E2, de Argentijnen van Bladella.

03 december 2015
www.bladella.nl
Goed kunnen voetballen maar geen tiki-taka of zo’n machine als Bayern-München, nee de E2 speelt Argentijns. Af en toe vertragen, mooie acties en harde tackles. 

De tegenstander heeft het er maar moeilijk mee. E2 is kampioen geworden in de najaarscompetitie van 2015. Tot nu toe zijn alle wedstrijden gewonnen op eentje na en dat resulteerde uiteindelijk in het kampioenschap al twee wedstrijden voor het einde. Toch moest er ook de voorlaatste wedstrijd nog één puntje gehaald worden om alleen kampioen te zijn en dat werd zaterdag de 28ste november tegen Dosko dan ook geregeld door een degelijke 7-3 overwinning.

Als je de E2 zou moeten typeren dan doet het toch het meeste denken aan een Argentijns team (Boca Juniors, River Plate of Newells Old Boys), ruig en toch een goede techniek. Spijkerharde verdedigers die op snelheid en fysiek de tegenstander de baas kunnen, een overtreding meer of minder niet erg vinden en de tegenstander het leven zuur maken, maar ook een goede techniek, goed schot en weten hoe te combineren. Middenvelders die dynamisch zijn maar ook af en toe de tegenstander in de waan laten in de wedstrijd te zitten om ze vervolgens toch te slim af te zijn. In de aanval snel en sluw te werk gaan, maar ook niet bang om dwars door een muur heen te lopen.
Het is nooit saai om te zien want er gebeurt altijd wel wat.
Dan heb je ook nog coaches die bij tijd en wijle nog wel wat hebben van Diego Simeone als het gaat om het fanatisme (alleen het gladde kapsel en zwarte pak ontbreken, waarschijnlijk nog wel veel meer maar dat laten we aan de lezer over). Ook heeft de E2 het geluk dat ze een jonge trainer erbij hebben die ze tijdens de training op een goede manier weet uit te dagen, waardoor ze veel beter trainen.

Een korte bloemlezing op deze Bladelse Argentijnen:

-In de goal onze keeper Nigel Tielemans, El Hombre Naranja, Als een echte Sergio Romero heeft hij de nodige goals tegengehouden. Spelers die alleen op hem afkwamen werden met ware heldenmoed tegemoet getreden en vaak was er maar een winnaar en dat was onze Nigel.
-Als een rots in de branding staat er verder Luuk van Heeswijk, Il Castillo, Martin Demichelis in optima forma. Strak verdedigen en ervoor zorgen dat je tegenstander een enorm lastige wedstrijd heeft. Taakbewust tot het bot en enorm fijn voor een coach. Je weet dat wat je Luuk opdraagt te doen in het veld ook gedaan wordt.
-Dan is er Milan van Lierop, El Depredador, onze Marcos Rojo. Een snelheidswonder. Een tackle heeft hij niet meteen nodig want hij loopt zijn tegenstander de bal van de voeten en als het dan toch sporadisch voorkomt dan grijpt hij in. We hebben al veel tegenstanders horen zuchten over de snelheid die hij kan ontwikkelen. Maar ook als opkomende verdediger doet hij het goed en met zijn goede schot en snelheid pikt hij zijn doelpunten mee.
-Naast Milan loopt er nog een snelle en felle man, Felix Fransen, El Diablo Rubio, onze Javier Mascherano. Begonnen als pure verdediger maar nu vaker op het middenveld te vinden om de beste speler van de tegenstander uit te schakelen. Hij brengt de nodige felheid en daadkracht op het middenveld. De verbinding tussen verdediging en aanval. Snel de bal veroveren en dan de goede pas of assist en ook nog wat doelpunten meepikken. Samen met Milan al een tweetal jaar een verdedigende tandem, heb je de ene gehad, krijg je te maken met de ander.
-Vervolgens de man die mede de dynamiek op het middenveld bepaalt, Timme Groenen, El arquitecto, een Javier Pastore. Een artiest die niet gemakkelijk van de bal te krijgen is. Een rechtsbenige aanvaller met een voorliefde voor de aanval. Goed schot, overzicht en dito techniek, maar ook loopvermogen, kracht en scorend vermogen, dat wat een moderne voetballer moet hebben.
-We hebben ook ons slangenmens, eigenlijk de man die Argentinië tot het eeuwige had moeten laten janken (Rensebrink op de paal!!), maar we zullen hem als Argentijn typeren om in de lijn van het verhaal te blijven. Asi, El Fantasma de los Campos Negro, Gijs Fiers. Kopsterk, technisch en verbaal aanwezig zijn zaken die zeker op hem van toepassing zijn, onze Fernando Redondo (de ouderen onder ons zullen hem kennen van het Real Madrid van een tiental jaar geleden). Gijs kan zichzelf en ons verbazen met zijn prachtige passeertechniek.
-El Avispa, Rens Roest, de man die het liefst de tegenstander door de benen speelt en altijd en eeuwig zal blijven gaan. Overal te vinden en altijd actief, hevig en gedreven, superlatieven schieten tekort. Onze Angel Correa, altijd wat van plan en nooit te beroerd om er een voet tussen te steken, inderdaad de Wesp.
-De spil van dit elftal, zonder de anderen tekort te doen. Vaak de aanvoerder, El Capitan, Jordy van Herk, een klasbak die als de ware Argentijn speelt. Hij versnelt en vertraagt het spel, heeft een geweldige actie en geniale invallen. Soms denk je dat hij er even niet is maar dan moet je oppassen want hij leest het spel. Precies op de goede momenten staat hij er tussen en hij heeft het overzicht om het spel te bepalen. Hij is onze Angel di Maria, maar dan bepalender.
-Blijft over Lucas de Jongh, El Hacha, ijzersterk en gezegend met een goede techniek. Maar zoals het de Argentijn betaamt, hij lust ze rauw. De tegenstanders worden als steaks geroosterd en geserveerd. Door een muur lopen is geen enkel probleem maar indien mogelijk wordt de opponent sierlijk gepasseerd. Lucas is ons houwdegen en kanon tegelijk, onze Gonzalo Higuain.

Verder wordt dit team ondersteund door een brede technische staf, waar menig tactisch plan door wordt bedacht. Maar gelukkig zijn ze zoals het hoort bij een Argentijns team onvoorspelbaar en weten ze het vaak spannend te maken. Maar als La Máquina Azul y Blanco loopt dan is deze onstuitbaar. Soms vloeien er wat traantjes bij de tegenstander  en moeten ze wat worden getemperd, maar ze gaan voor de overwinning.
Ze zijn een team geworden waar we trots op, het zijn onze Argentinos Juniors.


 

 
www.bladella.nl
Gewoon een potje ballen, passjes geven, lichtjes bewegen, geen onderling contact. De senioren wilden wel eens weten hoe het voelde. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Een lekker potje voetballen mag sinds 1 juli weer, nu ook door 'Boven 18’. En de 55plussers gaat 'wandelvoetballen'. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na de laatste persconferentie van het kabinet afgelopen week en in overleg met de gemeente kan het bestuur mededelen dat zowel het… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf maandag 22 juni starten we met de nieuwe jeugdteams voor seizoen 2020-2021 tot en met 10 juli  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven