er te weinig animo was om mee te doen. We hadden te weinig speelsters. Hopelijk kunnen we na de zomer wel weer starten met een damesteam. Dus als jij nog mee wil doen, of iemand kent die ook mee wil doen, laat het me weten!! Gelukkig heb ik dit seizoen nog met veel plezier bij Bladella in de MO19 kunnen voetballen.” 

Volg je het damesvoetbal, nationaal en internationaal?
“Ik volg natuurlijk het Nederlands dameselftal en af en toe gaan we kijken bij het vrouwenvoetbal van PSV. Verder zie ik de wedstrijden van het EK en WK. Ik denk dat er de afgelopen jaren door de successen, en door de aandacht op de TV, wel meer belangstelling gekomen is voor vrouwenvoetbal. Dat merk ik ook bij Bladella omdat er nu meer meisjes-jeugdteams zijn. Dat was nog zeker niet toen ik startte. Dat vind ik wel mooi om te zien.” 

Hoe denk je over teams van alleen meisjes en het nieuwe Kempenteam?
“Normaal blijven meisjes in een meisjesteam spelen zolang er genoeg speelsters zijn. Dat lijkt me ook positief, met vriendinnen voetballen. Als meisjes tussen de jongens gaan voetballen zijn ze vaak ‘minder goed’ en het fysieke nadeel gaat al snel gelden. Meisjesvoetbal in de Kempen kan voor de meiden die het niveau aankunnen heel goed zijn en positief werken. Daarom is een Kempenteam een goede zaak. Jammer is wel dat meisjes die blijven hun voorbeeld kwijt zijn en minder presteren. Daarom zou het goed zijn als de meiden van het Kempenteam geregeld weer met hun eigen club komen voetballen. Misschien houden we zo het ene en het andere voordeel.”

Nog andere onderwerpen?
“Ik denk van niet. Ik hoop dat er snel weer gevoetbald kan worden want dat mis ik nu wel. En met mij veel mensen, denk ik.” 

Wie vragen we voor het volgende gesprek?
“Ik denk aan Mark Hakkens. Ik ben wel benieuwd wat hij als trainer/ leider allemaal doet nu er niet gevoetbald wordt.”


 

 
www.bladella.nl
FC Eindhoven Av staat op het punt om definitief te degraderen uit 2D, waarin Bladella nu ook in de gevarenzone is beland Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven