Marvilde, de laatste voor winterstop = AFGELAST

14 december 2018
www.bladella.nl
Én su-per-belangrijk! Na ZES gelijke spelen moet het nu echt eens gaan gebeuren! Bladella - Marvilde, aanvang 14:15 uur.

Dat roept alles wat Bladels blauwwit is al een aantal weken. Drie punten voor de Schippers’ mannen is dus het ‘heilige’ doel zondagmiddag. Maar ook sv Marvilde - met promotieplannen! - rijdt met die opdracht de poort van de Smagtenbocht binnen. Opnieuw de belangrijkste pot van ’t jaar!!

Braga
Genoten daar in Geldrop. De jonkies namen Bladella op sleeptouw! Een bikkelende Bob met They op het middenveld, Niek opnieuw overtuigend in het centrum met Stijn en benjamin Jesper die ook onder druk steeds als winnaar tevoorschijn kwam. Om maar wat namen te noemen. Het was na dat Beers debacle weer een verademing, een (h)echt collectief. Supersneu voor de Schippers’ mannen dat de 1-2 voorsprong van de 90e minuut in de allerlaatste seconde van de toegevoegde tijd nog scrimmage-de. Ze (we) waren er zo dichtbij..! De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat het sterke Braakhuizen geen nederlaag verdiende.

Gelijk
Van alles en nog wat wordt in dit digitaal tijdperk een overzicht gemaakt. Ieder uur van de dag word je dood gegooid met allerlei statistieken. Wij doen er nog eentje bij: ‘Klassement der gelijke spelen’.
In Zuid I leidt Bladella dat klassement met 6 uit 10 ‘gelijk’. In Zuid Nederland moet die ‘eer’ (nog) gedeeld worden met Mariahout (klasse 4F Zuid II). Virtueel staan we stevig alleen op kop, want als er in die ‘9 minuten Gestel’ niks verandert (en dat is niet denkbeeldig) staat het 7 uit 11. Overigens ziet het er op dit moment naar uit dat de tweede episode van die 9 minuten soap doordeweeks ingepland gaat worden. Dat moet dan nadat de zomertijd is ingegaan. Noteer met potlood: dinsdag 2 april 2019 aanvang 19:00 uur en leg er de gum maar bij in de buurt…
Voor wat ’t waard is!

Historie
Marvilde is de laatste decennia Bladella wat voorbijgestreefd, zo lijkt het. Na de dip zo’n tien jaar geleden is in Meerveldhoven orde op zaken gesteld. Het vaandelteam kwam in de 4e klasse terecht en de jeugd stelde niet veel meer voor. Met versterkingen van buitenaf (én 6 seizoenen Bram Louwers) werd de weg naar boven ingezet. En met succes, want twee jaar terug promoveerde ’t Veldhovense blauwwit met een kampioenschap zelfs naar de 1e klasse. Dat avontuur duurde slechts één jaargang. Maar geproefd aan dat niveau - en met een schuin oog naar Rood Wit en Oers - is die klasse ook het ultieme doel. Met goed beleid lijkt het jeugdblok weer voorbeeldig op orde en zo nodig wordt kwaliteit van elders binnengelokt.
Rond de eeuwviering van Bladella in 2010 was Marvilde op de laatste speeldag tegenstander bij de kampioenswedstrijd. Op de Smagtenbocht in een machtige entourage gingen op de heugelijke 2e mei na de 3-0 winst de bloemen naar de formatie van Mark den Brok. De zegetocht na z’n doelpunt van Joep van de Ven langs het uitzinnig publiek komt dan telkens voor de geest. Een seizoen later was ook Marvilde weer in de 2e klasse. Twee jaargangen kwamen we elkaar in die klasse tegen. In 2011/2012 werd het twee keer 3-3. Het jaargang daarna was Bladella geen partij voor Marvilde. Thuis werd het 0-3 en op het Jongelingsveld kregen we een 6-2 pak slaag. Dat seizoen (2013) was tot afgelopen zomer ook het eind van het 2e klasserschap van Bladella.
Wisselvallig
Aanvoerder Danny Das (28) - af en toe een tikkelt irritant (vindt ie van zichzelf) is een echte winnaar die altijd voorop gaat in de strijd. Zijn team begon deze competitie met 7 punten uit de eerste vier ontmoetingen. Dan donderde de formatie van clubman Edwin Slagboom met drie verloren partijen achtereen (saldo 2-9) naar beneden. Dat werd goed gemaakt in de daaropvolgende drie duels. Die werden alle drie gewonnen met een doelsaldo van - schrik niet - 15-1. Om afgelopen week tegen het sterke EFC weer met 5-1 de boot in te gaan. Wisselvallig is dat dan maar zachtjes uitgedrukt. Raar spelletje, dat voetbal.

Heel veel kwaliteit
Toen Jeroen Keeris vorig seizoen terug naar Nuenen vertrok werd bij UNA de 1,97 lange Sam van Rooy (19) voor onder de lat gehaald. Jong en nog onervaren, maar wel een groot talent met een goeie techniek. Ook van UNA kwam Robbert Born (20) op transfergesprek in Meerveldhoven. Deze met een geweldige trap uitgeruste linkspoot is niet alleen een technisch, maar ook tactisch sterke speler die het centraal achterin uitstekend doet. De vrije trappen zijn van hem, zijn super indraaiende corners zijn levensgevaarlijk. Het valt ook van dat team op dat uit de tweede lijn vaak op het vijandelijke doel wordt geschoten, en mét succes!
Goalgetter Max van den Akker is een complete spits - snel, doelgericht en sterk in de combinatie - vormt met Murtaza Nawabi (o.a. Gestel, Nw.Woensel) of baltovenaar Tayfun Yilmaz (ex V’waard en RKVVO) de voorhoede. Het viermansmiddenveld met op 10 de vaak scorende Danny Das en met Sander Bertens (27) die als spelbepaler prima kan combineren met de spitsen. Achterin ook sterk met o.a. de eerder van Nuenen gekomen Tom Vroomen. Als de formatie van Slagboom haar combinatiespel goed weet uit te voeren kunnen ze over vrijwel ieder team heen lopen.

En wij dan…
We staan er niet goed voor. Die rode lantaarn, daar moeten we van af. De geest is er (doorgaans) wel. De eerste overwinning komt dan dichtbij. En enkele overwinningen zijn nodig om van die vermaledijde 14e plek af te komen.
In de resterende 16 wedstrijden + 9 minuten liggen nog 51 punten klaar om te bevechten. Vic van der Zanden uit O11-2 zit warm aangekleed als mascotte op de bank. Hij gaat het meemaken - daar is hij van overtuigd - dat de eerste driepunter zondagmiddag reden is om feestelijk de winterstop in te gaan. Wij doen ook een dikke blauwwitte das aan om daarbij te helpen.
We zien mekaar!!

 
www.bladella.nl
Harry la Vallette daagde zijn selectie uit voor het insturen van de WC rollen challenge. Hier de derde sessie ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Harry la Vallette dankt de supporters en beantwoordt daarnaast een aantal vragen die wij hem voorlegden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
De directeur amateurvoetbal van de KNVB:  ‘Lamgeslagen’ In minder dan vier weken tijd is ons voetbal in een… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Time Out Talks (TOT)

07 april 2020
Hoe gaat met Bladella-leden in deze beroerde Corona-tijden? Waar zijn ze in en rond het huis mee bezig? Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-06-2013 Lees ve