Bladella 9

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
26-10-2014 09:45 Bladella 9 WODAN 15 Sanden, Frank van der 4-1

Punten gepakt, wedstijd snel vergeten

Het wordt weer eens tijd om punten te pakken. Dat is waar ik vanochtend mee op stond. En vandaag moet dat lukken! De klok is teruggezet naar wintertijd dus iedereen kan uitgeslapen zijn. Bovendien treffen we een tegenstander WODAN 15, die onderaan bungelt in onze competitie.
Maar goede voortekenen zijn er ook omdat Wielen en Bax genezen lijken te zijn van hun rugblessures en ook Slof is er weer bij. Ook hij had een kwaaltje op zijn rug.
Ondanks dat de ziekenboeg dus aardig leeg begint te lopen is het toch noodzakelijk om een extra kracht in te schakelen. Vandaag laat Joris Tuns zijn talenten zien in en aan HNN. Gelukkig maar, want GBL heeft te elfder uren nog een afmelding ontvangen van Mukkes: heeft het in zijn rug! Wat doen die mannen toch allemaal?

Voor Bax is blijkbaar het extra uurtje slaap nog niet genoeg. Hij moet door zijn maat wakker worden gebeld en komt kort voor aanvang van de wedstrijd verdwaasd op de Smagtenbocht aanstrompelen. Aangezien GBL de opstelling al op de laatkomer heeft aangepast, wordt hij vrijwillig aangewezen om het eerste bedrijf met een vlaggetje langs de lijn op en neer te draven. Kan ie op het gemak wakker worden!

WODAN, sinds 2011 fusieclub van Eindhovense SportVereniging ESV en Woenselse VoetbalVereniging Zuid WVVZ, heeft 1300 leden maar heeft voor deze gelegenheid slechts een 9-koppige afvaardiging naar Bladel gestuurd. Kat in het bakkie dus, met die drie punten!
Althans, dat zou je denken. Maar het numerieke verschil is op het veld niet te zien. Het lijkt bij ons nergens op. Alles gaat te traag en iedereen loopt door de geboden vrijheid uit positie. Het is voor WODAN, ook nog eens zonder echte keeper, vrij eenvoudig om stand te houden. Toch ontstaan er af en toe wel kleine kansjes, die even zo vrolijk net zo snel weer om zeep worden geholpen. Toppunt is een schot van Bea, dat het vijandelijke doel ruim mist; volgens mij zijn ze de bal nog steeds op het zwembad terug aan het zoeken…. Schoten, vooral van afstand, van The Nose, Joris en Wielen komen al wat dichter bij. Het kan bijna niet uitblijven of er moet een doelpunt vallen. Dat moet Wielen ook gedacht hebben. Na een half uur verovert hij links op het middenveld de bal, omspeelt zijn tegenstander en stevent vrij op de keeper van WODAN af. Met een knal in de verre hoek is de voorsprong een feit: 1-0.
Ondanks de voorsprong komt er niet meer rust in ons spel. We blijven uit positie lopen. Ter illustratie: Slof zet een aanvallende actie in op linksbuiten, terwijl hij toch echt onze rechtsback is. Het roepen en coachen van GBL langs de zijlijn is aan dovemansoren gericht. En als de aanwijzingen al aankomen, krijgt hij vervolgens een geïrriteerde opmerking terug dat met het zelf ook wel ziet.
De aanvoer naar voren is er niet; gastspeler Joris wordt in de punt van de aanval niet of nauwelijks gevonden. Onze aanvallers blinken overigens wel uit…….in buitenspel staan. Enige mogelijkheid om de voorsprong te vergroten lijkt met afstandsschoten. Roykuh, die loopt te trekken en te sleuren op het middenveld om de zaak maar aan de gang te houden, geeft hiervan een mooi voorbeeld. Van minstens 35 meter lost hij een schot, dat met moeite door de WODAN-goalie uit de kruising kan worden getikt.

Tijdens de theepauze krijgt GBL de kans om in alle rust opnieuw afspraken te maken met zijn spelers. Tevens volgen twee omzettingen. Del Piero en Bax, inmiddels wèl wakker, nemen de plaats in van Bea en Wielen. Ons spel wordt in het tweede bedrijf wel iets beter maar is nog steeds niet om over naar huis te schrijven (shit, doe ik het toch). Hoe dan ook, we krijgen kleine kansen maar het net wordt nog niet gevonden. Zolang er slechts 1 doelpunt verschil is, blijft WODAN kans houden. Sporadisch melden WODAN spelers zich op onze helft. Hun kansjes zijn gevaarlijk en Nestor moet er aan te pas komen om zijn doel schoon te houden. Ook hij begint verbaal – en dat hoor je niet vaak – zijn medespelers bij de les te roepen en op te peppen. Of het daar aan ligt is niet duidelijk, maar plots zien we The Nose op rechts diep gaan op een mooie bal. Nadat hij het leder onder controle heeft gebracht komt hij binnen toe richting het vijandelijke doel. Iedereen roept dat hij de bal terug moet leggen op de zestien, waar twee spelers staan te wachten om het ronde vod binnen te werken. Maar eigenwijs als The Nose is, doet hij dat niet. Maar goed ook want nu verschalkt hij de keeper en verdubbelt zodoende onze voorsprong: 2-0.
Die achterstand zal wel niet meer overbrugd kunnen worden door onze negen tegenstanders. De wedstrijd zal dus wel gelopen zijn. Niet dus!
Ondanks dat Bax een goede invalbeurt maakt, veroorzaakt hij door een klein slippertje toch een penalty, rigoureus maar volkomen terecht door de goed leidende man in het zwart gegeven. Nestor moet ondanks dat hij in de goede hoek ligt, toch een tegendoelpunt toestaan: 2-1, Brengen we WODAN toch weer terug in de wedstrijd.
Er is Bax alles aan gelegen om zijn foutje goed te maken. Dit leidt uiteindelijk tot de mooiste aanval van de wedstrijd. Op volle snelheid stoomt Bax over links op naar de achterlijn. Vanaf daar heeft hij een perfecte voorzet op Roykuh. De ‘Man of the Match’ laat zich deze buitenkans niet ontgaan en tikt beheerst binnen: 3-1.
WODAN gelooft het nu verder wel. Zo krijgt Joris Tuns aan het einde van de wedstrijd alsnog de kans om zijn klasse te tonen. Ditmaal ontvangt hij wel de bal in zijn voeten. Met een pirouetje linksom en eentje rechtsom dolt hij de complete verdediging van WODAN om vervolgens simpel de 4-1 eindstand binnen te tikken.

In tegenstelling tot wat de uitslag laat aanzien was het al met al toch nog een zwaarbevochten overwinning. En dat tegen 9 man. Wat moet dat wel worden als ze wel met z’n elven zijn. Hoe dan ook, het doel waar ik vanochtend mee op stond is gehaald en over een tijdje is er niemand meer die er nog over rept hoe we de overwinning verkregen hebben (of men moet dit verslag nogmaals lezen).
Voor nu geldt: punten gepakt, wedstrijd snel vergeten.
Door: Jos Cosijns , 26-10-2014 00:00
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven