Bladella 9

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
08-02-2015 10:00 UNA 13 Bladella 9 0-3

Captain TwanSam: doelpuntenmaker

Eindelijk is het dan weer zover. Eerst hadden we de winterstop, daarna werd het winter. Vandaag zijn de velden weer een keertje bespeelbaar en mogen we dus weer de wei in. Uit tegen UNA staat op het programma. Op voorhand een lastige horde om te nemen: zij staan net als wij op de derde plaats. Het enige verschil is dat UNA dat van boven staat en wij van onder.

Een lange voetbalpauze kan ook zo zijn voordelen hebben. Langdurig geblesseerden krijgen ruimere tijd om te herstellen en fit aan de tweede fase van het seizoen te beginnen. Niet dus! Tijdens de winterstop zijn bij de wat oudere knarren van ons team de blessures wel even weg geweest, maar in de trainingsopbouw naar wedstrijdniveau zijn ze stuk voor stuk toch weer afgehaakt met een of ander kwaaltje. Als je daarbij optelt dat er ook nog afmeldingen zijn van spelers die menen dat carnaval niet doorgaat zonder hun 24-uursbijdrage, 7 dagen in de week, dan is het niet zo verwonderlijk dat GBL de afgelopen week weer aardig heeft moeten shoppen om een volwaardig elftal op de been te krijgen. Ditmaal gaan we met vier gastspelers in de gelederen op weg naar Zeelst: Rob Leermakers, Bas van Limpt, Koen Wijnen en Rob Wouters.

Eenmaal in Zeelst blijkt ook de plaatselijke FC problemen te hebben gehad om elf spelers bij elkaar te sprokkelen. Zij moeten het zelfs doen zonder grensrechter! Wellicht was het verstandiger geweest om de wedstrijd over de carnaval heen te tillen. Afijn, dat zal achteraf wel blijken.

Ondanks dat we vier spelers hebben moeten inpassen gaan we voortvarend van start. We weten elkaar prima te vinden en geven UNA geen kans om aanvallende impulsen te ontplooien. Als snel komen er voor ons enkele kansen. Het schot van gelegenheidscaptain TwanSam wordt geblokt en een daarop volgende corner wordt door de verdediging van UNA nog net van de lijn gehaald. Keer op keer snijden we door de geel/zwarte verdediging heen maar het vizier staat vooralsnog niet op scherp.
Aan de overzijde van het veld staat Nestor te kleumen van de kou. Met wat gymnastische bewegingen probeert hij zijn stramme spieren enigszins soepel te houden. Ondertussen ziet hij aan de overzijde van het veld dat het prijsschieten is. Tot wel viermaal toe mogen we aanleggen op het vijandelijke doel, maar het net wordt nog niet gevonden. Een doelpunt hangt in de lucht!
Zo’n tien minuten voor de rust is het dan zover. Matig uitverdedigen van UNA zorgt ervoor dat Joris op rechts de bal kan onderscheppen. Hij bedenkt zich geen moment en geeft een voorzet op de naar de eerste paal gesprinte captain TwanSam. Met een subtiele voetbeweging lepelt captain TwanSam de bal over de keeper van UNA: 0-1, een beauty.
Ook na de welverdiende voorsprong krijgen we nog enkele kansen maar voor de theepauze verandert er niets meer aan de score.

Bij aanvang van het tweede bedrijf gaat vaste supporter Pa Wielen ook een actieve bijdrage leveren. Hij gaat langs de lijn draven en met het vaandel zwaaien. Chappeau! Ook vindt er een omzetting in het veld plaats. De moegestreden Joris wordt vervangen door supersub Slof.
UNA lijkt de tweede helft aan te grijpen om orde op zaken te stellen. Ze gaan fel van start. Maar ondanks deze druk geeft onze verdediging onder leiding van Rob Wouters geen krimp. Het staat achterin als een huis. Ook op het middenveld zijn we heer en meester. Rob Leermakers en Bas van Limpt brengen samen met Roykuh de nodige rust. Al met al zorgen ze ervoor dat de UNA-storm al na tien minuten gaat liggen. Nu kunnen we het vizier weer naar voren richten en het duurt niet lang of we creëren weer een aantal prachtige aanvallen met Roel Wijnen, captain TwanSam en Wielen in de hoofdrollen. Af en toe gaat het zo gemakkelijk dat we achterin de concentratie laten verslappen. Maar als UNA daar dan een keer van kan profiteren is het Nestor die met gevaar voor eigen leven zijn doel uitkomt en zich voor de doorgebroken UNA spits werpt om hiermee een vrijwel zeker tegendoelpunt te voorkomen. Dat geeft vertrouwen!
Laten we maar vlug een tweede doelpunt maken, want dan lijkt de wedstrijd in de pocket. Kansen daarvoor krijgen we in ieder geval voldoende. Een schot van Wielen na prachtig wegdraaien van zijn tegenstander verdwijnt net naast, een schot van Mukkes in de kruising wordt door de keeper uit de kruising getikt, een voorzet van Koen Wijnen waar captain TwanSam zelfs met zijn grote teen net niet bij kan en dus voorlangs gaat, een geblokte volley van Roykuh, het levert allemaal geen doelpunten op.
Toch valt de tweede wel. Dit keer is het een voorzet van Kraaij2 vanaf rechts die door captain TwanSam – tussen vier UNA verdedigers – schitterend word binnen getikt: 0-2, die aanvoerdersband doet hem goed!
Zoals we langs de lijn al vermoedden is de wedstrijd nu gespeeld. Wij kunnen vrolijk erop los combineren en een laatste stuiptrekking wordt opnieuw door Nestor vakkundig onschadelijk gemaakt.
Wij lopen zelfs verder uit: in de slotminuten krijgen we van de exact volgens het boekje fluitende scheids nog een pingel. Het is Bas van Limpt die de bal opeist en hem klaar legt op de stip. Ondanks dat de keeper van UNA meent dat hij de bal beter op de stip kan leggen – om Bas zo uit zijn concentratie te halen – heeft hij geen enkele kans: 0-3.
Na nog enkele schermutselingen, waarbij een speler van UNA nog op geel wordt getrakteerd, maakt de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd. Onverwacht hebben we een prima overwinning behaald. Bovendien gebeurde dat met goed voetbal. Ondanks het verschil op de ranglijst is het niet eens een gestolen overwinning. Achteraf dus toch maar goed dat we de wedstrijd vandaag gespeeld hebben!

Vol tevredenheid zoeken we de douches op. Daarna is het snel terug naar de Smachtenbocht want daar wacht een bakje bier van Slof, die eerder in de week al had aangekondigd dit te schenken ter eren van zijn zoveelste (44?!) verjaardag.

Volgende week is er weer geen voetbal. Dan vieren de steek en de boerenkiel weer de boventoon. Iedereen veel plezier!

Alaaf…
Door: Jos Cosijns , 10-02-2015 00:00
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven