DVG Liempde, de grote onbekende

07 december 2017
www.bladella.nl
Zondag om 14:15u staat Bladella, na anderhalf gestrande wedstrijd, tegenover het roodgeel van DVG. Als het door gaat…

Liempde
Met zijn buurtschappen telt die plaats een 4800 inwoners – zeg maar de helft van Bladel dorp - en is gelegen tegenover Boxtel, aan de overkant van A2. Ondanks voorkeur voor samengaan met de gemeente St.Oedenrode ging in 1996 Liempde toch op in de gemeente Boxtel. Bij de ouderen onder ons waren vroeger (van 1948-1996) de ‘Werktuigdagen van Liempde’ wereldberoemd. In de rijke historie van het honderd-en-zeven jaar oude Bladella is DVG uit Liempde niet gevonden. Een grote onbekende dus, wat vooral veroorzaakt is in het feit dat deze club hoofdzakelijk in Zuid II fungeerde.

DVG
De vereniging is in 1928 opgericht en wat de afkorting precies betekent zal een raadsel blijven. Het ene kamp zegt Door Vrienden Gesticht. Anderen houden het op De Vooruit Gang. Met negen seniorenteams (+ VR1) en een twintigtal jeugdteams is de club diep geworteld in de dorpsgemeenschap.
In 2006 werd gedegradeerd uit de 3e klasse om het seizoen daarop mee door te kelderen naar de 5e klasse. Tien jaar deed ‘Liempt’ er over om weer terug in derde te komen. Met het kampioenschap in 4I Zuid II gebeurde dat afgelopen zomer.

Kampioen
Na 12 wedstrijden in die competitie stond DVG al op 7 punten van de fiere koploper BMC. Na de winterstop ging het een stuk beter met de Liempdenaren: 10x winst en 2x verlies betekenden in die periode 9 punten meer dan BMC. Een saillant detail: DVG stond dat seizoen geen enkele speelronde bovenaan. Behalve dus op de 24e en tevens laatste speeldag. En dat alleen telt… Dat grootse dorpsfeest zette Liempt op z’n kop!!
Nog een opmerkelijk feit: De vaandeldragers van DVG blijken een gruwelijke hekel aan gelijke spelen te hebben. Zondag is het namelijk al 577 dagen (anderhalve competitie) geleden dat de formatie van coach Henk van Hattum met één punt een wedstrijd afsloot. Van Hattum overigens verraste afgelopen zondag zijn spelersgroep met de mededeling dat hij niet aan het derde seizoen op De Roode Bleek gaat beginnen. Zijn spelers zagen dat niet aankomen en Van Hattum zelf had het er ook wat moeilijk mee. ,,Dit is een geweldige groep spelers. Vorig jaar hebben we de titel gepakt en als promovendus gaat het in de derde klasse voorlopig ook prima. Het deed dus wel even pijn om tegen de jongens te moeten zeggen dat ik er aan het eind van het seizoen mee stop", aldus de oefenmeester.

15 punten
DVG promoveerde in de zomer dus, maar kreeg van de KNVB niet de gewenste indeling. In de nieuwe omgeving zijn de resultaten tot nu toe best redelijk. Met 15 punten als 9e op de ranglijst, heeft men er net zoveel als Bladella. Blauwwit deed er echter twee wedstrijden minder over. Alleen de 1-5 afgang thuis tegen Nw. Woensel zorgde voor een nare smaak. Bas van Houtum (27) scoorde 5 van de totaal 16 Liemptse doelpunten. Datzelfde totaal wisten de Schippers’ mannen ook te verzamelen. De 6 tegendoelpunten van Bladella tegenover de 24 keren dat keeper Rens v.d. Akker naar het net moest, geeft het verschil tussen beide ploegen aan.

Ritme
Mascotte Jasper Ploeg (keeper van Onder11-1) heeft niet voor niks Nick Vermeiren als grote voorbeeld. Jasper is er van overtuigd dat het laatste cijfer op het scorebord ongeveer weer een nul zal worden. Als de partij tegen onze gasten uit Liempt tenminste door kan gaan…
Immers als Koning Winter met Pluvius gaat regeren legt Koning Voetbal het op de Smagtenbocht al gauw af. En daar ziet het er de komende dagen wel naar uit.
Om in het ritme te blijven staat daarom bij afgelasting een oefenpot op ons kunstgras tegen de 2F koploper EFC als schaduwwedstrijd gepland. Komende dinsdag wordt voor de beker afgereisd naar Schelluinen. Ook voor dan zien de weersverwachtingen er niet te best uit. De KNVB heeft al laten weten dat die partij dan automatisch een week wordt verschoven: naar dinsdag 19 december, dezelfde plaats, hetzelfde tijdstip.
Maar eerst zondag maar eens kijken..!!
Liefst tegen DVG, anders ‘maar’ tegen EFC (mits er geen sneeuw blijft liggen...!) en/of om 16:45 uur in de Arena (met het dak dicht) AJAX – PSV, ook live te zien op de Smagtenbocht …!

Speler van de Week bij de Trompettercup is Stijn Wouters.

 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »