Bladella 9

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
22-02-2015 12:45 De Valk 8 Bladella 9 Boomen, P.M. van den 6-2

Lang leve kunstgras!

Zo, carnaval is weer achter de rug, de alcohol in het lichaam is weer opgedroogd dus kan er weer gevoetbald worden. Ditmaal reizen we af naar Valkenswaard. Het wordt vandaag een lastige pot. Niet alleen omdat we in de vorige ontmoeting danig klop van De Valk hebben gekregen (2-10!), maar ook vanwege de staat van de velden. Het is welbekend dat de velden op het Valkennest niet houden van een beetje regen, laat staan van de bak die vannacht gevallen is.

Het blessurespook heeft ons team nog steeds niet verlaten en ook door een aantal (te) late afmeldingen heeft GBL tot zelfs een uur voor de wedstrijd nog zijn best moeten doen om een representatief elftal op de been te brengen. Ditmaal zijn hiervoor maar liefst 5 spelers nodig – het moet niet gekker worden! – die de derby van vanmiddag in Reusel willen laten schieten om met ons om 13:00 uur in Valkenswaard een potje in de blubber te gaan ballen. Peter Bons, Junior Elvis, Luuk Schepens, Roel Stoeldraayers en Roel v.d. Weijer bij voorbaat dank voor jullie bijdrage.

Bij het betreden van het veld wordt onze vrees al bewaarheid: we staan bijna tot onze enkels in de modder. Eigenlijk geen veld om fatsoenlijk op te kunnen voetballen maar deze ellende blijkt nog het beste te zijn van wat ze bij De Valk hebben. Afijn, onze tegenstander heeft er net zoveel last van, denken we dan maar. Tot overmaat van ramp is het ook dit jaar weer hetzelfde liedje: geen scheids! De lezing luidt nu dat de drie normaal geplande arbiters allemaal ziek zijn – ja, ja, dat geloven we. Nu staat er een vrijwillig aangewezen kabouter op het veld die nog maar amper in staat is om lucht door zijn fluitje te blazen.

Niets ten nadelen van het manneke in het zwart. Hij kan er namelijk ook niets aan doen dat wij binnen tien minuten tegen een achterstand aan kijken. Ondanks het zware veld zijn beide teams stevig van start gegaan en trachten we zo goed en zo kwaad als het kan te combineren. Zelfs Nestor doet daar aan mee. Na een terugspeelbal ziet hij Slof, rechter vleugelverdediger, vrij sta staan en besluit hij die aan te spelen. Het idee was helemaal goed, de uitvoering iets minder. Het leder belandt pardoes in de voeten van de spits van De Valk en bijna per ongelijk trapt deze de bal in het open doel: 1-0.
Ook nummer twee laat niet lang op zich wachten. Na een vermeende overtreding – niet gezien door de fluitist met geel-zwarte bril – volgt een voorzet vanaf de linkerflank. Ongehinderd kan de spits van De Valk opnieuw binnen tikken: 2-0.
Het is niet dat wij geen aanvallende impulsen hebben, maar we weten de mannen voorin Peer Bons, TwanSam en Sterretje maar moeilijk in stelling te brengen. En als dat dan een keer gebeurt dan staat het vizier niet zuiver. Een schot van Roykuh gaat voorlangs en een goedlopende aanval via Roel v.d. Weijer en TwanSam eindigt slechts als een corner die verder niets oplevert.
Achterin weet Nestor de schade nog enigszins beperkt te houden door een gemakkelijk toegekende vrije trap op 20 meter van zijn doel klemvast uit de hoek te plukken. Toch kunnen we niet voorkomen dat we met drie doelpunten tegen de rust in gaan. Een ongelukkige kopbal van Roel v.d. Weijer gaat achterwaarts in plaats van voorwaarts en valt zodoende over de verdediging heen. De snelle buitenspeler van De Valk loopt Slof eruit en verschalkt op eenvoudige wijze een kansloze Nestor: 3-0.

Na rust komen Polish Pitbull en Kraaij2 de moegestreden TwanSam en Sterretje aflossen. Met wat positionele omzettingen lijkt het de tweede helft wat beter te gaan. Wij krijgen in ieder geval de eerste kansjes. Voor effectiviteit moet je vandaag echter niet bij ons zijn. De eerste de beste kans die De Valk in het tweede bedrijf krijgt is direct weer raak. Ditmaal kan de rechter flankspeler na knullig balverlies ongehinderd naar binnen dribbelen en 3 verdedigers passeren. Het schot verdwijnt vervolgens buiten bereik van Nestor in het doel: 4-0.
Ondanks deze teleurstelling blijven we positief en zoeken we opnieuw de aanval. Een schot van Wielen wordt eerst nog door de Valkenswaardse keeper over zijn doel getikt. Een tweede poging levert wel het gewenste resultaat op. Wielen krijgt de bal door de hard werkende Roel Stoeldraayers in zijn voeten gespeeld. Met een prachtige beweging draait Wielen van zijn tegenstander weg en haalt direct uit. Met een mooie boog vliegt de bal over de voor zijn doel staande keeper heen en belandt in het netje: 4-1,
misschien valt er toch nog iets te halen vandaag?
Kort na de “aansluitingstreffer” wordt Peer Bons in de punt van de aanval in stelling gebracht. Nog voor hij echter uit kan halen wordt hij onderuit gehaald en beland hij met zijn snufferd in de modder: zuivere pingel!!! Niet dus. Het fluitertje met geel-zwart shirt onder zijn zwarte tenue ziet er niets in.
Als er nog enige hoop was op een klein gelijkspelletje dan is die nu wel vervlogen. Zeker nadat De Valk ook nog een vijfde treffer aan laat tekenen, een kopie van nummer vier.
Het is nu wel duidelijk dat we een verloren wedstrijd spelen maar toch doen we er alles aan om de schade zoveel mogelijk beperkt te houden. En met succes. Peer Bons wordt over rechts diep gestuurd. Als een lenige hinde weet hij een vliegende tackle te ontwijken en kan hij daarna ongehinderd op het vijandelijke doel af stormen. Met een beheerst schot in de verre hoek komt doelpunt nummer twee voor ons op het scorebord: 5-2.
De Valk vindt het allemaal prima. De buit is al binnen en ze laten ons de laatste minuten wat uitrazen. Enkele pogingen van Junior Elvis zorgen er echter niet voor dat onze achterstand kleiner wordt. Sterker nog, De Valk laat zien hoe je wél doelpunten moet scoren. Balverlies stelt hun spits in staat om met een schot in de korte hoek een 6-2 eindstand op het wedstrijdformulier terecht te laten komen.

Ondanks het abominabel slechte veld en een twijfelachtige Valkenswaardse scheids is onze nederlaag volledig terecht. Ook de versterkingen van vandaag konden dit niet voorkomen. Volgende week zijn er weer nieuwe kansen. Hopelijk met wat meer eigen spelers. Een ding is zeker: het veld kunnen we dan niet de schuld geven. Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen: lang leve kunstgras!

Laten we voor nu maar hopen dat het vaandelteam in Reusel een beter resultaat behaalt.
Door: Jos Cosijns , 22-02-2015 00:00
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven